На скоро се сдобих с една lj70-ка Запазена е за годините си, но все пак е 18 годишна (1990г). Имам голямото желание да си я стегна. Обмислям един осн ремонт на двигателя. Колко горе-долу би ми струвало това начинание?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Основен ремонт на LJ70?
Свий
X
-
До: Основен ремонт на fj70?
2L-T/2.4TDI Като начало ми казаха че оригиналните бутала на TOYOTA били от порядъка на 650лв за бр.! Питам се ако не са оригиналните дали ще се получи качествен ремонт и на коя фирма също мога да разчитам за части?Първоначално публикуван от 2LT Преглед на мнениеA двигателя какъв е ?
Коментар
-
мисля ,че в Бг ще намериш бутала на по-сносни цени и с добро качество,май в Разград има една фабрика дето правят бутала и сегменти по немски лиценз.подочул съм добри отзиви. При мене в Англия оригинални сегменти от дилъра на тойота струват около 140 паунда(към 350лв. зависи от курса) неотдавна купувах за моята 73-ка.моя съвет е : внимавай с лагерите на коляновия вал!!! сегментите ,ако са менте ще се износят бързо но няма да ти навредят безвъзвратно на двигателя,ама да сложиш кофти лагери и да ти повлекат на някоя от шийките на вала
е доста кофти.Гледай и гарнитурата на главата да е според размера ,в единия от ъглите и има резки,които обозначават дебелината,според това дали е била шлайфана главата или не .Сменявай и всички семеринги,особенно задната към колянов вал,да не береш после ядове
.....останалото зависи от добрия маистор и мерака.
Успех с ремонта.8777203908
Коментар
-
В момента го наблюдавам единствено като забележка е че пропушва като подам газ. Скоро смених маслото 15 W 50 на MOTUL не знам дали е подходящо? Утре мисля една компресия да и измеря. Какво друго бихте ми препоръчали като профилактика на горивната система да направя евентуално на първо време? ГНП ли разпръсквачи ли да гледам?Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеАз съм търсил неоригинални бутала и единствено арабите ми намериха такива за 450лв четирите. Бяха си в оригинална кутия и с оригиналния каталожен номер на тойота. Чудя се защо искаш да му правиш ремонт. Износен е мотора ли?
Коментар
-
Първо я покарай, тя сама ще си каже. Компресията няма да ти каже защо пуши. Ако имаш износване само на маслени сегменти и овал в средата на цилиндровата втулка и здрави компресионни сегменти ще си пуши и гори масло като трабант и ще си има прекрасна компресия.
Коментар
-
До: Основен ремонт на lj70 vx?
Колкo би трябвало да е допостимия разход на масло за да е в рамките на нормалното литри/км за тоя мотор?Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеПърво я покарай, тя сама ще си каже. Компресията няма да ти каже защо пуши. Ако имаш износване само на маслени сегменти и овал в средата на цилиндровата втулка и здрави компресионни сегменти ще си пуши и гори масло като трабант и ще си има прекрасна компресия.
Коментар
-
моята лапа към 300гр. на 1000км. двигателя ми е на 210 000км без ремонти! най-странното е ,че не пуши,нема течове,а къде си отива това масалце....? иначе мотора работи перфекно,никакви шумове и добра мощност.
1.какъв цвят е пушека от твоя двигател?
2.на какви обороти пуши,или постоянно?
3.при студен или топъл двигател?
понякога си трябва само малко добавка за почистване на горивната система, шел- в пауър в резервоара и 200-300км каране по-хубав път
. 2l-t мотора се позатъква ,ако се кара дълго на ниски обороти и само в градски режим,съдя по лични впечатленич.
това масло 15w-50 май не е много подходящо,аз съм с 15w-40 на кастрол и съм много доволен.8777203908
Коментар
-
Пушека е черен до колкото съм забелязал на високи оороти и високи предавки повече. Сложил съм добавка за почистване на горивната с-ма на лики моли. Относно маслото мисля да и сложа 10w40 на лики моли с молибдена което е, чувам добри неща за него.Първоначално публикуван от DIDOSKIN Преглед на мнениемоята лапа към 300гр. на 1000км. двигателя ми е на 210 000км без ремонти! най-странното е ,че не пуши,нема течове,а къде си отива това масалце....? иначе мотора работи перфекно,никакви шумове и добра мощност.
1.какъв цвят е пушека от твоя двигател?
