Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LJ70 2LT - ПРОБЛЕМИ СЪС ЗАГРЯВАНЕТО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LJ70 2LT - ПРОБЛЕМИ СЪС ЗАГРЯВАНЕТО

На магистрала стрелката достига почти до средата на скалата,а в гората при средно тежък офроуд,но все пак голямо натоварване,стрелката пада до нулата.Нормално ли е това и ако не е - какъв би могъл да е проблема?

До: LJ70 2LT - ПРОБЛЕМИ СЪС ЗАГРЯВАНЕТО

Ами при тези джипки това е често срещано ...
    При скорост над 110км/ч загряват повече отколкото при среден оффроуд !
    [img]http://prikachi.com/files/1482881I.jpg[/img]

Коментар

Абе, ако пада до нулата - не е нормално. Може би термостат, който се е скапал и седи постоянно отворен.
      Загряването си е ок.

Виж също и дали имаш достатъчно охладителна течност, защото термостатът ти се намира в най- високата точка на системата и при наличие на въздух няма как да функционира.
      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
        Виж също и дали имаш достатъчно охладителна течност, защото термостатът ти се намира в най- високата точка на системата и при наличие на въздух няма как да функционира.
        ако охладителната течност е малко и има въздух в системата, двигателя ще загрява бързо, на какъвто и терен да е, и няма да пада температурата.
        -------Honda CR-V 128к.с.--------
        "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
          ако охладителната течност е малко и има въздух в системата, двигателя ще загрява бързо, на какъвто и терен да е, и няма да пада температурата.
          Колегата има предвид да липсва максимум 0,5 литра,и там където се намира термостата ще има въздух
          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Това е болката на тоя мотор.Той просто не е изчислен от завода.Аз има такава и не мога да се справя с тоя проблем дори и интеркулер са си сложил има малко подобрение и то само на бързите участъци.

П.П Просто няма отърване от тоя проблем. Ако някои колега е сложил ел перки да сподели как е.

Коментар

И аз имах същата,ама нямаше такива проблеми.
              Що ли
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от <bedniagizmi> Преглед на мнение
                Това е болката на тоя мотор.Той просто не е изчислен от завода.Аз има такава и не мога да се справя с тоя проблем дори и интеркулер са си сложил има малко подобрение и то само на бързите участъци.

П.П Просто няма отърване от тоя проблем. Ако някои колега е сложил ел перки да сподели как е.
                Имам ел. перка отвън на радиатора и си изкарах ключе в купето - сваля много бързо на място.
                Мисля сега като сменям ангренажа да извадя водната помпа да видя дали има перки въобще.
                Не мисля, че 2L-T е сбъркано от завода, защото нямаше да го произвеждат толкова време. А компонентите на охладителната система не са много. Виското и термостата съм сменил, остана водна помпа и промиване на радиатора...
                Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                  Колегата има предвид да липсва максимум 0,5 литра,и там където се намира термостата ще има въздух
                  и аз това имах в предвид, на моя форд му беше изтекъл 1 литър антифриз и правеше точно така, а може и да е запушен самия радиатор както споменава колегата huko
                  -------Honda CR-V 128к.с.--------
                  "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

И при мене няма проблем 10 години. като я настъпя баба яга с 130-140 леко качва,ама после спада за нула време. При по-тежък офроуд не мърда! мотора 2L-T е безупречен за мене,макар и малко слабичък. Моята е 1989 на 225 000км и е пушка,пали като барут и зиме и лете ,няма никакъв дим и съвсем лек разход на масло ,коъвто мисля е в рамките на допустимото за възраста и пробега и .
                    Нека колегата прегледа колата по посочените съвети,съмнявам се да има причина за тревога.
                    TЛК 80-4.2ТД
                    ТЛК 73-2.4ТД
                    ...................

Коментар

Темперетурния датчик в изправност ли е???
                      Don't hunt IF you can't kill
                      първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от zazero Преглед на мнение
                        На магистрала стрелката достига почти до средата на скалата,а в гората при средно тежък офроуд,но все пак голямо натоварване,стрелката пада до нулата.Нормално ли е това и ако не е - какъв би могъл да е проблема?
                        На мен ми звучи като липса на термостат! При блокирал в отворено положение, не трябва да истива чак толкова. Лесно е, към 50-60* опипваш долния маркуч и разбираш какво става.

Коментар

колеги,занимавам се с автомобили и умея да направя елементарна диагностика на охладителната с-ма.въпроса ми беше дали няма някаква особеност този мотор и заради това да не загрява.всичко е наред по колата и вече се зачудвам дали не е произведена за пустинята(но там пък нощно време е страшен студ...).единствено термостата като че ли е блокирал в полуотворено положение,има нов,но няма време за смяна.скоро ще се разбере дали той е виновен за това или просто колата си е такава.

Коментар

А ако се блокира виското няма ли да се реши проблема със загряването поне до някъва степен? Аз на мойта така мисля да сторя, и ще видим к'во ще се получи!
                            Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Първоначално публикуван от reichfurrer Преглед на мнение
                              А ако се блокира виското няма ли да се реши проблема със загряването поне до някъва степен? Аз на мойта така мисля да сторя, и ще видим к'во ще се получи!
                              Ти проблема ще го решиш "до някаква степен" ама ще си създадеш други. Постоянно зацепената перка ще ти краде от кончетата, пък те на 2LT не са особено много.
                              Освен това, постоянното яко въртене на перката май не се отразява добре на водната помпа.

Ако пък се топнеш в по-дълбока вода с постоянно зацепена муфа перката може и да даде фира, а покрай нея - и нещо друго ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X