Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачен проблем с 4ръннър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спирачен проблем с 4ръннър

Здравейте
    От доста време не се появявах тук но имам сериозен проблем и затова ще питам за решение.Значи като си купих джипа/тойота 4 рънър 3000 кубика бензин в6/ми направи впечатление че понякога като спирам гумите свирят а колата спира доста дълго време.Обаче замисляйки се че е по тежка и това ми се стори напълно нормално.Когато започнаха първите дъждове след летните жеги ходихме до едни села край Клисура и се случи следното.На мостовете на Клисура отбиват пътя със завай на 90 градуса в дясно поради ремонт аз минавам от там на отиване и после на връщане имаше дъжд и мъгла и карам бавно за отбивката.На 20 метра преди отбивката давам спирачка скороста беше 60 или максимум 70 км в час спирачките свирят джипа върви качвам се върху една купчина пръст сложена да блокира пътя и по висока с 20 см от горната точка на фаровете на джипа и се спирам чак като преминах тая купчина.В резултат на това едната гума се измести с 2.5 см назад беше доста кофти удар.Както и да е щетите са оправени като слезнах видях че доста коли са се забивали на това място/за деня съм бил 4ти/ и помислих че или спирачките на едните колела не хващат или от ударите на колите е имало разлян антифриз който в комбинация с дъжда е направил хлъзгаво.Обаче днес отивам на преглед качвам се на валовете за проверка на спирачките и двете задни колела става ясно че изобщо не спират.Веднага отивам на майстор той ми казва-кантара бил ръждясал и клеясал.Искам само да попитам имал ли е някой подобен проблем и как го е решил.Алтернативите са две-едната е да се ремонтира или рециклира но ако това е на близка цена с новия по добре да си го закупя от Англия поне да съм спокоен.Ако някой има коментари и ако може да назове техническото име на тоя кантар за да мога да го потърся в нета ще съм благодарен
    Toyota 4runner
    3000cc V6

До: Спирачен проблем с 4ръннър

Много кофти случка колега,добре че си се разминал само с това
    Значи за ремонт на въпросния кантар несъм чувал,но знам че ги изолират и се кара безгрижно.Незнам до колко е правилно точно тази изолация Ако не е много скъп моя личен съвет е да си вземеш нов и да не мислиш за друго

Коментар

До: Спирачен проблем с 4ръннър

Първоначално публикуван от veritas Преглед на мнение
      Много кофти случка колега,добре че си се разминал само с това
      Значи за ремонт на въпросния кантар несъм чувал,но знам че ги изолират и се кара безгрижно.Незнам до колко е правилно точно тази изолация Ако не е много скъп моя личен съвет е да си вземеш нов и да не мислиш за друго
      Значи единия съвет на монтъора беше точно това да ги върже спирачките без тоя кантар но било уж опасно.Другото било рециклирането на този чаркалък.Наистина като натиснеш спирачка и имаш чуството че колата не спира ами ускорява дори и се удариш в купчина пръст видиш как човека отзад се вдига почти до тавана а тоя отпред му става синъо от триенето в предпазния колан си викаш баси и късмета.И като нищо по колата не е счупено само ухото на носача е поддало не ти се иска да правиш експерименти как спестявайки някой лев другия път може при движението си към тази купчина пръст да повлечеш със себе си и лека кола която ако не успее да се изкачи ти ще премажеш.Наистина не ми се иска да вързвам без това спирачките ако има някво съмнение че ще има подобно повторение или че пък рециклирането ще е няква ганъовсска работаVНякой ако знае техническото наименование поне да го каже да видя ква е цената в Англия
      Toyota 4runner
      3000cc V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X