2.на какви обороти пуши,или постоянно?
3.при студен или топъл двигател?
понякога си трябва само малко добавка за почистване на горивната система, шел- в пауър в резервоара и 200-300км каране по-хубав път
. 2l-t мотора се позатъква ,ако се кара дълго на ниски обороти и само в градски режим,съдя по лични впечатленич.
това масло 15w-50 май не е много подходящо,аз съм с 15w-40 на кастрол и съм много доволен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от batharbatko Преглед на мнениеПушека е черен до колкото съм забелязал на високи оороти и високи предавки повече. Сложил съм добавка за почистване на горивната с-ма на лики моли. Относно маслото мисля да и сложа 10w40 на лики моли с молибдена което е, чувам добри неща за него.
Aз пък съм чувал че добавка за "уплътняване" в маслото е пагубна за турбото.
Незнам преди да сложиш добавка в маслото нека си кажат мнението и по-компетентните
Тия добавки за гориво дълбоко се съмнявам че въобще действат.
Как може 200-300 мл течност да подобри осезаемо качеството на 100литра гориво
Та то се падат няколко капки на литър от добавката.
За пушека много зависи горивото. Като сипя някой боклук пуши и като си караш нормално. Малко газ да дам и гледам на огледалото как пропушва а ако иде в 3000 оборота на пълна газ направо димна завеса. С лошата нафта и като запаля и прекъсва и тресе и пуши чак облаци черен дим прави. С по свястна нафта след палене изкарва едвам забележим черен дим, пали меко, работи много добре и припушва леко на пълна газ.
Коментар
-
Добавка за маслото НИКОГАААА!!!
...,Освен,ако си решил да продаваш колата на някой,който нема да видиш повече
.Неотдавна отварях двигател на 80-ка ,карана с такава добавка ,маслото става на маджун,гъста лепкава каша или както искате ...ужасссс
!!!
Що се отнася до добавката към горивото,аз мисля че има полза. Карам в Англия ,а тук нафтата е почти с единтично качество на повечето бензиностанции,нема злоупотреби.ползвали сме добавка при покупка на доста занемарени джипки и действа осезаемо(имайки в предвид ,че тук се кара много на рапично олио
и такава профилактика е наложима през 2-3 месеца2) .В състава на добавката влизат много силни химикали и органични разтворители и (ако е качествена) си деиства добре! Прост пример е да поставиш един заклепан с нагар инжектор в добавка за ден два и сам ще се убедиш.
Според мен,не бързай да предприемаш сериозни действия с двигатела преди да си направил съпоставка.Имам в предвид ,различни нафти,смяна на масла,филтри,режими на каране ....
Колегата е прав за качеството на нафтата в Бг. Гъстия черен дим е резултат(в повечето случаи) на начина на изгаряне на нафтата и нейното качество,но щом мотора ти си има добра тяга не се притеснявай
...виж,ако имаш бял или сиво-синкав пушек тогава може и да имаш съмнения.
Не претендирам да съм голям разбирач,но се надявам съветите и коментарите да са ти от полза.8777203908
Коментар
-
До: Основен ремонт на LJ70?
Да слагам добавки в маслото не съм имал и намерение. Става въпрос за това че самото масло си е с молибденов сулфит, който деиства благоприятно на поизносени мотори.
Ей за тва животно става въпрос:http://www.liquimoly.ru/catalog2008/...uf_10W-40.htmlПоследно редактирано от batharbatko; 02-06-08, 20:58.
Коментар
-
Споко колега ,и мойта пропушва черен дим и всеки път като заредя нафта ефекта е различен !!!както казва колегата зависи от качеството на дизела,а в БГ рядко се случва да попаднеш на качественно гориво.Имал съм дори случай и да ми замръзва нафтата става като мастика на кристали и от тогава знам че като паднат температурите си копувам дабавка против замръзване на горивото.
Друго впечатление което ми е направило е че като докарам кола от Германия със Немската нафта работи по един начин двигатела и не пуши или пуши малко ,а в БГ с нафтата става по шумен мотора и пропушва повечко и дава разлика и в разхода !!!!
Коментар
-
А чували ли сте за слагане в нафтата на двутактово масло??? Аз лично на моята кола слагам по 100гр на 10 лит.нафта и определено има значение!! Мотора работи по тихо/по мазно/ Става въпрос за мерцедес 124 дизел!!!Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар