Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде се намира филтърът на климатика - 4рънър 95г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде се намира филтърът на климатика - 4рънър 95г.

Колеги,търсих къде ли не въпросния филтър но не успях да го открия?Питах тук - там ,ама пак нищо?Ако знаете как да открия отговора на въпроса - казвайте...

До: Къде се намира филтъра на климатика - 4рънър 95г.

Ай стига бе,никой ли не знае?...Или просто няма филтър??

Коментар

Май няма щото като отворих при питата беше пълно с л.. опа боклуци

Коментар

Първоначално публикуван от БАТ РАДИ Преглед на мнение
        Май няма щото като отворих при питата беше пълно с л.. опа боклуци
        А питата къде да търся?

Коментар

Махаш жабката кондиционера е зад нея после от към двигателния отсек развиваш маркучите един дебел и един тънк отдолу и тогава пристъпваш към сваляне на кутията с питата като внимаваш защото най отдолу на кутията има една тръбичка за конденза която излиза извън купето.Отваряш внимателно кутията вадиш питата и внимателно я почистваш. Съветвам те да смениш гумените О пръстени на всякъде с такива на ВЮРТ продават ги почти на всякъде.После зглобяваш и зареждаш при някои хл. техн. да ти сложи оцветител за евентуален теч и така. Аз като направих тая процедура колата стана като фризер

Коментар

Махаш жабката кондиционера е зад нея после от към двигателния отсек развиваш маркучите един дебел и един тънк отдолу и тогава пристъпваш към сваляне на кутията с питата като внимаваш защото най отдолу на кутията има една тръбичка за конденза която излиза извън купето.Отваряш внимателно кутията вадиш питата и внимателно я почистваш. Съветвам те да смениш гумените О пръстени на всякъде с такива на ВЮРТ продават ги почти на всякъде.После зглобяваш и зареждаш при някои хл. техн. да ти сложи оцветител за евентуален теч и така. Аз като направих тая процедура колата стана като фризер
            Задължен съм ти!Благодаря!

Коментар

Между другото на питата има един квадратен фланец в които влизат тръбите стегнат с два болта под него е дюзата на фреона развий го много внимателно исмени двата О пръстена защото в повечето случаи тези пръстени се "опичат" от времето и точно там започва теча на фреон това може да се разбере също при зареден клим. когато го пуснеш или сега когато пуснеш парното излиза много неприятна миризма

Коментар

Между другото на питата има един квадратен фланец в които влизат тръбите стегнат с два болта под него е дюзата на фреона развий го много внимателно исмени двата О пръстена защото в повечето случаи тези пръстени се "опичат" от времето и точно там започва теча на фреон това може да се разбере също при зареден клим. когато го пуснеш или сега когато пуснеш парното излиза много неприятна миризма
                Фреона няма мирис,не е взривоопасен агент и няма добавка за разпознаване.А хладилните техници зареждат и разказват майката на климатика.
                Относно филтър, мисля че няма
                FORD MAVERIK 2.7TD
                Тел.0898662817
                LZ1IID

Коментар

Първоначално публикуван от iliikata Преглед на мнение
                  Фреона няма мирис,не е взривоопасен агент и няма добавка за разпознаване.А хладилните техници зареждат и разказват майката на климатика.
                  Все още го търся?

Коментар

Първоначално публикуван от iliikata Преглед на мнение
                    заинтригува ме,би ли поописал това за хладилните техници и прецаканите климатици,че май е доста популярно,да избегнем и ние някоя неприятност,която си имал! щото и у наше село сички при тях бегат и по-евтинко...уж...ама...?
                    TЛК 80-4.2ТД
                    ТЛК 73-2.4ТД
                    ...................

Коментар

До: Къде се намира филтърът на климатика - 4рънър 95г.

Не знам за какъв фреон става въпрос дето няма мирис ама аз лично като ми изпускаше питата имаше много гадна миризма.А оцветителят се вкарва в системата допълнително и после с една специална лампа и очила се вижда мястото на теча.Пък и по принцип фреоните са различни, на табелката на колата пише какъв тип фр е за кл.А хлад. сервизи имат едни каталози за заместители на някои фреони забранени вече за употреба така е при по старите автомобили като нашите

Коментар

От всичките отговори не се разбра в крайна сметка има ли филтър или няма и къде да го търсим
                        Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
                        На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
                        Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

Коментар

http://www.detali.ru/ Напишете си VIN-на.Това е каталог за резервни части прегледайте го внимателно ако има филтър ще се види.

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
                            заинтригува ме,би ли поописал това за хладилните техници и прецаканите климатици,че май е доста популярно,да избегнем и ние някоя неприятност,която си имал! щото и у наше село сички при тях бегат и по-евтинко...уж...ама...?
                            Първо,почти никой не вакумира системата ,второ не вкарват масло в системата,трето вкарват газ колкото преценят.И най- честият случай който имаме ,/един познат хладилен техник ми зареди колата, ма климатика не тръгна и ми каза да ходя на майстор/
                            Също така на много места само зареждат,не ремонтират .
                            FORD MAVERIK 2.7TD
                            Тел.0898662817
                            LZ1IID

Коментар

Първоначално публикуван от STEF BMW Преглед на мнение
                              Колеги,търсих къде ли не въпросния филтър но не успях да го открия?Питах тук - там ,ама пак нищо?Ако знаете как да открия отговора на въпроса - казвайте...
                              Няма филтър.
                              FORD MAVERIK 2.7TD
                              Тел.0898662817
                              LZ1IID

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X