Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тойота Хай-лукс 2.4 бензин???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тойота Хай-лукс 2.4 бензин???

Здравейте,
    върти ми се напоследък една мисъл,да си закупя пикап за по-черната работа...предлага ми се един доста изгодно,но е бензинов. Нямам никакви бпечатления от тия мотори. Мощност,надежност и разход на гориво.Колата е с десен волан,1993 ,2,4бензин,170 000км ресьори отпред и отзад,цели мостове с капачки(за предното),двуместна кабина (претапицирана с кожени седалки) изглежда доста добре. Възнамерявам да и сложа газова уредба ,като си я докарам в Бг,така ме посъветваха тук и там...
    Моля за вашия коментар и инфо за тая бричка
    8777203908

До: Тойота Хай-лукс 2.4 бензин???

Мотора се ползва и в Селика от 80-те, 22R се води. Има и турбо-версия за пикапа. Надежден, здрав и евтин за ремонти - виж икономия, бензинов мотор и джипки в едно изречение ...
    Аз бих те посъветвал да сложиш направо метанова уредба.

Коментар

Наскоро се сдобих с детската мечта - 4Runner - със същия двигател. Наистина му се носи славата на един от най-надеждните мотори на Тойпота - дано да е вярна...

Камиончето от няколко години е карано с газова уредба, и засега не съм забелязал особена разлика във вървежа на газ и бензин. На първо засичане ми даде много приемлив разход на градско като за 1.7/1.8- тонен звер - 17/100 газ с прилично настъпване от време на време. След посещение при газаджия се оказа, че изпарителят изпуска и свещите са за смяна, така че предполагам, че с новите свещи и изпарител дори и ще падне малко. След няколко дена ще имам по-точна представа.

Хубавото е, че на 22R се слага най-ахмашката газова уредба за карбураторен двигател (макар че е EFI) и си върви като слънце. Газаджията ми обясняваше защо и как става, но не се наемам да ти го преразкажа. Така че даваш 400 кинта за прилична италианска уредба с монтажа и караш.

Метанът, поне за мене, не е вариант за свободни хора, освен ако метан станцията не ти е пред входа. На всеки 150-180 километра да губиш време и нерви да търсиш станция не си е работа - особено ако се разхождаш из райони, където метанът още не е стигнал. Като из Родопите, например. В Пловдив ще отбиеш до града, ще напълниш метан - ама ще се връщаш пак на бензин и цялата икономия излита през гърнето.
      Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Може и със 100 кинти да се разминеш за газова-има едни изпарители-турски-сложихме на същия автомобил и го "приспаха"за отрицателно време,нищо,че е механичен инжекцион.За изпарителя,маркучи и прекъсвачи,жици и други-70лв,за бутилката(газовата) и ракията-30лв.

Коментар

Ааабе по-добре да не са турски (Волтран) че после следва едно чудене по проблеми....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X