Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser - автомобил за пътешествие?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Toyota Land Cruiser - автомобил за пътешествие?

Ако се стигне до оглед и покупка, пазарете се здраво и като за последно.
    В тоя си вид на запад възстановяването е един куп пари, а не вярвам да има и много желаещи.

Нека кажат и другите Тойотаджии, особено Явор и Джамбазов.

Радо, виж и тази тема.
    Последно редактирано от rumbata; 10-12-08, 13:07.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
      Ако се стигне до оглед и покупка, пазарете се здраво и като за последно.
      В тоя си вид на запад възстановяването е един куп пари, а не вярвам да има и много желаещи.

Нека кажат и другите Тойотаджии, особено Явор и Джамбазов.

Радо, виж и тази тема.
      Румба, гледам и си мсиля ,че ако на нас ни се наложи да минем през всичко това, просто няма да имаме времето.

Надявам се при нашия случай да не се налагат толкова основни манипулации!!
      www.roadsofasia.net

Коментар

Без ревизия на ДВГ и трансмисия, смяна на окачване и гуми, джипа от снимките е паметник.
        Поне работата по външния вид ще спестите.
        Това имаха в предвид колегите, че 10 000лв. са малко.
        Но ако ви дойде до тук за 5000лв. мисля, че с останалите ще се закърпи и оттам по метода на Иван Алексиев.

От мен имате 4бр. здрави стоманени джанти подарък.
        Засега.

Коментар

Радо, това на снимките ми се струва много седяло.
          Много ми харесва с какво сте се захванали. Аз нямам топки да го направя. Дай един телефон да се чуем или ми звъни на 0889215276. Имам една идея Да се чуем да я обсъдим.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Чест и почитания за Радо и Радо !!! В крайна сметка човек е голям колкото са големи мечтите му. Искренно се надявам ТЕ да сбъднат НАШИТЕ мечти , защото мисля че много от хората тук мечтаят за такова пътуване . Понеже не можем всички да организираме такова пътешествие предлагам да бъдем съпричастни не само със съвети а и финансово ... Защо не открием една сметка (ако нямат такава) и всеки които иска и с колкото може да им помогнем финансово , така всеки от нас ще се почувства част от това приключение (срещу един диск със снимки разбира се ).
            ‎По 2 литра са само млякото и сока !
            WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
              Според мен като база е перфектен.
              И според мене като база е идеален.
              Дълго време бях собственник на точно такъв екземпляр-НJ-60.
              Никакви сериозни проблеми в разтояние на по-вече от 130 000 км.
              Само обслужване.
              Мога да разказвам легенди за този модел.
              Обърнете внимание на извивката на шасито при задния диференциал.
              Най-податливо е там откъм ръжда.
              Ако там има,просто няма какво да държи задното окачване.....
              Двигател 4000куб.см.шест цилиндров-редови,а също така и редова дизелова помпа,предкамерен-работно муле-100 конски сили,не претенциозен.
              Разход-пълен или празен -10на 100 км.
              Има и по-добър ,този с турбина....
              Оригинално се комплектова със 16 цолови джанти с обръчи.
              Невероятно здрави ......ще са ви необходими....
              Колкото до покупката....мога да споделя следното....
              Ако следите продажбите на този модел в Европа ще забележите,че
              въпреки възраста си ,това е ЕВТИН за ТОЙОТА екземпляр.....
              Който го продава,знае какво продава,така,че не разчитайте на по-
              голяма отстъпка от 100-200 евро,поради факта ,че антуража от Експортната зона е много голям....плюс Африка....
              Следват номера и застраховка,
              около 100 евро ,ако е пътническа и
              около 140 евро , ако е товарна....
              Преди това имате път от София до Германия-най-добре двама човека по
              ред причини-300 евро.
              Не включвам цената за спане и храна....
              Път - обратно,винетки ...и....не дай си боже ГЛОБИ....
              Както и да го смятате ,при най-добро стечение на обстоятелствата...около 7 000 лв. до София.
              Следва регистрация,номера,продуктова такса,застраховка,изготвяне на документи,данък....минават 7 500 лв.
              Това е основата....от тук започва подготовката.....
              Искам да подскажа.....дали не е по - добре да се търси от форума подготвен автомобил....
              Визирам тези на Цанко или на Джамбазов....а може би и други....
              Така ще се икономисат ВРЕМЕ,ПАРИ и евентуални компромиси по подготовката на автомобила.....
              Обслужването на автомобил за такъв преход не търпи компромиси....
              Почти изключвам варианта с докарването на автомобила на платформа ,
              поради теглото му....ще струва по-скъпо....
              А и все пак трябва да видиш и да прецениш на место за какво си даваш
              парите , колкото и малко да са те....
              Ще се радвам да помогна ......
              ДЕРЗАЙТЕ....
              На бой отиват само старците!

