Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поправка на никелирана броня ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поправка на никелирана броня ?

Имам малко надраскано по никелираната броня, има ли начин да се поправи само надрасканото, без цялостно никелиране, има и минимална ръжда понеже е старо надраскване ?
    Мерси !

До: Поправка на никелирана броня ?

И на моята беше леко изгнило уж едни жълти петънца като бутнах леко отверката то направо проядено .Та измислих на това място да пробия бронята и да захнвана едни тръби отперд за ролбар.Хем ще стрият това хем за вид хем и малко допълнителна здравина.Виж и при теб да не е голяма язвата.Иначе никелиране цялостно не знам дали го правят добре майсторите в БГ.За праховото знам че не е много надеждно
    Toyota 4runner
    3000cc V6

Коментар

Първоначално публикуван от andon1980 Преглед на мнение
      И на моята беше леко изгнило уж едни жълти петънца като бутнах леко отверката то направо проядено .Та измислих на това място да пробия бронята и да захнвана едни тръби отперд за ролбар.Хем ще стрият това хем за вид хем и малко допълнителна здравина.Виж и при теб да не е голяма язвата.Иначе никелиране цялостно не знам дали го правят добре майсторите в БГ.За праховото знам че не е много надеждно
      При мен всичко е повърхностно, но е на такова място, че нищо не може да се сложи, което да крие надрасканото, не е много, но дразни, в началото като я купих не ме дразнеше, но вече се заглеждам и за по дребни кусури .

Коментар

Във Форума има не малко "метъли" даже някои са "хеви метъли" аз както съм казал съм електричар и може да не се съобразиш с непрофесионалното ми мнение но смятам че бронята и доста други части "лъщят"защото са полиран метал, а не поради вторично покритие (хром или никел), дали неможе с шлайф машинка и полир паста
        Може би ако питаш директо "Блексмит" , любезният ни домакин Венци Петров или някъде по темите с оръжието и по-точно ножовете?
        П.С. шлайф машинки имам ....ама трябва да отмъкнеш технология
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Аз мисля, че е хромирана. Ако е само никел, ще стои малко матова. Обикновено се прави по електрохимичен път. Технологията включва обезмасляване, химично почистване на оксидите и куп други операции. Малко трудно е, ако нямаш необходимото оборудване и реагенти. Иначе за скриване на дефект, предполагам, че има някакви покриващи материали, с които се маже, но се съмнявам ефакта да е като при оригинала.
          Сещам се за едно място, където имат големи електролитни вани и правят точно това, което ти трябва - Видима-Идеал в Севлиево. Там съм виждал как никелират (хромират) батериите на чешмите. Ваните са достатъчно големи за броня. Технологично няма да има проблем. Опитай, може и да се навият.
          Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Във Форума има не малко "метъли" даже някои са "хеви метъли" аз както съм казал съм електричар и може да не се съобразиш с непрофесионалното ми мнение но смятам че бронята и доста други части "лъщят"защото са полиран метал, а не поради вторично покритие (хром или никел), дали неможе с шлайф машинка и полир паста
            Може би ако питаш директо "Блексмит" , любезният ни домакин Венци Петров или някъде по темите с оръжието и по-точно ножовете?
            П.С. шлайф машинки имам ....ама трябва да отмъкнеш технология
            Не само, че лъщят, но са и огледални, аз бих полирал, но в случая липсва материал, който да полирам, а и трябва да са близки до оригинала- деругите де .

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
            Аз мисля, че е хромирана. Ако е само никел, ще стои малко матова. Обикновено се прави по електрохимичен път. Технологията включва обезмасляване, химично почистване на оксидите и куп други операции. Малко трудно е, ако нямаш необходимото оборудване и реагенти. Иначе за скриване на дефект, предполагам, че има някакви покриващи материали, с които се маже, но се съмнявам ефакта да е като при оригинала.
            Сещам се за едно място, където имат големи електролитни вани и правят точно това, което ти трябва - Видима-Идеал в Севлиево. Там съм виждал как никелират (хромират) батериите на чешмите. Ваните са достатъчно големи за броня. Технологично няма да има проблем. Опитай, може и да се навият.
            Дефектите не са толкова големи за цялостно боядисване ,но иначе бих желал други работи да никелирам-хромирам, но Севлиево ми е далече като дестинация, по София дали не се намира, някой майстор за тези цели .

Мерси на включилите се !!!

Коментар

Ето,няколко теми,има и адреси на фирми ивършващи подобна дейност, http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F0%E0%ED%E5 , http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F0%E0%ED%E5 ,
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                Ето,няколко теми,има и адреси на фирми ивършващи подобна дейност, http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F0%E0%ED%E5 , http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%F0%E0%ED%E5 ,
                Мерси !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X