май преди време обсъждахме загряването, сега обаче имам питане към технологичния елит на югоизточна европа - диването не загрява. дори след половин час работа на място, с повишени обороти, стрелката почти не отлепва. термостата е нов - 25$, датчика работи, уреда на таблото работи, изобщо всичко е ок, но не загрява. веднъж само успях принудително да го загрея - изместих му много центровката на запалването
, загря нормално, но това не си е работа, така не може да се кара. а както вече споменахме преди, желателно е винаги да се придържаме към предписаната от производителя температура - в нашия случай 80-85С. охладителната система е мн. голяма - 16 л., а аз съм и с 4-редов радиатор, значи 1-2 л. отгоре. но въпреки това си мисля че би трябвало все по някое време да загрее - да, ама не. та така, бих се радвал ако споделите своите пред(по)ложения. питах и в един два други форума, ама май никой не се е сблъскал с подобен проблем.
"за бога братя, не охлаждайте"
"за бога братя, не охлаждайте"
. Ей тва е майтап да не вземеш да го направиш. Сега да видим нещата в действителност. Ако си с двукръгова охладителна система то тогава до достигане на работна температура на двигателя термостата е затворен и охладителната течност(от) циркулира само в двигателя без да минава през радиатора. Така че рано или късно тоя двигател трябва да загрее. Ако обаче караш над 15 мин и той въобще не дава нишан да загрее то повярвай ми нещо не е наред в "новия" ти термостат. Ако си с вискозен съединител на вентилатора, и той не работи нормално, е възможно да ти поддържа по-ниска температура ама не и въобще да не загрее, обаче от това което описваш по- ми прилича да не ти е в ред термостата. Един съвет: въпреки студа трябва да го свалиш пак и го пробвай като е студен и след това го сложиш в тенджера със студена вода, която постепенно да я подгряваш на котлона—пробвай го и във фризера, може пък нещо да му става при отрицателна температура макар че няма логика. То пък в БГ какво ли има логика. Относно "новия" ти термостат, все пак намираме се в царството на ментетата, така че... дано да греша! Ако вс. е ОК и двигателя продължава да не загрява, то просто си направил двигател, който не използва горивен процес и не отделя никаква енергия
Коментар