Коментар

Сетих се за още един вариянт ,не толкова скъп и определено удачен.
                Става дума да Исузо Трупър модел до 89 година.
                Това са евтини - около 4-6к лв - и ненормално здрави джипове.
                Наш колега кара такъв и от лични впечатления мога да кажа че е доста проходим здрав и в същото време евтин за обслужване джип.
                Има то във вариянт къса и дълга база и двигатели 2.3 2.6 и 2.8 литра
                карбуратор.
                Смяната на шарнири , кормилни накрайници ,селенови втулки и тампони на ресорите е от порядъка на 250лв за части.
                Амортисьорите са още към 500.
                Продават се и готови лифт китове на Калмини по около 1800-2к лв
                Разбира се сиромашкият тунинг също е възможен и е доста лесен.
                Повдига се лесно до + 7см с натягане на торсионите и нови обеци за задните ресори и с малко подрязване побира 32/10.5/15
                Японски е и не би трябвало да е непознат по онези ширини .
                Като цяло за 10к може да се спретне доста злобна машинка от модела.
                Недостатък е че са БЕНЗИНОВИ ако това е недостатък за някого де.
                За мен лично не е - особено при ниски температури.
                BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от roadsofasia Преглед на мнение
                  За съжаление това бихме могли да направим само на място, което в момента е невъзможно. Въпросът ми е по-скоро дали от снимките не се вижда нещто което би трябвало да ни обезпокои сериозно.
                  Дали си заслужава да се хванем след няколо дена и да отидем да вземем този автомобил.
                  Намира се в Франкфурт и цената е около 2500 Е.
                  Това, което аз виждам от снимките и сериозна работа по ламарини и шаси по колата. Както на много от 60-тките, всъщност това им е най-сериозния проблем.

За тази цена (за колата отвън - 2.500 EUR), аз смятам, че е доста по-разумно да погледнете тази оферта на Джамбазов:

TLC HJ61 4.0TD

Това е единсвената позната на мен 60-тка без проблеми по тенекиите. Доколкото го знам Митко, не мисля, че са допускани компромиси в обслужването и поддръжката. Още повече в комплектация в турбина и климатик, което се среща рядко.

Коментар

Яро е прав, най-добре изберете нещо форумско, има доста добри оферти напоследък.

Коментар

Я само да попитам. В една друга тема бях питал за ходене до Турция с кола преди 90-та и ми казаха, че още на границата ще ме върнат. Това дали няма да важи и за вас с този стар автомобил?

Коментар

Имам един Ландкруизер 400 4,2 D,130 p.s.,Heavy Duty ,мотор 1HZ (HZ J70).Произведен е 1997 г,на 200000 км сьс сервизна книжка.Кьм него има и голям експедиционен багажник,които би компенсирал по-малкото купе.
                        Още не сьм го обявил за продаване,поради дребни вьншни забележки.
                        Ако те интересува ,ще ти пратя снимки.
                        Цената ще е около 16500 лв с платено мито.
                        Поздрави и успех в начинанието!

Коментар

Първоначално публикуван от zodiak Преглед на мнение
                          Имам един Ландкруизер 400 4,2 D,130 p.s.,Heavy Duty ,мотор 1HZ (HZ J70).Произведен е 1997 г,на 200000 км сьс сервизна книжка.Кьм него има и голям експедиционен багажник,които би компенсирал по-малкото купе.
                          Още не сьм го обявил за продаване,поради дребни вьншни забележки.
                          Ако те интересува ,ще ти пратя снимки.
                          Цената ще е около 16500 лв с платено мито.
                          Поздрави и успех в начинанието!
                          Пусни някоя снимка да го видим. Може и мен да ме интересува.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това са,моторите и ходовата част са в перфектно сьстояние.Вьншно има малко рьжди,защото са чистили сняг с тях и са били повечето време на открито,интериора е спартански.Имат и монтирани УКВ станции,с които маи се изсчерпват екстрите им
                            Прикачени файлове

Коментар

Момчетата днес летят за Франкфурт.
                              Имат набелязани няколко автомобила. Имаме уговорка да ми изпратят снимки и да ги откоментираме тук.
                              Ако там не харесат нищо продължават търсенето тук.
                              Машините на zodiak са добри, но бюджета на Радо и Радо е друг.

Коментар

Покрай темата, (а и не само) почнах да се заглеждам по кемпери. Оказа се, че има и такива с повишена проходимост!

Our latest EX345 4WD expedition vehicle is built around the new Iveco Daily 4x4 – featuring a modern common-rail diesel engine with a power output of 130 kW/176 HP and a torque of 400 Nm. It is equipped with a 6-speed gearbox and a transfer box with torque splitting and off-road reduction – 24 forward gears and 4 reverse gears turn it into an all-terrain vehicle. Standard centre differential and rear differential locks ensure traction even in the toughest conditions. The driver cabin with hydraulic suspension seats offers top-notch comfort
                                По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X