Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сервиз за Land Cruiser

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сервиз за Land Cruiser

Здравейте,

имам едно въпросче. Занимавам се с алпинизъм, ходя доста по планини, досега съм ползвал с мои приятели Лада Нива. Нищо по-сериозно от това да се качим на Рилските Езера и х.Малоьовица в добро време, или някоя разходка из Огражден,Малашевска планина или нещо подобно, когато няма още сняг, а е студено за скали.

И така бях се засилил и аз към магазина за новичка Нива, обаче преди няколко дни едни мои роднини спряха този детски порив и ми подариха едно старичко, но що годе запазено или поне неизползвано по предназначение TLC 73 (LD).

И тука започва интересното. Сега го стягам от към двигател, подмяна на ремъци, масла, течности и т.н. Обаче бричката си се нуждае от някакъв по-специализиран сервиз, най-малкото за добри съвети и належащите ремонти. Трябва да се огледа ходовата част, диференциалите за масла и състояние, предния мост издва някакви звуци като се включи 4H, отзад са сложени някакви по-високи от предните пружини, амортисьорите са в неясно положение, задния диференциал е LSD, но дали е изправен след 200,000км, имам някаква вибрация между 90 и 100км/ч, гуми подходящи трябва да потърся и т.н. и т.н.

Въобще искам да вкарам колата в някаква прилична изправност, да видя как ще се държи, пък ако всичко е ОК, мога да мисля и за по-сериозни подготовки. Изчетох супер полезни неща тук последните месеци, накупих списания и т.н. обаче все пак ми трябва място в София кадето да отида и да се заемат хора с колата, които са в час. Дори предпочитам да платя малко повече, но да не обикалям по морги и къде ли не, и да се чудя тоя майстор като е пипал какво друго е счупил.

Ако някой даде съвет за такъв сервиз, ще се радвам

Ако си от София мисля, че братя Флекс са точните хора. Те са тойотаджии по душа и наистина много разбират. Ако искаш тел. и адрес пусни ми едно ЛС.

Коментар

Мисля че и Митко (Fulda) ще ти свърши работа ..
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Привет ...

Предстои ми евентуална покупка на ТЛК LX 2.5d 89год.За целта и аз като jimmy търся подходящ сервиз дето могат да направят цялостна диагностика за да знам горе-долу с какво ще се сблъскам като парични знаци докато я стегна,защото не разполагам с дълга кредитна линия .Пълен лаик съм ,но доста се запалих четейки форума Ви,а и нуждата от джип е належаща/ловец съм/.От собственика знам на първо четене ,че тече хидрав.масло от някакви
        силиконови уплътнения на сферите и над 90 тресе.Гумите както и някоя веждичка са зле.Стискайте палци и кажете какво др. да гледам .Ед.сервиз на Тойота който знам е този на Цариградско,но незнам там дали ще ми свършат работа .Моля ви за инфо. телефони и адреси на точните според вас хора .
        Благодаря ,предварително!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X