Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане към знаещите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане към знаещите

Тойотата,която карам в момента HDJ 81 4.2 HD-T автоматична кутия вчера сутринта не ми запали както винаги"на четвърт оборот",след това започна да го прави при всяко запалване-просто върти няколко пъти преди да запали,днес дори ми загасна като понамалих газта на една стръмна улица на изкачването.Тоците са в ред,стартера си върти като бесен,понамириса ми на нафта,като я карах вчера извън града няма прекъсване в работата на мотора(ако е затлачен филтъра за горивото обикновено прекъсва или ако смуче въздух отнякъде.Има ли някой представа за какво иде реч?Моля Ви за мнение и впечатления.

До: Питане към знаещите

Не съм от знаещите, не карам и Toyota, но днес имах абсолютно същият проблем с моето Паджеро. След повдигане на грик се оказа, че имам лек теч на нафта от ръждясал горивопровод, непосредствено след резервоара. Успех.
    Y260

Коментар

Първоначално публикуван от Васил_Стоев Преглед на мнение
      Не съм от знаещите, не карам и Toyota, но днес имах абсолютно същият проблем с моето Паджеро. След повдигане на грик се оказа, че имам лек теч на нафта от ръждясал горивопровод, непосредствено след резервоара. Успех.
      Благодаря,ще я огледам още сутринта.

Коментар

Колега и аз имах такъв проблем с мойта тойота .Сложих си един прозрачен филтър преди оригиналния да вида колко гориво засмуква и тогава видях че с нафтата влиза и въздух и проверих цялата система и се оказа че ми е изгнила едната тръбичка на сондата от където засмуква гориво като е оправих всичко си доиде на мястото!!!!

Коментар

Дефекта-оправен-причина-пукнатини и дупчици по почти напълно изгнил горивен филтър-според приятеля ми майстор-откакто е станала кола-не и е сменян филтъра,много странно,нямаше никаква индикация за смяна или затлачване,което да се отрази на тягата и вървежа.Като го пусна на земята след като го смени филтъра се разпадна на тенекия,нафта вода и мноооого ръжда,да се чуди човек с каква нафта е карана????Моля да се затвори темата.Благодаря на всички за съветите.

Коментар

Тази тема си е за ограждане в рамака, а не за затваряне Да се види до къде стига немърливостта по отношение на техниката! Не сменян горивен филтър година, две... добре! Чудя се колко ли години му трябват за да изгние?!?

Коментар

Колега,когато я купихме колата от Англия,не беше карана от 3??? години,собственика(с инсулт от 4 години) каза,че е сменил почти всички консумативи,но явно е забравил да ми каже за филтъра,пък и аз съм стар "дизелист"усеща се кога има порблеми с горивния филтър,аз лично се убедих в подмяната на някои елементи,понеже отидох при собственика на сервиза,който е давал сертификатите за обслужване,всичко си беше по реда-масла,филтри-мотор,скорости,дифове,раздатка,ангренажен ремък,стартер мотор,главна спирачна помпа,актуатор на блокажа,гледахме ги и си светеха като нови,но за горивен филтър НЯМАШЕ никакво инфо.Оказа се ,че това е ОРИГИНАЛНИЯ ФАБРИЧЕН ФИЛТЪР?????Мога да ви го снимам,понеже нищо не разбирам от японски-пише само FUEL FILTER-другото е на японски.о като се има предвид ,че първата регистрация в Англия е през 2003год.а колата е около'92'93-всичко е възможно.

Коментар

Ами явно грешно съм възпитан - че всички филтри, ремъци и течности в една кола се сменят при покупка. Недоверчив съм щото - заради няколко стотака не ми се иска да си навличам ремонти с хиляди !
                Според мен сега смени всичко което си спестил до момента.

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
                  Ами явно грешно съм възпитан - че всички филтри, ремъци и течности в една кола се сменят при покупка. Недоверчив съм щото - заради няколко стотака не ми се иска да си навличам ремонти с хиляди !
                  Според мен сега смени всичко което си спестил до момента.
                  И аз съм на това мнение
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе,май не става въпрос за спестяване,много съм далеч от мисълта да не си платя за мещо или да не си купя чаркове,просто се оплитам в джентълменски разкази и уверения и си мисля,че и отсреща е човек като мен,поне за "това"няма да будалка,ама явно сме едни исъщи под това небе-ингилизите поне не лъжеха толкова брутално.

Коментар

It was ONCE UPON AN TIME.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X