Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих Toyota FJ62 4.0 бензин с ресьори върху моста

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купих Toyota FJ62 4.0 бензин с ресьори върху моста

Много интересно изпълнение - според рамата и табелката при двигателя моделът е 62, но по външни белези е 60ка - 3F КАРБУРАТОРЕН двигател, 2 кръгли фара, табло на 60ка, без ел. стъкла и т.н, без климатик и без другите екстри на 62ката.
    Всъщност няма НИКАКВИ екстри - вентилаторът е без виско муфа, 4 скорости, даже няма хъбове на предния мост.

Предишният собственик е качил ресьорите отгоре.
    По ред причини искам да върна ресьорите под мостовете та се чудя има ли в района на В.Търново, Габрово някой, които да разбира правилата на играта и да го направи чисто.

До: Купих Toyota FJ62 4.0 бензин с ресьори върху моста

Да ти е честита придобивката!Много да те слуша,качи някоя и друга снимка да я видим,че звучи интересно.
    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Честито!
      Със здраве да се ползва още толкова години (колкото от датата на проиводство насам)!

Това е един страхотен автомобил!
      Имам Ленд Крузер 80-та серия с 3F-E (инжекция) двигател и имам добра представа за какво става дума...

Сигурен съм, че ще ти е интересно да разгледаш този проект на колегата Цанко!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
        Честито!
        Със здраве да се ползва още толкова години (колкото от датата на проиводство насам)!

Това е един страхотен автомобил!
        Имам Ленд Крузер 80-та серия с 3F-E (инжекция) двигател и имам добра представа за какво става дума...

Сигурен съм, че ще ти е интересно да разгледаш този проект на колегата Цанко!
        Благодаря за поздравленията! Досега (2 месеца) само положителни впечатления имам.
        Рядко запазена е и е добре гледана досега. Тия дни ще има и снимки.
        Изчел съм проекта на Цанко в детаили. За щастие доста от проблемите с които той се е сблъскал в началото при мен не са актуални.
        За сметка на това има куп други дреболии - неработеща ускорителна помпа на карбуратора, скъсани общо 6 шпилки на джантите, теч от сферите => семеринги и кечета и каквото друго покаже, не показва налягане на маслото, теч от радиатора (минимален, но го има), слабо работеща спирачка (барабанни) на едното предно колело.
        За голямо щастие корозията е минимална - показва се единствено по някои и друг ъгъл на вратите.
        Рамата и подът са практически здрави.
        По документи е 8+1 местна, на практика събира до 10+1.
        Ще я ползвам основно за леки разходки с пълно натоварване така че лифтът в момента е напълно излишен и предпочитам връщането и в заводски вид с цел максимално удължаване на ресурса.

Коментар

Снимкииии, снимки!!!!!!
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Снимки:

В момента тампоните на практика не работят - движението на задния мост не е ограничен нагоре от нищо.
            Предният ляв ресор при максимално отколнение нагоре опира в лоста, който излиза от кормилната кутия (не знам как се казва точно).
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от assendus; 07-12-08, 15:32.

Коментар

Честито. Аз имам 61ца. Остави си я върху мостовите, просто както е така и сложи едни 35ци и си я карай. Много здрави машинки са.
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Честито. Аз имам 61ца. Остави си я върху мостовите, просто както е така и сложи едни 35ци и си я карай. Много здрави машинки са.
                Струва ми се, че каретата откъм раздатката работят под голям ъгъл.
                Двойни карета?

Идея за тампони на мостовете?
                Все ми се струва, че задния кардан ще си изпадне от шлиците при големи чекнения на моста. И без това е разтегнат заради лифта.

Коментар

Виждам, че си от Бургас.
                  Има една бургаска 61ца в мобиле.бг за продан - да не е твоята?

Коментар

Това е доста стара обява, не съм казал да я свалят. Колата вече не изглежда така, а доста по висока. Качена е върху мостовете и е с 35ци. Кардана е леко модифициран, а задния не изпада. Обърни внимания на снимката, гумите са 35ци, а как седят...
                    Прикачени файлове
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Това е доста стара обява, не съм казал да я свалят. Колата вече не изглежда така, а доста по висока. Качена е върху мостовете и е с 35ци. Кардана е леко модифициран, а задния не изпада. Обърни внимания на снимката, гумите са 35ци, а как седят...
                      Какво е пипнато по карданите?
                      Предния ресор не опира ли както съм опитал да обясня?
                      Тампоните преправяни ли са?

Коментар

Кои тампони? При мен щангата е сероизно модифицирана. Трябва да ти я снимам. Нищо не опира. Раздатката е свалена с около 50мм, гредата на раздатката е изрязана в областа на предния кардан, поизпилени са малко чашките на кардана. Аз съм махнал съвсем предната и задната стабилизираща щанга и съм променил местата на задните ресори, Ще слагам още два отзаде.Държи се много по добре отколкото когато бяха под мостовете. А, забравих, задния мост е завъртян за да се облекчи ъгъла на здния кардан. Твойте ресори са хоризонтални и с по малко листи, моите са доста извити и подсилени с по 2 листа от вранглер.
                        Аз тази кола е гледах в до София миналата година. Продаваха ми я за 8000лв, но не ми хареса. Беше с тракторни гуми. Не ми хареса как е направена и се отказах, а и продавача беше нещо много "отворен". Като ме видя с костюма и помисли че ям доматите с колците, не ми хареса отношението му. Тогава колата работеше само на Газ.

Коментар

Раздатката не е ли вързана заедно със скоростите и двигателя?

Коментар

И какво от това

Коментар

ОК, явно има нещо, което не разбирам точно.
                              Гредата като слезе надолу не се ли накланя целият кютук от двигател+СК+РК?
                              Как се обира тоя ъгъл?

Какво не ти хареса при огледа? Ако си спомняш нещо конкретно.
                              На бензин и в момента работи колебливо, та търся ремонтен комплект за карбуратор.
                              Взех я с Каймани.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X