Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дебитомер за 4 Рънър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дебитомер за 4 Рънър

Здравейте,
    Преди доста време се регистрирах в този форум , а съвсем наскоро станах собственик и на Тойота 4 РЪнър 3000 кубика В6 91г.Джипа е с газова уредба/не газов инжекцион/ монтирана преди по малко от година и е още гаранционна.При каране се е чул лек пукот и колата е спряла ,от този пукот са изскочили едни маркучета за газта и въздуха и се е обърнало едно червено ластиче което стои на дебелия маркуч за въздуха.В един сервиз колата е качена на компютър там е пипано и разглобявано по дебитомера и са казали че той е наред.Обаче тъй като нямам вяра на този сервиз колата е закарана при друг който казва че дебитомера е прецакан и трябва да се сложи нов.В момента колата върви само на газ като това червено ластиче е дръпнато и се виждат отворите на въздуховода.Искам да попитам къде в Пловдив може да се намери проверен сервиз който с точност да установи и ремонтира повредата и да се предпазя от бъдещи гафове.Ако някой е имал подобен проблем да сподели ще съм благодарен.
    Toyota 4runner
    3000cc V6

До: Дебитомер за 4 Рънър

така смуче въздух след дебиломера;какво очакваш той да измери;оправи ластичето;и маркучетата да не смуче неизмерен въздух

Коментар

Питам тук защото и при двамата майстори които отидах казват 2 коренно различни неща.Мен ми трябваше спешно за днес да карам колата и затова единия който смята че дебитомера е развален дръпна това ластиче за да може да се кара.Обаче нещо се съмнявам да не поеме от там прах или вода.Абе с две думи аз нищо не разбирам.Ако някой ми препоръча сервиз те да погледната ама да са сигурни .Че така с гадаене смени това смени онова идва доста дебело и изнервящо.
      Toyota 4runner
      3000cc V6

Коментар

За да си най сигурен иди в сервиза на BOSCH на кукленско шосе в посока митницата,предполагам че се сещаш.Там са най компетентни с диагностиката и ще ти кажат от къде е проблема!!!

Коментар

Според мен, колкото и парадоксално звучи, върни всички маркучета, ластичета и тъм подобни по места им, И СМЕНИ СВЕЩИ. Помага да знаеш. Казвам ти го съвсем отговорно.
          Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
          Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Днес обикалях из Пловдив но не се сетих да мина през кукленско шосе.Значи първо отидах в сервиза на Тойота на карлонско шосе оттам си взех въздушен филтър че стария беше в окаян вид.След това исках да я качат там за една диагностика обаче те нямали тестера за този модел и ме препратиха в Пазарджис.Отидах там само че им наближи края на работното време/1 час и 30 минути преди края но те явно искаха да запразняват/ и оттам ми казаха че няма начин дебитомера да е здрав и трябва нов.Цената от тях на цялото устройвство с дебитомера и другите щуротии 1800 лв/за сверка в сайт от чужбина с доставка цената е под 200 долара/.Сега и без това нямаше какво да правя отворих капачето на дебитомера и погледнах че вътре има една пружинка елементарна платка и нещо като потенциометър.При запалване потенциометъра си променя положението и като го дръпна на ръка осезаемо променя оборотите на колата.Няма следи от механична повреда поне според мен.Искам да попитам как да позная дали е скапан дебитомера ,че и без това в Бош ще се ходи в понеделник най рано.Другото което ми направи впечатление е че на големия маркуч за въздух който отива към тоя дебитомер някой е монтирал една скоба и на тая скопа има нещо като клапа.Дали това е предпазна клапа монтирана от газаджиите точно за да се избегне такава детонация и по точно последствията нататък.И при нов въздушен филтър колата не работи без да е изместено ластичето и да са свободни металните отвори но пък 10 човека човъркаха оборотите на газ.Абе объркана работа.Ако някой има впечатления по нещо подобно ще се радвам да сподели.Поне ако знам че дебитомера е повреден да си поръчам от чужбина че наистина в близките дни колата ми трябва много.Благодаря на отговорилите предварително
            Toyota 4runner
            3000cc V6

Коментар

check engine свети ли? провериха ли кой е кода за грешка?
              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Не свети това "чек енджин".Значи в единия сервиз който отидах за компютърна диагностика са мерили нещо по дебитомера човъркали са и са махали капачката му обаче са казали че работи.Тия в Тойота Пазарджик нямаха време да го видят но казаха че е прецакан на 100 % като е гръмнало.Аз го оворих само капачката де но не се вижда да има механична повреда но двигателя не работи без да е дръпнато ластичето и да отпушва дупките.Абе стана много объркана работата а имах мерак да си я карам тази седмица много тойотката
                Toyota 4runner
                3000cc V6

Коментар

ДВГ с газова уредба "гърми" в движение заради неизправни свещи, кабели и т.н.......Това се подтверждава и от различни "диагнози" от различни сервизи. Дебитомера в случая няма нищо общо.....Смени си свещи и си карай.
                  Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                  Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Сигурно си прав и аз не видях да има видими дефекти по дебитомера обаче малко бях наплашен от майстори и от последвалите цени за нов такъв/1800 лв в тойота/.В понеделник ще я закарам на кадърен газаджия да регулира газовата и да провери свещи и кабели после като остане време за ремонт и почистване на дюзите на ултразвук и се надявам повече да не ми прави тая мизерия.Някой ако знае нещо за да се направи нещо като превантивно предпазнате от следващи гърмежи да сподели.Благодаря все пак за отговорите може да ви са се сторили тъпи моите питания просто обаче малко ми стана кофти от тоя ремонт и от това че не мога да карам спокойно колата
                    Toyota 4runner
                    3000cc V6

Коментар

Превенция-както колегата ти е казал да си поддържаш запалителната уредба.
                      Отделно правилна смес на газ - не прекалено бедна. Отделно клапа за "гърмежи" - всеки газ-сервиз може да ти я монтира. Нищо не ти гарантира на 100% че няма да се случи проблем - но тия мерки помагат да намалиш сериозно шанса за повреда !

Коментар

Здравейте
                        Благодаря на всички за съпричастието проблема вече е решен.Значи двете лули на свещите като ги барнах удряше яко ток смених кабелите с оригинални Тойоти настроиха газовата уредба и сега колата е 6.Само мислих че от свещите ще се оправи и прекъсването на бензин но явно има запушена някава дюза или инжектор на бензина не помня как точно се наричаше и ще я закарам на ултра звук.Между дрогото кабели от Тойота Пловдив 330 лв с 10 дни доставка а кабели от Тойота Англия 220 лв с 2 дни доставка от пощите за 3.5 паунда.Има и много американски сайтове за евтини части за този модел стига да можете да решите въпроса с доставката
                        Toyota 4runner
                        3000cc V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X