Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4runner и Hilux - прилики и разлики.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: 4runner и Hilux - прилики и разлики.

    Колега,
    Трето поколение 4рънер е 100%. (Hilux Surf заради десния волан за островите е! ) Такъв 2 литров мотор няма или поне и аз не съм срещал. Може да е присадено нещо допълнително. Дизеловите са само 1KZ-TE на гражданските версии.
    Въпросния екземпляр е full-time (multimatic) т.е. има само задно Н2 после има Н4(4WD) отворен централен диф. Има H4(lock) дърпаш назад малкия лост и включва предния мост със заключен централен диф. Има си и бавни.
    Относно какъв е мотора - не знам !
    Отиди да го разгледаш според мен си заслужава...
    Последно редактирано от batbobo; 24-05-12, 20:00. Причина: допълнение

    Коментар


    • #17
      От: 4runner и Hilux - прилики и разлики.

      Здравей zlost!Batbobo ти описа нещата доста добре, та за мен остана да добавя само две три които виждам от снимките в обявата.Значи:
      1. Не е седемместна, даже не се виждат отворите за трети ред седалки на пода в багажното.За САЩ трета седалка има чак след 2001.
      2. Според мен няма автопилот, понеже в десния малък отвор на волана не се вижда лоста за управление на автопилота.Тойота има версия където автопилота се включва от бутон на таблото, а се управлява от функция на лоста за чистачките.Аз не съм го виждал на 4Рънер, даже и 2-ра генерация.
      3.Има бутон ЕСТ(Electronic Controlled Transmission) на конзолата в средата, плюс още два бутона, единия от които е може би за отключване на задната врата.
      4.Няма заключване на двата дифа, а само блокиране на средния диф намиращ се в трансфера, но за да е сигурно че го има(в САЩ е само след 2000г) би трябвало да има бутон на таблото.Бутона 4WD на малкия лост(трансфера) включва предния мост и става 4Х4.За да е сигурно че има блокиране на център дифа, трябва да се разгледа трансферната кутия и по-специално моторчето което задейства тази функция/Обикновено тази опция е на трансфер със линейно превключване и само 3 положения-L-N-H(бавни, неутрална, бързи).На снимката виждам че малкият лост е така наречения J тип превключвател, който е с тези позиции-Н2Н4(тука работи бутона 4WD), следва Н4, N, L.Този тип трансфер+ лост с бутон4WD е монтиран в САЩ само на 4Рънер Лимитед до 2000г и в комбинация понякога с блокиране на задния диф с отделен бутон RRDiff Lock стоящ отляво на волана.
      В същото време между оборотомера и скоростомера се намира схемата на количка и когато блокира център дифа(Part time) кръгчето в центъра трябва да светне оранжево, а когато е (Full time)4X4 и може да се кара на сух асфалт, количката свети зелено.Разбира се, някой може да е монтирал такъв тип уреди на таблото и да го е направил да работи светлинно, а всъщност да не е оригинално оборудван с блокиране на център дифа.
      По долу са две снимки на едната се вижда през волана лоста на автопилота, а на другата комбинацията малкия лост на трансфера с бутон 4WD и бутон на таблото за блокиране на център дифа(на чието място до 2000г е монтиран бутона за заключване на задния диф, ако колата има монтирана тази опция)
      5.Километрите 173000 са всъщност мили, тъй че е на 276 000км, ако това има значение за теб.Има значение за поддръжката, т.е. какво ще трябва да сменяваш.
      6.Зад кръга на волана и на колонката отдясно има може би бутони които не мога да видя, но не очаквам да има блокиране на заден диф фабрично монтиран.
      7.Относно ДВГ-то би трябвало да е 3.0л турбо дизел или поне 2.7л или 3.4л бензин.Най малкия от предишната генерация е 2.4 ТД, мисля че не е монтиран на 3-та генерация.
      Ако имаш въпроси за нещо, пиши на лични, че нещо нямам време да следя форума напоследък.
      Мето
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от metotem; 24-05-12, 22:38. Причина: граматика и детайл
      1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

      Коментар


      • #18
        От: 4runner и Hilux - прилики и разлики.

        Благодаря, колеги, за огтоворите!
        1. Това

        Коментар


        • #19
          От: 4runner и Hilux - прилики и разлики.

          Благодаря, колеги, за отговорите!
          1. Това, че не е 7 местна няма значение, т.к. и без това не ми трябват допълнителни места, а повече място за багаж.
          2. За автопилота много добре си знаем как автоджамбазите слагат чавка за автопилот.
          3. ---
          4. Това ще се установи на място. Благодаря, metotem, за обяснението.
          5. Разликата мили/км. е голяма, но нали всичко зависи от поддръжката на джипа и от факта, че все е Тойота
          И според мен е 3.0 ТД, но кой знае?
          Благодаря още веднъж! Ще пиша, ако развитие по темата

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X