Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ръчни хъбове на 4 рънър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ръчни хъбове на 4 рънър

Здравейте колеги имам 4рънър 2,4ТД 2LT Мога ли да му сложа Ръчни хъбове простете моето невежество но брат ми каза че нямало смисъл Някои слагал ли е?Какъв е ефекта?

До: Ръчни хъбове на 4 рънър

Първоначално публикуван от БАТ РАДИ Преглед на мнение
    Здравейте колеги имам 4рънър 2,4ТД 2LT Мога ли да му сложа Ръчни хъбове простете моето невежество но брат ми каза че нямало смисъл Някои слагал ли е?Какъв е ефекта?
    Можеш да ги смениш колегаРазликата е че ръчните се чупят по рядко и ги включваш кагато си поискашпри автоматичните принципът на действие е че когато пробуксува гумата се включватно има моменти в които точно когато ти трябва се изключва самслучвало ми се е при движение по хлъзгав участък с наклон на доло тоест при спусканеСпоред мен ръчните хъбове са по добрият изборГоляма работа че ще слезнеш за 1 минута да ги заключиш или отключишА и цената на нови е кам 200-300 лв Така че помисли

Коментар

Защо не пробва пъво с "ТЪРСЕНЕ" има изписано в форума страшно много колкото колеги толкова мнения
      За стандартно 4х4 каране и то много (пътища с и без настилка) автоматичният хъб е по елегантен. Включваш ПРЕДИ препятствието предното и караш без да слизаш да се цапаш и т.н. после изключваш предното, връшташ малко назад да отключи и караш на задно без да въртиш предния кардан, диф и полуоски, това икономисва гориво! В хард офроуда е минус не понася много лашкане и нерви ако си затънал.....но си зависи от теб как и къде ще караш.
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Може и ще бъде най-добре
        FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
        BJ42 04 1982
        FJ62 11 1983 skipe blago4x4
        LZ 2 BHB

Коментар

При мен предния мост пише че може да се вкл до 80км/ч. Как ще процедирам със ръчните хъбове?Не ми се карайте нов съм още в занаята

Коментар

Много се извинявам обаче хъбовете не станаха при мене предните полуоски са постоянно зацепени към главините няма никакви хъбове Преди малко ги отворихме и ужас само дето се набутах с хъбовете купих ги от един колега от форума нови на AVM на тях пише че стават за 4 рънър до 7/95г. ама явно не иза моя пише също че стават за HILUX всички модели и ЛК 79-97г.Понеже като купих рънъра на него има Лджянти от HILUX със едни големи декоративни капачки в средата не съм видял че няма хъбове Просто не мисе беше налагало да свалям джантите защото го взех с чисто нови гуми.Абе новобранска работаТа сега се налага и аз да ги обявя за продан чисто нови са купих ги за 220лв.Но ще ги дам за200дано на някои да му станат.А между другото къв е тоя мост
            0896635543 0886753818

Коментар

Много се извинявам обаче хъбовете не станаха при мене предните полуоски са постоянно зацепени към главините няма никакви хъбове Преди малко ги отворихме и ужас само дето се набутах с хъбовете купих ги от един колега от форума нови на AVM на тях пише че стават за 4 рънър до 7/95г. ама явно не иза моя пише също че стават за HILUX всички модели и ЛК 79-97г.Понеже като купих рънъра на него има Лджянти от HILUX със едни големи декоративни капачки в средата не съм видял че няма хъбове Просто не мисе беше налагало да свалям джантите защото го взех с чисто нови гуми.Абе новобранска работаТа сега се налага и аз да ги обявя за продан чисто нови са купих ги за 220лв.Но ще ги дам за200дано на някои да му станат.А между другото къв е тоя мост
              0896635543 0886753818
              И на новият Хайлукс няма хъбовеЗацепен е постоянно

Коментар

Може ли да ми обясните как действа тоя мост? Защо няма хъбове Аз лисъм попаднал на нещо "друго".Благодаря!

Коментар

Може ли да ми обясните как действа тоя мост? Защо няма хъбове Аз лисъм попаднал на нещо "друго".Благодаря!
                  При Хайлукса си на постоянно задно При включване на 4L се задейства и предният диф само че караш 4WD с голяма скорост това е за асфалт .А за пресечен терен включваш 4Н пак са задействани идвата дифа но вече си на бавни предавки Тоест не натоварваш много двигатела а за сметка на това въртящият момент на колелата е много по-голям И не може да вдигнеш на 5-та повече от 60-70км.Това ти го казвам по спомен в момента Ката се прибера ще погледна ръчката и инструкцията и ще ти пиша Възможно е в момента нещо да съм объркал и ли пропуснал Но основното е това което съм ти писал.
                  П.С При джиповете с хъбове когато си на задно предаване кардана с полуоските на предната трансмисия не се въртята се въртят само главината със колелото Това е направено с цел икономия на гориво и запазване не трансмисията Но за съжаление в твоя и моя случай не е така

Коментар

Коя година е колата?

Явно си с фултайм раздатка.
                    LZ5ZI qth HASKOVO
                    Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Колата е 1994г.Слизахме в канала под колата на предния диф има една вакумна мембрана и едни кабелчета влизат в него. Тази мембрана явно избутва вилка която зацепва лявата полуоска а дясната е постоянно зацепена но тези кабелчета сигурно включват датчика който управлява лампата на таблото"4WD".Другите Рънъри и те ли са така не знам?А между другото има ли някакви недостатъци тоя мост?

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                        При Хайлукса си на постоянно задно При включване на 4L се задейства и предният диф само че караш 4WD с голяма скорост това е за асфалт .А за пресечен терен включваш 4Н пак са задействани идвата дифа но вече си на бавни предавки
                        Не е ли обратно? 4Н /HiGH/ - бързи, 4L/LOW/ - бавни, за пресечен терен!!
                        Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Аз предупредих че може да съм объркал нещо Прав си колега точно така е

Коментар

0896635543 0886753818
                            Тия хъбове стават ли за Кия Спортаж,че си търся ама в Гладиатор нямат за сега...Кажи някакъв номер.Ако са 460-К значи стават
                            Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!

Коментар

Номера на хъбовете е 521

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X