Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4 runner-заден мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 4 runner-заден мост

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
    Само едно!!!!
    Нужно е да закара каруцата до мивката!
    Ъъъ и евентуално да може да чете .... после ....
    абе ако щеш ми вярвай, ма хич не ми е работа да се "завирам" отдолу или където и да е по колата освен на шофьорското място . Тоя диф отнесе няколко мивки преди това и няколко сервиза, включително и този на Тойота. Видимо беше чист, но чак след като отнесе един парцал напоен с бензин излезе скапания стикер. И ако ще ме кара някой да лежа отдолу или да му ходя по задника .... е нема да стане. Макар че съм с ДВГ образование принципа ми е "да не си меся хляба вкъщи, щото и хлебаря нещо трябва да яде"
    Отделно от това излезе ново 20. едната планка която държи тампона на стабилизиращата щанга или съм я отпрал или предишния собственик я е отнесъл някъде. Естествено не мога да я намеря. Чудя се от какво може да се изработи ???

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
      ...
      Отделно от това излезе ново 20. едната планка която държи тампона на стабилизиращата щанга или съм я отпрал или предишния собственик я е отнесъл някъде. Естествено не мога да я намеря. Чудя се от какво може да се изработи ???
      Стоманена планка от какво може да се изработи? Снимай да го видиме това чудо.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
        Стоманена планка от какво може да се изработи? Снимай да го видиме това чудо.
        намери се добър чичко Арабин на Симеон и намери подобна. Нямах време за снимки.
        Друго интересно което забелязах.
        Сменях тампоните на горните носачи. момчетата дето работят по Рънера много не дават от себе си по отношение на точноста и май пренатегнаха торсиона. В резултат на което предницата стана доста висока и "логично" твърда, но нямам база за сравнение колко трябва да е висока и мека. Всичко е на усет. Другото е че сега с тази вирната предница имам чувството на всеки редови 4 рънаджия че ми пропадна задницата, даже почти съм убеден. Днеска се търкалях в едно дере над нови хан и позакачаше доста. Тъй че някой ако има 4 Рънер за който е сигурен че е в кондиция ще съм му благодарен да удари една рулетка . Гумите са 31х10,5/15
        Друго:
        Торсиона се откача в центъра на купето където и се регулира с едни 18,5 см. болтове. Ако някой бърника да знае че на 99 % ги е скъсал. Така че първо да провери дали може да докопа други или къде е най близкия стругар
        в ЕвроБолт на този етап няма този размер.
        късат се защото са завити на една 5 см. висока гайка която е запекла на 100 %

Коментар

...
          и май пренатегнаха торсиона. В резултат на което предницата стана доста висока и "логично" твърда, но нямам база за сравнение колко трябва да е висока и мека. Всичко е на усет. Другото е че сега с тази вирната предница имам чувството на всеки редови 4 рънаджия че ми пропадна задницата, даже почти съм убеден...
          На равно амортесьора трябва да е разгънат по средата на хода си.

Коментар

намери се добър чичко Арабин на Симеон и намери подобна. Нямах време за снимки.
            Друго интересно което забелязах.
            Сменях тампоните на горните носачи. момчетата дето работят по Рънера много не дават от себе си по отношение на точноста и май пренатегнаха торсиона. В резултат на което предницата стана доста висока и "логично" твърда, но нямам база за сравнение колко трябва да е висока и мека. Всичко е на усет. Другото е че сега с тази вирната предница имам чувството на всеки редови 4 рънаджия че ми пропадна задницата, даже почти съм убеден. Днеска се търкалях в едно дере над нови хан и позакачаше доста. Тъй че някой ако има 4 Рънер за който е сигурен че е в кондиция ще съм му благодарен да удари една рулетка . Гумите са 31х10,5/15
            Друго:
            Торсиона се откача в центъра на купето където и се регулира с едни 18,5 см. болтове. Ако някой бърника да знае че на 99 % ги е скъсал. Така че първо да провери дали може да докопа други или къде е най близкия стругар
            в ЕвроБолт на този етап няма този размер.
            късат се защото са завити на една 5 см. висока гайка която е запекла на 100 %
            Внимавайте с материяла,когато правите такива болтове.Трябва да са високоякостни...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
              Внимавайте с материяла,когато правите такива болтове.Трябва да са високоякостни...
              внимавахме
              Иначе днес се напъха един познат с гедорето отдолу и си поиграхме добре с реглажа. Мисля че го уцелихме. Изчезна тоя острия удар в предницата като минаваш през дупки и тн. Ставаше на въпрос за 2 см. Утре ще ми върнат фотото и ще се навра отдолу с една рулетка за да снимам височината.
              Явно като няма читава литерАтура за тия каручки, ще трябва да си я правиме сами, по стар балкански обичай

