Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4Runner/22RE - температурна мистерия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 4Runner/22RE - температурна мистерия

Пак опирам до питане на колегите, този път с една загадка с температурния контрол. Откак се занимавам с този 4Runner - 2 месеца и около 2000 км. - стрелката на температурата винаги си седи малко под средата на скалата. Сутрин, вечер, студен, топъл двигател - дадеш ли ключа на контакт, тя застава там. При изключен контакт стрелката си пада долу, като се даде клемата от кабела, който отива в температурния датчик на маса, стрелката забива горе в червеното - така че не изглежда да е проблем в таблото. Смених датчика с нов - пак същата работа.

Всички монтьори само вдигат рамене, електричарят също, в Нет-а не излиза нищо. Ако има колеги със същия двигател (22RE) - нормално ли е така да се държи, или все пак има проблем? Че взема да ми писва час по час да отварям капака и да проверявам да не е прегряла, без да я усетя.
    Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

До: 4Runner/22RE - температурна мистерия

Здравей, опитай да потърсиш нещо за твоя модел тук: https://htftp.offroad-bulgaria.com/m...nuals/4Runner/
    NO EXCUSE for not driving a TOYOTA!!
    Toyota Land Cruiser LJ70, 2L-T, KUMHO 31/10.5/15, 2,5" TrailMaster, SuperWinch 10000

Коментар

Благодаря,

Намерил съм вече сервизната книжка за модел 1988, но там са описани по-скоро две положения - "работи/не работи". В интерес на истината, температурния датчик не съм го мерил на съпротивление, но не ми се вярва и старият и чисто новият да дават една и съща грешка.

Питането ми е по-скоро какво е нормалното поведение на тая стрелка и дали някой е имал подобен проблем - че майсторите ми надуха главата с изказвания от сорта на "така си е при японските, то ако загрее, ще се вдигне". Само дето досега не съм виждал такова нещо нито на японска, нито на друга кола.
      Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

Коментар

Междувременно въпросът е решен: след разглобяване на таблото и почистване на всички контактни повърхности на уредите стрелката отчита каквото трябва. Надявам се инфото да е от полза за някой друг, ако опре до същия проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от badeff Преглед на мнение
          Междувременно въпросът е решен: след разглобяване на таблото и почистване на всички контактни повърхности на уредите стрелката отчита каквото трябва. Надявам се инфото да е от полза за някой друг, ако опре до същия проблем.
          Таман това щях да ти предложа. За съжаление обаче за пореден път се потвърждава мнението ми за авто жичкаджиите в България. Такъв да намериш читав си е цяло приключение, често и за джоба ти.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X