FJ 62.... (Бабата на мойте тойоти пристигна от Мездра)
Такава J60 ка си намерих и си я купих . Един колега ми каза :сестрата пристигна от Швейцария .......а сега дойде и баба им от Мездра.Понеже е регистрирана с 300D от MB който си работи според възможностите му добре реших да я взема .С БДЖ не се бях возил от много години ,но си хванах влака и се прибрах с нея.
Снимката я направих специално за форума КОЙ от трите пътя да ""хвана""
До: FJ 62.... (Бабата на мойте тойоти пристигна от Мездра)
Честито Благо,
БАБАТА си я бива,
зестрата - също.....,
Как е монтиран двигателя , до колкото знам без фланец....
Ползвана е за лов....обърни внимание на съединителя....
Светът е малък.....
Честито Благо,
БАБАТА си я бива,
зестрата - също.....,
Как е монтиран двигателя , до колкото знам без фланец....
Ползвана е за лов....обърни внимание на съединителя....
Светът е малък.....
колеги нещо недоразбрах,тойотата с двигател на мерцедес ли е ?
гледам пишете за фланец,това онова,а на скоросната кутия как пасва...
любопитен съм,щото и аз се позапалих по такива трансформации.купих един 1HD-T 4.2 да го слагам на 73-ката(вместо 2.4 2l-t то) ама сега ме подкокоросаха и направо V8 oт стар ровър или нещо от щатите.
та ще съм благодарен да опишете по-подробно за тая тойота с мерца под капака
Такава J60 ка си намерих и си я купих . Един колега ми каза :сестрата пристигна от Швейцария .......а сега дойде и баба им от Мездра.Понеже е регистрирана с 300D от MB който си работи според възможностите му добре реших да я взема .С БДЖ не се бях возил от много години ,но си хванах влака и се прибрах с нея.
Снимката я направих специално за форума КОЙ от трите пътя да ''хвана"
...и аз се позапалих по такива трансформации.купих един 1HD-T 4.2 да го слагам на 73-ката(вместо 2.4 2l-t то) ама сега ме подкокоросаха и направо V8 oт стар ровър или нещо от щатите...
Скромно мнение, всичко над мощността на 1KZ или 1KD (както е при мен) на 70-тката е безмислено. За 1HD-T задължително трябва да ея преправиш на фул-тайм, защото на задния мост ще му дойде много. А за бензин, най-добре стандартния за модела 22R-E, напилен от Щатите. Има няколко стейджа, писано е доста тука...
Аз си бях намерил цяла без документи в германия ,но тогава не съм имал такава,но пък и два двигателя да намеря ,ще е още по-добре .
Тези дни ще и сложа сервото с помпата от BJ то (на него не му трябва в момената мога и 3B то също...) понеже москвичовите сервота с помпите не са подходящи ако трябва да спреш бързо....
КОПЧЕТАТА на ел стъклата си търся за този модел....ще направя снимки и тогава един списък ,но съкратен варянт,,,
Днес остана време и махнах седалките ,мокета и след това всичко с препарат и топла вода с водоструиката .Реших да оправя датчика на горивото да показва и се оказа ,че не му е скъсан кабела ,а просто липсва.Бях си запазил един от FJ то ,,обаче диапазона не съвпадна и от 20 до 100 ома го пренавих на 4 до 20 ома ,а хода на поплавъка от 320мм го скасих на 180мм
Днес остана време и махнах седалките ,мокета и след това всичко с препарат и топла вода с водоструиката .Реших да оправя датчика на горивото да показва и се оказа ,че не му е скъсан кабела ,а просто липсва.Бях си запазил един от FJ то ,,обаче диапазона не съвпадна и от 20 до 100 ома го пренавих на 4 до 20 ома ,а хода на поплавъка от 320мм го скасих на 180мм
Благо, дай малко снимки да и се порадваме
DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Утре ще снимам ,днес направих двата лоста понеже много се разхождаха и сега работят като нови.Всичко свети вече ,където има лампички и бутоните на плафоните тръгнаха като им свързах срязаните кабели ,номера и той се осветява с панел от мазда....
Сложих му и един ел вентил за да се гаси от ключа с вакум...
Докато се наканя да го снимам стана тъмно.Утре обещавам дневни снимки.FJ40-то му взех колелетата и сега стои въпроса как да си никилирам другия комплект джанти.
Вакум помпата дава -0,4 ат,а трябва да бъде поне -0,7 ???,а сега вакум помпа за мерцедес
Коментар