Коментар

айде ново двайсе. Мистиката защо не си открих ЛСД стикера я разгадах. Не че е бил толкова мръсен Диф-а, а просто предишния собственик е пребоядисвал задния мост ма аз от де да знам къв цвят е
                както и да е:
                За втори път откривам отскубнати планките на стабилизиращата щанга на задния мост. Не мога да разбера как става тоя номер, и тя отново виси. И двете са са скъсали горния болт за закрепване. Какви са вариантите ? дали има нещо сбъркано в окачването отзад или просто я натоварвам прекалено много ?

Коментар

Ако болтовете не са оригинални...възможно е и от тях.Трябва да са с якост от 8,8 нагоре...Друго за което се сещам в момента, са тампоните на въпросната щанга.Ако са много износени е възможно да създават удари...

Коментар

Здравейте колеги,някои знаели от каде мога да намеря касета за заден диф с ЛСД.Джипа е 2.4 ТД 90 г.И ако може някои дами каже някаква орентировачна цена за нова касета или втора употреба.

Коментар

На твоята какво и е?

Коментар

В задния диф беше налято минерално 80/90 и спука касетата откам короната и изрони сателитите и планетите,иначе короната и пиниона са здрави.Аз скоро го купих този джип.Първо почна да затягат задните колела при ляв или десен завои и се чуваше щтракане.Смених му маслото с 75W-140 на Кастрол ама сигорно е било късно вече.Сега в момента е в сервиз и чака за касета.А фрикционните дискове са здрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Seymour Преглед на мнение
                          В задния диф беше налято минерално 80/90 и спука касетата откам короната и изрони сателитите и планетите,иначе короната и пиниона са здрави.Аз скоро го купих този джип.Първо почна да затягат задните колела при ляв или десен завои и се чуваше щтракане.Смених му маслото с 75W-140 на Кастрол ама сигорно е било късно вече.Сега в момента е в сервиз и чака за касета.А фрикционните дискове са здрави.
                          Не е било от маслото.Някой най-вероятно го е отварял и не е знаел какво да прави...Ако не намериш касета има вариянт да си купиш нова,тунингова,със 100% въздушен блокаж.Фирмата е АRB и се слави като една от най-добрите...

Коментар

Каде се намира тази фирма?И колко излиза такава касета.Даи тел.на фирмата ако имаш или интернет адрес.

Коментар

Гладиатор.Пловдив.Телефони нямам...
                              Другия вариянт е питай Явор Вромоса...

Коментар

айде, строежа продължава...
                                Дойде време в което реших да си сменя пружините на задния мост. Става на въпрос за 3,0 тд/ 94 г.
                                Искам ако може съвет от спецялистите тук кое ще е най-подходящо за мойто "рънерче". Вярно е че мога и да си издиря някви "купешки", но гледам тук че има доста други варианти, ама от толкова четене вече незнам на къде да тръгна. Ще ми се да вдигна малко задницата, но да не е фрапантно и да не ми се налага да преправям след това още една камара неща. Придобиването им по най-лесния начин също е от значение. Не ми се гледат картинки в интернет...
                                Колата няма да се кара на тежък Офф, по скоро на малко по-технични трасета, но ми трябва и да стигам бързо до тях
                                благодаря предварително ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X