Обява

Свий
Няма добавени обяви.

заден диф на lj70 моля помагайте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• заден диф на lj70 моля помагайте

Здравейте колеги! Купих тойота lj70 2лт, но е карана без грам масло в задния диф - направо е посинял/вкарах я направо в бокса/. Предполагах, че проблема ще е по-малък, но... .Дифа е четири планетен с повишено триене. Въпроса ми е дали има значение годината на производство или става от всяка lj70-ка.Нужно ми е цялото прасе. Ако някой има за продаване ... ще върне радостта в очите ми. Ще се радвам и на съвети за ремонта.
    [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

До: заден диф на lj70 моля помагайте

Чакай малко, касетката ли ти е заминала, корона и пиньон, или всичко накуп?
    Зима иде

Коментар

короната и пиньона със сигурност за нищо не стават.Касетата уж работи, но като си помисля колко стужки са изпопадали вътре предполагам, че и тя е заминала, или е въпрос на време/кратко/.
      Пък и зацепването на короната и пиньона при подмяна според мен не е работа - много точно на око.А аз не знам сервиз с подходящ стенд.Затова предпочитам цял /фабрична сглобка/ , ама с моя късмет...
      [IMG]http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg[/IMG]TLC LJ70 - първата любов

Коментар

Ами аз наскоро събирах заден диф, защото короната и пиньона бяха останали без зъби.
        Трябва да търсиш диф от 2LT с 39 зъба на короната мисля. Мога да ти кажа кой има преден диф и читава LSD касетка, но ще трябва да разглобяваш. Ако не намериш читав някъде - драсни на лични и ще ти кажа откъде може да си набавиш нещата и да ти ги съберат читаво.
        Зима иде

Коментар

Благодаря, huko, но нямам право да пиша на лични.Явно големия проблем е да намеря короната и пиньона.

Коментар

Цяло прасе с LSD на поносима цена ми бяха намерили в един сервиз, където си правих 4Runner-a наскоро, но за него не пасна. Не знам дали беше от TLC70 или от 73, не сьм сигурен и за предавателното число - но за всеки случай може да питаш.

Ако си от София: сервизът е "Стратос", на "Сливница" 199. Тел. 02/832 10 51, търсиш Явор (приемчика).

Успех!
            Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от tna_bg Преглед на мнение
              Благодаря, huko, но нямам право да пиша на лични. Явно големият проблем е да намеря короната и пиньона.
              Тогава се поразрови в раздел "Продава" и търси LJ70 на части на krasi_kros, супер точен пич, би трябвало да има цял преден диф - короната и пиньона са същите, и отделно LSD касетката на задния диф, който аз взех. Със сигурност, обаче, ще ти трябва нова разпорна (или както там се казва) втулка за натягането на пиньона и, може би, лагери.
              Може да пробваш да вземеш цялото предно прасе с монтирания пиньон, но външно кожусите имат малка разлика - ще стане, но не съм сигурен дали е добра идея.
              Ако не си сигурен къде да ти натегнат дифа - пиши и ще те насоча и за това.

Успех

ПП Ето това е темата
              Зима иде

Коментар

Aз си мисля че точно на LJ70 пиниона и короната на преден и заден мост са различни ... предният мост се води обърнат и е различна от задната. Отпред заради кормилната щанга е изметен пиниона нагоре !
                [img]http://prikachi.com/files/1482881I.jpg[/img]

Коментар

Май е крайно време Митко Фулдата да се изкаже.
                  Зима иде

Коментар

Цветозар е прав - предните и задните пиньони и корони са ТОТАЛНО различни ! Т.е. не са взаимо заменяеми ! Въртят се в различни посоки , пък и междуосевото е друго ...

Коментар

куцо ... значи от Краси можеш да вземеш касетката само
                      Последно редактирано от huko; 04-10-08, 19:08.
                      Зима иде

Коментар

Да не го разберете като реклама на "VROMOS.COM" ама на панаира ме изненадаха с имането, а и цените. Дали те не могат да ти предложат нещо? Пък и тяхното "говедо" си е "тойота"
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                          куцо ... значи от Краси можеш да вземеш касетката само
                          Краси май има целия заден диф Освен ако не го е продал

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
                            ...LJ70 на части на krasi_kros... задния диф, който аз взех...
                            Зима иде

Коментар

Ееех,тоя заден диф
                              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X