Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семеринга на заден диф LJ-73

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Семеринга на заден диф LJ-73

От няколко месеца(да не кажа и година,че ме е срам) имам сериозен теч от задния диф. Любопитен съм ,дали някой си е сменявал сам семерингата. По конкретно ,има ли некви тънкости при смяната и дали мога да сгафя ? До колкото съм чел тук и там ,май има втулка(да обира хлабината на лагера на пиньона) която се сменява заедно с новата семеринга. Пренатегнеш ли ...хвърляш втулката и нова.Ще съм благодарен ,ако споделите личен опит....А дали да сменя и маслото на дифа,маи е доста старичко,каква марка масло ползвате за дифа и скоростната кутия? по документи ми пише 80W-90.
    8777203908

До: Семеринга на заден диф LJ-73

Мисля че нямаше нещо особено. Сменай маслото. Виж само дифа да не е с ограничено приплъзване че иска специално масло.

Коментар

До: Семеринга на заден диф LJ-73

Ако ще сменяш само семеринга няма смисъл от нова втулка. При мен на HJ60 няма такава втулка (май распорна и викаха), но за твоя диф незнам. За маслото стандартно е 80W 90, ако е отворен диф, а ако е с LSD маслото е специално с някакви добавки, и за всяка марка си има различно обозначение - трябва да питаш. Има и с по голям вискозитет - Митко Фулдата да каже , нещо ми се върти 85W -140, но не съм сигурен. Има го и във вариант с добавка за LSD.

Обаче е твърде вероятно да имаш голям луфт в лагерите на пиньона и от там да се е преебала семерингата. Или семерингата да е направила дълбок канал на фланеца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X