Колеги,търсих къде ли не въпросния филтър но не успях да го открия?Питах тук - там ,ама пак нищо?Ако знаете как да открия отговора на въпроса - казвайте...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Къде се намира филтърът на климатика - 4рънър 95г.
Свий
X
-
До: Къде се намира филтъра на климатика - 4рънър 95г.
Първоначално публикуван от БАТ РАДИ Преглед на мнениеМай няма щото като отворих при питата беше пълно с л.. опа боклуци
Коментар
-
Махаш жабката кондиционера е зад нея после от към двигателния отсек развиваш маркучите един дебел и един тънк отдолу и тогава пристъпваш към сваляне на кутията с питата като внимаваш защото най отдолу на кутията има една тръбичка за конденза която излиза извън купето.Отваряш внимателно кутията вадиш питата и внимателно я почистваш. Съветвам те да смениш гумените О пръстени на всякъде с такива на ВЮРТ продават ги почти на всякъде.После зглобяваш и зареждаш при някои хл. техн. да ти сложи оцветител за евентуален теч и така. Аз като направих тая процедура колата стана като фризер
Коментар
-
Първоначално публикуван от БАТ РАДИ Преглед на мнениеМахаш жабката кондиционера е зад нея после от към двигателния отсек развиваш маркучите един дебел и един тънк отдолу и тогава пристъпваш към сваляне на кутията с питата като внимаваш защото най отдолу на кутията има една тръбичка за конденза която излиза извън купето.Отваряш внимателно кутията вадиш питата и внимателно я почистваш. Съветвам те да смениш гумените О пръстени на всякъде с такива на ВЮРТ продават ги почти на всякъде.После зглобяваш и зареждаш при някои хл. техн. да ти сложи оцветител за евентуален теч и така. Аз като направих тая процедура колата стана като фризер
Коментар
-
Между другото на питата има един квадратен фланец в които влизат тръбите стегнат с два болта под него е дюзата на фреона развий го много внимателно исмени двата О пръстена защото в повечето случаи тези пръстени се "опичат" от времето и точно там започва теча на фреон това може да се разбере също при зареден клим. когато го пуснеш или сега когато пуснеш парното излиза много неприятна миризма
Коментар
-
Първоначално публикуван от БАТ РАДИ Преглед на мнениеМежду другото на питата има един квадратен фланец в които влизат тръбите стегнат с два болта под него е дюзата на фреона развий го много внимателно исмени двата О пръстена защото в повечето случаи тези пръстени се "опичат" от времето и точно там започва теча на фреон това може да се разбере също при зареден клим. когато го пуснеш или сега когато пуснеш парното излиза много неприятна миризма
Относно филтър, мисля че нямаFORD MAVERIK 2.7TD
Тел.0898662817
LZ1IID
Коментар
-
Първоначално публикуван от iliikata Преглед на мнениеФреона няма мирис,не е взривоопасен агент и няма добавка за разпознаване.А хладилните техници зареждат и разказват майката на климатика.
Относно филтър, мисля че няма
Коментар
-
Първоначално публикуван от iliikata Преглед на мнениеФреона няма мирис,не е взривоопасен агент и няма добавка за разпознаване.А хладилните техници зареждат и разказват майката на климатика.
Относно филтър, мисля че нямаTЛК 80-4.2ТД
ТЛК 73-2.4ТД
...................
Коментар
-
До: Къде се намира филтърът на климатика - 4рънър 95г.
Не знам за какъв фреон става въпрос дето няма мирис ама аз лично като ми изпускаше питата имаше много гадна миризма.А оцветителят се вкарва в системата допълнително и после с една специална лампа и очила се вижда мястото на теча.Пък и по принцип фреоните са различни, на табелката на колата пише какъв тип фр е за кл.А хлад. сервизи имат едни каталози за заместители на някои фреони забранени вече за употреба така е при по старите автомобили като нашите
Коментар
-
От всичките отговори не се разбра в крайна сметка има ли филтър или няма и къде да го търсимСамо спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!
Коментар
-
http://www.detali.ru/ Напишете си VIN-на.Това е каталог за резервни части прегледайте го внимателно ако има филтър ще се види.
Коментар
-
Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнениезаинтригува ме,би ли поописал това за хладилните техници и прецаканите климатици,че май е доста популярно,да избегнем и ние някоя неприятност,която си имал! щото и у наше село сички при тях бегат и по-евтинко...уж...ама...?
Също така на много места само зареждат,не ремонтират .FORD MAVERIK 2.7TD
Тел.0898662817
LZ1IID
Коментар
-
Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнениеКолеги,търсих къде ли не въпросния филтър но не успях да го открия?Питах тук - там ,ама пак нищо?Ако знаете как да открия отговора на въпроса - казвайте...FORD MAVERIK 2.7TD
Тел.0898662817
LZ1IID
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар