Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Турбо за Тойота 80 4.2ТД.Откъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Турбо за Тойота 80 4.2ТД.Откъде?

За голямо мое съжаление днес на връщане от с.Ботево май чупих турбината

Още не съм я свалил но съм почти сигурен че е тя.
    Та въпроса ми е откъде друга/нова или стара/?
    Доста хрупаше-като на разбит лагер,та дали ще става нещо от нея,ще пиша утре като я демонтирам
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

До: Турбо за Тойота 80 4.2ТД.Откъде?

Обърни се към Братя Петрови. Внасят от Австралия китове.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      Обърни се към Братя Петрови. Внасят от Австралия китове.
      Благодаря за бързия отговор.
      Понеделник ще се свържа с тях.
      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

На 3 такива вече сложихме китове става перфектно! Обади се в понеделник ще ти кажа колко излиза.

Коментар

Краси във Германският Ебей има ето виж http://cgi.ebay.de/CT26-Turbocharger-Turbolader-Toyota-Landcruiser-4-2_W0QQitemZ360104984604QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item360104984604&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A2|65%3A12|39%3A1| 240%3A1318

Ако е същата мага да ти помогна относно закупуването и доставкат ако те устройва ценатаМоже и да се предложи цена на закупуване има го опция от продавачаИли пиши какъв модел е турбото да потърся в Германия!!!!!

Коментар

Колеги,защо така ви гърмят турбините,на по колко хиляди км.са ви колите 350-400 000?
            да не са карани с кофти масла? аз членувам от 5 години в клуба на 80-каджийте в Англия има си и форум,един не се е оплакал за това време от турбо.
            чисто и просто любопитство. А тия австралийските китове са май само с принудително смазване,което изпълнява и роля на охлаждане ,нямат водна циркулация като оригиналните.
            TЛК 80-4.2ТД
            ТЛК 73-2.4ТД
            ...................

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
              Колеги,защо така ви гърмят турбините,на по колко хиляди км.са ви колите 350-400 000?
              да не са карани с кофти масла? аз членувам от 5 години в клуба на 80-каджийте в Англия има си и форум,един не се е оплакал за това време от турбо.
              чисто и просто любопитство. А тия австралийските китове са май само с принудително смазване,което изпълнява и роля на охлаждане ,нямат водна циркулация като оригиналните.
              Моята по километраж е 255000.
              Аз не съм я карал с кофти масло/купена е от България/
              Утре ще установя причина за умрялото турбо
              Благодаря на всички,в Понеделник ще се чуем
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Как разбра, че си счупил турбина? Аз съм чупил в движение и знам за какво става въпрос...

Пламен Петров внася както тунингови на APS/ Safari (най-добрите), така и други тунингови, така и оригинални (щатни).

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                  Как разбра, че си счупил турбина? Аз съм чупил в движение и знам за какво става въпрос...

Пламен Петров внася както тунингови на APS/ Safari (най-добрите), така и други тунингови, така и оригинални (щатни).

Яро,със скорост около 130 км/ч изведнъж мотора изгуби мощност.
                  От ауспуха черен дим/колкото искаш/,температура на двигатела нормална,налягане на масло също,двигатела работи на минимални обороти добре.
                  Спрях,огледах, до 1800 об/мин добра работа на двигатела без да пуши черно и с около 80 км/ч се прибрах.
                  Та затова става въпрос най-вероятно и при теб?
                  Сега отивам да свалям.
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

При мене беше друго. Тръгнах от София за Клисура, двигателя припуши 2-3 пъти след Гълъбец и точно след отбивката за Копривщица рязко вдигна обороти. Такива обороти от дизелов мотор не съм чувал и досега. За времето докато намаля скоростта и изгася двигателя (по-малко от минута) на пътя стана гъст черен облак, който покри и двете платна в продължение на метри. Ако в този момент беше минало нещо по-голямо от нас ни отнасяше като нищо.

Става дума за Гарет на LR Defender 110, Td5.
                    Последно редактирано от Yaro; 23-11-08, 11:11.

Коментар

А аз си мислех че само на мен се случвали нещастия . Та вчера гръмна и моята точно преди една година я правих.Но сега смених мотора и се оказа че стария нещо не е вдигал масло и пак няма джип.Докато пристигне от Англия

Коментар

Ха,турбината е свалена и оста и скъсана откъм турбината за изгорели газове
                        Дали ще може да се ремонтира или нова.
                        Май ще купувам нова
                        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Жоре,преди месец търсих турбо за Toyota Runner 3.0 TD.Така и не намерих.Ще можеш ли да попиташ за моето турбо.Инициалите са:Toyota CT12B.Предварително Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от emo73 Преглед на мнение
                            Жоре,преди месец търсих турбо за Toyota Runner 3.0 TD.Така и не намерих.Ще можеш ли да попиташ за моето турбо.Инициалите са:Toyota CT12B.Предварително Благодаря.
                            Ок Само да е има!!!
                            П.С Виж такава ли е http://cgi.ebay.de/TOYOTA-CT12B-Turb...ayphotohosting
                            Ама е доста скъпа но е оригинална и се продава от Япония!!!!!!!!!!!

Коментар

Много благодаря Жоро.Както разбирам цената му е 565 паунда.Какъв е реда от тук нататък?Мисля че е същото,ето и снимките на моето турбо.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:03112008345.jpg
Прегледи:1
Размер:110.2 КБ
ID:5076313

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:03112008343.jpg
Размер:95.8 КБ
ID:5076314

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:03112008342.jpg
Размер:99.0 КБ
ID:5076315

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X