Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със контактно реле

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със контактно реле

От едно известно време като дам ключа на контакт и релето което сам го снимал започва да бражди доста силно също така стрелката на оборотите на турбото започва да играе Ако някой е имал такъв проблем моля да сподели и да даде идея от къде може да идва причината .Смених го със друго такова реле и пак бръжди от някъде другаде е причината ама незнам от къде
    Благодаря предварително
    Джипа еTOYOTA LANDCRUISER LJ 70 2.4
    Прикачени файлове

До: Проблем със контактно реле

Не познавам колата ти, при мен на Джипчо така изглежда управлението на стартера и е така изведено, но може и да е накакво "главно" реле , сложено да щади ключа. На първо четене провери всички жици от и към него за протриване и котнакт с други, после виж ако го изолираш от колата (купето) дали пак ще жужи и дали ще работи изобщо и после му подай свястна маса на корпуса и пиши какво се е случило След това ще мислим още.
    П.С. ако трябва разбандажирай гофретата понякога те крият големи тайни
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Това е релето за подгрева. На колко волта ти е колата?

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
        Това е релето за подгрева. На колко волта ти е колата?
        На 12 Волта !!!И дргото което ми направи впечатление че лампата за подгряване не свети силно а миждука

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
          Не познавам колата ти, при мен на Джипчо така изглежда управлението на стартера и е така изведено, но може и да е накакво "главно" реле , сложено да щади ключа. На първо четене провери всички жици от и към него за протриване и котнакт с други, после виж ако го изолираш от колата (купето) дали пак ще жужи и дали ще работи изобщо и после му подай свястна маса на корпуса и пиши какво се е случило След това ще мислим още.
          П.С. ако трябва разбандажирай гофретата понякога те крият големи тайни
          Като откача двата кабела от релето и ги допра един с друг без дасъм дал ключа на контакт светват на таблото лампите все едно съм завъртял ключа на контактИначе като ги откача кабелите от релето стартера пак си върти и релето не бръжди

Коментар

Казах ти че това ти е релето за подгрева на двигателя. Имам подобно на 12в. от мотор е, ще ти върши работа за 30лв и е твое.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
              Казах ти че това ти е релето за подгрева на двигателя. Имам подобно на 12в. от мотор е, ще ти върши работа за 30лв и е твое.
              Това коетое в момента на джипа го взех от Краси крос от житница от неговота .При него не бръждеше акато го сложих на мойта започна да бръжди като първото Маи нещо има проблем по кабелите май ще трябва да е карам на електричар
              Все пак Благодаря за предложението Яворе Ако се окаже че е от релето ще ти се обадя за това което ми предлагаш

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                Това коетое в момента на джипа го взех от Краси крос от житница от неговота .При него не бръждеше акато го сложих на мойта започна да бръжди като първото Маи нещо има проблем по кабелите май ще трябва да е карам на електричар
                Все пак Благодаря за предложението Яворе Ако се окаже че е от релето ще ти се обадя за това което ми предлагаш
                Най добре я закарай на електричар щом вече си го сменял веднъж, може и от управлемието на релето да е.

Коментар

Съгласен с диагнозата на Явор щом не разбираш от "тоци" не пипай много търси сервиз!

Коментар

И аз съм съгласен с Явор. Имах подобен проблем и се оказа управлението на въпросният датчик. Търси добър електричар, който да хакне управлението, иначе скъпо......
                    Y260

Коментар

След жокера от Явор (за който благодаря), си мислех за схемата на колата. Не знам как са новите "европейски" японци, но старите сглобявани в далечния изток "японци" се управляват по "маса (-)" Идва "+" към консуматора директо или през ключа, а дали да работи или не, решаваш ти или автоматиката прекъсвайки "маса"-та. Ако е работил и внезапно е започнал да жужи добър електричар, но ако е имало инвазия и тогава е станало, пиши или звънни къде какво е пипано Имам подозрения, че релето може да има вход и изход ( така както запалителната бобина има "+" и "управление" нищо че на външен вид са еднакви крачета ) при правилно подадено управление или грешен поляритет на управлението. Ама на кристална сфера за сега толкУз

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        След жокера от Явор (за който благодаря), си мислех за схемата на колата. Не знам как са новите "европейски" японци, но старите сглобявани в далечния изток "японци" се управляват по "маса (-)" Идва "+" към консуматора директо или през ключа, а дали да работи или не, решаваш ти или автоматиката прекъсвайки "маса"-та. Ако е работил и внезапно е започнал да жужи добър електричар, но ако е имало инвазия и тогава е станало, пиши или звънни къде какво е пипано Имам подозрения, че релето може да има вход и изход ( така както запалителната бобина има "+" и "управление" нищо че на външен вид са еднакви крачета ) при правилно подадено управление или грешен поляритет на управлението. Ама на кристална сфера за сега толкУз
                        Благодаря за съветаПреди това никой не е пипал понеже аз си е докарах от Германия а и не бръждеше релето като дадеш на контактЩе видим какво ще излезе като е закарам на електричар и ще пиша после

Коментар

Жоро не искам да спамя темата или да я разводнявам обаче не мога да намеря инфо за тойота 4 рънър 91 година 3000 кубика в6 с ангренажен ремък ли е или с верига.И откъде да закупя за да го сменя ако е необходимоАко и друг знае предварително благодаря
                          Toyota 4runner
                          3000cc V6

Коментар

По каталог го дават с ремък - 193 зъба и 36мм ширина
                            http://www.nakladkibg.com
                            накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от andon1980 Преглед на мнение
                              Жоро не искам да спамя темата или да я разводнявам обаче не мога да намеря инфо за тойота 4 рънър 91 година 3000 кубика в6 с ангренажен ремък ли е или с верига.И откъде да закупя за да го сменя ако е необходимоАко и друг знае предварително благодаря
                              Иди във АутоПарс там продават ремъци на Гейтс иса на добри цени Аз от там си купих за мойта Тойота

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X