На магистрала стрелката достига почти до средата на скалата,а в гората при средно тежък офроуд,но все пак голямо натоварване,стрелката пада до нулата.Нормално ли е това и ако не е - какъв би могъл да е проблема?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
LJ70 2LT - ПРОБЛЕМИ СЪС ЗАГРЯВАНЕТО
Свий
X
-
До: LJ70 2LT - ПРОБЛЕМИ СЪС ЗАГРЯВАНЕТО
Абе, ако пада до нулата - не е нормално. Може би термостат, който се е скапал и седи постоянно отворен.
Загряването си е ок.
Виж също и дали имаш достатъчно охладителна течност, защото термостатът ти се намира в най- високата точка на системата и при наличие на въздух няма как да функционира.Зима иде
Коментар
-
Първоначално публикуван от huko Преглед на мнениеВиж също и дали имаш достатъчно охладителна течност, защото термостатът ти се намира в най- високата точка на системата и при наличие на въздух няма как да функционира.-------Honda CR-V 128к.с.--------
"Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"
Коментар
-
Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнениеако охладителната течност е малко и има въздух в системата, двигателя ще загрява бързо, на какъвто и терен да е, и няма да пада температурата.ТЛК 80 4,2ТД-95г
Коментар
-
Това е болката на тоя мотор.Той просто не е изчислен от завода.Аз има такава и не мога да се справя с тоя проблем дори и интеркулер са си сложил има малко подобрение
и то само на бързите участъци.
П.П Просто няма отърване от тоя проблем. Ако някои колега е сложил ел перки да сподели как е.
Коментар
-
Първоначално публикуван от <bedniagizmi> Преглед на мнениеТова е болката на тоя мотор.Той просто не е изчислен от завода.Аз има такава и не мога да се справя с тоя проблем дори и интеркулер са си сложил има малко подобрение
и то само на бързите участъци.
П.П Просто няма отърване от тоя проблем. Ако някои колега е сложил ел перки да сподели как е.
Мисля сега като сменям ангренажа да извадя водната помпа да видя дали има перки въобще.
Не мисля, че 2L-T е сбъркано от завода, защото нямаше да го произвеждат толкова време. А компонентите на охладителната система не са много. Виското и термостата съм сменил, остана водна помпа и промиване на радиатора...Зима иде
Коментар
-
Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнениеКолегата има предвид да липсва максимум 0,5 литра,и там където се намира термостата ще има въздух-------Honda CR-V 128к.с.--------
"Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"
Коментар
-
И при мене няма проблем 10 години. като я настъпя баба яга с 130-140 леко качва,ама после спада за нула време. При по-тежък офроуд не мърда! мотора 2L-T е безупречен за мене,макар и малко слабичък. Моята е 1989 на 225 000км и е пушка,пали като барут и зиме и лете ,няма никакъв дим и съвсем лек разход на масло ,коъвто мисля е в рамките на допустимото за възраста и пробега и .
Нека колегата прегледа колата по посочените съвети,съмнявам се да има причина за тревога.TЛК 80-4.2ТД
ТЛК 73-2.4ТД
...................
Коментар
-
Първоначално публикуван от zazero Преглед на мнениеНа магистрала стрелката достига почти до средата на скалата,а в гората при средно тежък офроуд,но все пак голямо натоварване,стрелката пада до нулата.Нормално ли е това и ако не е - какъв би могъл да е проблема?
Коментар
-
колеги,занимавам се с автомобили и умея да направя елементарна диагностика на охладителната с-ма.въпроса ми беше дали няма някаква особеност този мотор и заради това да не загрява.всичко е наред по колата и вече се зачудвам дали не е произведена за пустинята(но там пък нощно време е страшен студ...).единствено термостата като че ли е блокирал в полуотворено положение,има нов,но няма време за смяна.скоро ще се разбере дали той е виновен за това или просто колата си е такава.
Коментар
-
Първоначално публикуван от reichfurrer Преглед на мнениеА ако се блокира виското няма ли да се реши проблема със загряването поне до някъва степен? Аз на мойта така мисля да сторя, и ще видим к'во ще се получи!
Освен това, постоянното яко въртене на перката май не се отразява добре на водната помпа.
Ако пък се топнеш в по-дълбока вода с постоянно зацепена муфа перката може и да даде фира, а покрай нея - и нещо друго ...Ние не сме неутрални!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар