Уважаеми колеги,вече"развъждам" 2бр осемдесетки дизел и 1-на бензин,кога светва лампата-индикатор за резрвното гориво???Доколкото зная резервоара е 95 литра,колко след последната черта трябва да падне ,за да светне,обикновено и на трите автомобила,когато се напълни "до капачка"показва 3-5 мм повече след горната линия.Аз имам голям страх от оставане"на сухо",понеже мой приятел хвърли роторната ГНП по този начин.А и в един руски сайт беше подробно описано подобно премеждие.И още един въпрос-защо се получава това-свършва горивото-прецакваш помпата(за турбодизелите 1HD-T)иде реч.Благодаря Ви за компетентното изслушване

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Кога светва лампата на резервата?

Свий

X
- 

До: Кога светва?

Извинявам се,моля модератора да премести темата в Тойота,какво да се прави-старост-нерадост.Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнениеУважаеми колеги,вече"развъждам" 2бр осемдесетки дизел и 1-на бензин,кога светва лампата-индикатор за резрвното гориво???Доколкото зная резервоара е 95 литра,колко след последната черта трябва да падне ,за да светне,обикновено и на трите автомобила,когато се напълни "до капачка"показва 3-5 мм повече след горната линия.Аз имам голям страх от оставане"на сухо",понеже мой приятел хвърли роторната ГНП по този начин.А и в един руски сайт беше подробно описано подобно премеждие.И още един въпрос-защо се получава това-свършва горивото-прецакваш помпата(за турбодизелите 1HD-T)иде реч.Благодаря Ви за компетентното изслушване

- 

До: Кога светва лампара на резервата?

Конкретно съвет не мога да ти дам, но на Рънър-а лампата светва точно на първата черта и имам около 60-70 км , това за помпата не би трябвало да има значение според мен, защото това се получава при бензиновите коли, които имат и газ и след като свърши бензина си пердашат на газ, а така помпата няма с какво да се охлажда, защото бензина е охладител за нея, при теб като свърши горивото, колата изгасва и няма работа на помпата, с която да изгори без да се охлажда !Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнениеУважаеми колеги,вече"развъждам" 2бр осемдесетки дизел и 1-на бензин,кога светва лампата-индикатор за резрвното гориво???Доколкото зная резервоара е 95 литра,колко след последната черта трябва да падне ,за да светне,обикновено и на трите автомобила,когато се напълни "до капачка"показва 3-5 мм повече след горната линия.Аз имам голям страх от оставане"на сухо",понеже мой приятел хвърли роторната ГНП по този начин.А и в един руски сайт беше подробно описано подобно премеждие.И още един въпрос-защо се получава това-свършва горивото-прецакваш помпата(за турбодизелите 1HD-T)иде реч.Благодаря Ви за компетентното изслушване
 Коментар
- 

Мисля,че Ви оборвам,колега,карал съм инжекциони от началото на демокрацията,пък и доста преди това,-помпата за високо налягане-потопяема или в пакет с филтър и акумулатор на налягането НЕ МОЖЕ ДА ЗАГРЕЕ,поради естествената и турбинна охлажадаща система.
 Коментар
- 

При Рънър и Хай-Лукс,както и при големия Лендкруизър би трябвало да са идентични сензорите,а и уредите изглеждат "унифицирани"Това с унификаията е мечта на всички нации с имперски амбиции-вземаш от Москвич и качваш на Волга,както Додж -Дюранго на Форд-Експлорър .Никакави простотии.Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнениеКонкретно съвет не мога да ти дам, но на Рънър-а лампата светва точно на първата черта и имам около 60-70 км , това за помпата не би трябвало да има значение според мен, защото това се получава при бензиновите коли, които имат и газ и след като свърши бензина си пердашат на газ, а така помпата няма с какво да се охлажда, защото бензина е охладител за нея, при теб като свърши горивото, колата изгасва и няма работа на помпата, с която да изгори без да се охлажда !
 Коментар
- 

При мен лампата е светвала само два пъти и то първо го прави при спускане има бая още гориво, но аз проблема съм го решил кардинално - щом падне стреката под средата зареждам има бая още гориво, но аз проблема съм го решил кардинално - щом падне стреката под средата зареждам сега си погледнах ексела - около 400-500 км и Бензиностанцията е моя сега си погледнах ексела - около 400-500 км и Бензиностанцията е моя и аз съм с 1HD-Т (два броя и аз съм с 1HD-Т (два броя ) - друго което съм забеляазал е че като падне много нивото се вдигат утаиките и филтъра се задръства повече от обикновенно. ) - друго което съм забеляазал е че като падне много нивото се вдигат утаиките и филтъра се задръства повече от обикновенно.
 Коментар
- 

За пръв път чувам за този проблем.Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнениеЕто това е вече отговор,но защо Ал се прецаква ГНП-то,поне според русначетата,които доста голям опит имат с този модел и си е "култов модел"там??
 За ГНП-то и на двете съм забелязал, че на голям наклон нагоре - губи обороти, но никакви проблеми не съм видял  
 Коментар
- 

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнениеМисля,че Ви оборвам,колега,карал съм инжекциони от началото на демокрацията,пък и доста преди това,-помпата за високо налягане-потопяема или в пакет с филтър и акумулатор на налягането НЕ МОЖЕ ДА ЗАГРЕЕ,поради естествената и турбинна охлажадаща система.
 Тук си в ужасна грешка, познавам поне няколко човека с изгорели помпи точно заради липса на бензин в резервоара и каране на газ, ако става въпрос за моя пост!
 М/у другото, много неясно си пишеш постовете и не става ясно за кое точно говориш !

Потопяема помпа- какво ли е това и защо се казва така ?
 Най обикновенна помпа за вода-бибо, ако няма вода и не я изключиш замирисва на печно варено, сам си прави изводите !

Ем питаш, ем отговор не искаш !
 Коментар
- 

Има пробка, точиш половин литър и забравяш за пробемаПървоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнениеПри мен лампата е светвала само два пъти и то първо го прави при спускане има бая още гориво, но аз проблема съм го решил кардинално - щом падне стреката под средата зареждам има бая още гориво, но аз проблема съм го решил кардинално - щом падне стреката под средата зареждам сега си погледнах ексела - около 400-500 км и Бензиностанцията е моя сега си погледнах ексела - около 400-500 км и Бензиностанцията е моя и аз съм с 1HD-Т (два броя и аз съм с 1HD-Т (два броя ) - друго което съм забеляазал е че като падне много нивото се вдигат утаиките и филтъра се задръства повече от обикновенно. ) - друго което съм забеляазал е че като падне много нивото се вдигат утаиките и филтъра се задръства повече от обикновенно. . .
 Интересно при мен светва при изкачване !
 Коментар
- 

Може и така да е, аз помня че беше на наклон, ама нагор или надолу - налучквамПървоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение...
 Интересно при мен светва при изкачване !  
 Коментар
- 

До: Кога светва лампата на резервата?

http://www.bestcars.com.ua/opinion/o4865.html
 За всички,които не са го чели
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар