Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възраждането на една Toyota Land Cruiser 78 Prado

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възраждането на една Toyota Land Cruiser 78 Prado

Търтей, що се засягаш? Обичаш да правиш компетентни коментари - няма лошо! Правиш ги от позицията на човек с познания и опит, особенно на тема Мерцедес - няма лошо!
    Ами покажи какво правиш или си направил, за да задоволиш нечие любопитство, да научим и ние нещо и да изчезне леко подигравателният тон.
    Не визирам конкретната заварка и конкретният ти пост.
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Изяснихте се !
      Познавам ви и двамцата и не знам що тръгна тъй. Ще се харесате , ако се видите .
      Тааа , по същество... Дай още снимки .
      Руси ще знае , щото доста често поцинкова неща и не само за кеф , ами и по служба :има ли техническа възможност , да се поцинковат горещо мостове ? Съмнявам се и фабрично да го бяха правили на магарето ми , щото там първа бе тръгнала ръждата . Във ваната със сигурност и от вътре ще се поцинковат ....и кво следва?
      TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Причината за вида на заварката е преди всичко че краищата не са почистени от боята. Тоест ефекта от газа на телоподаващото е бил малко пожелателен. От което - неравномерна дъга, неравномерно трупане, и евентуално шупли. Повечето ток при тая дебелина на материала едва ли ще помогне твърде - ще започне да пробива.

Отделно че на снимка заварки, различни от ВИГ (а дори и те понякога), често изглеждат доста по-зле отколкото на живо. И съвсем отделно, след играчка с ъглошлайфа и боядисване може и изобщо да не си личи че е имало заварки, стига да няма шупли.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ненужно цапане на полезна и интересна тема. Тоя детайл и с тиксо да го бяха залепили пак нямаше да мърда. Извинявам се че и аз цапам - да се трие от админ като се мине с голямата метла за всичко по-горе.

Коментар

Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение
            Изяснихте се !

Руси ще знае , щото доста често поцинкова неща и не само за кеф , ами и по служба :има ли техническа възможност , да се поцинковат горещо мостове ? Съмнявам се и фабрично да го бяха правили на магарето ми , щото там първа бе тръгнала ръждата . Във ваната със сигурност и от вътре ще се поцинковат ....и кво следва?
            Мостовете няма как да се поцинковат горещо, няма и смисъл.
            Аз правя така - песъкоструене, грундиране със специален грунд, боядисване с акрилна боя или прахово - както ми е кеф в момента.
            Правил съм и друго - пясък и направо прахова боя. Направил съм така няколко коли, но експонати - вече няколко години не са мръднали, но ако се карат, според специалисти няма да е добре.
            Когато се грундира тънко , с качествен и най-вече верният грунд и после акрилна боя, става най-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
              Мостовете няма как да се поцинковат горещо, няма и смисъл.
              Аз правя така - песъкоструене, грундиране със специален грунд, боядисване с акрилна боя или прахово - както ми е кеф в момента.
              Правил съм и друго - пясък и направо прахова боя. Направил съм така няколко коли, но експонати - вече няколко години не са мръднали, но ако се карат, според специалисти няма да е добре.
              Когато се грундира тънко , с качествен и най-вече верният грунд и после акрилна боя, става най-добре.
              Абсолютно за праховото - ако вършеше работа щеше да го правят и в заводите.

А би ли споделил кой е правилният грунд или поне вида му (реактивен/пасивен) или друг вид?

Коментар

Звънна ми одеве Джей Лено . Вика : Мен ,онуй , вашето момче , взе под носа ми една Тойота -нали знаеш , вика, квито ги харесвам баш ,голяма и дърта и хубава . Та помоли го , вика , да ми даде да се снимам . А аз му викам : не знам , за кво приказваш , Джей , никой не ми се е похвалил и почерпил ....
                TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                  Абсолютно за праховото - ако вършеше работа щеше да го правят и в заводите.
                  Всъшност го правят, поне за щанги, носачи и прочие "прикачен инвентар". Ще те излъжа, но мисля че и клипче за такова боядисване на шасита ми е попадало.

Има прахово, дето не е съвсем като масовото прахово - едно че има варианти за предварителна обработка (ецване например се прилага за горещо поцинковани детайли преди праховото, за да хване, но и други разни химии), а после има прахови бои, които при изпичането влизат в реакция с основата.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Всъшност го правят, поне за щанги, носачи и прочие "прикачен инвентар". Ще те излъжа, но мисля че и клипче за такова боядисване на шасита ми е попадало.

Има прахово, дето не е съвсем като масовото прахово - едно че има варианти за предварителна обработка (ецване например се прилага за горещо поцинковани детайли преди праховото, за да хване, но и други разни химии), а после има прахови бои, които при изпичането влизат в реакция с основата.
                    Прав си Спарки, но никой не пръска у нас с такива прахови бои. А за дребни неща трябва да се закупят поне 5кг от желаната. А цените са....

Коментар

Кажете ги кои са тези бои. Предстои ми боядисване на шаси а прахова линия си имам с 5 метра пещ.
                      Мерак ми е да опитам .

Коментар

Първоначално публикуван от Руси Русев Преглед на мнение
                        Кажете ги кои са тези бои. Предстои ми боядисване на шаси а прахова линия си имам с 5 метра пещ.
                        Мерак ми е да опитам .
                        Ще се опитам да изровя клипчетата по въпроса, които съм гледал някога, понеже подробности не знам - остана ми само като "обща култура" и не съм се и интересувал повече. Дано още ги има.

Колкото по отношение на химическите предварителни обработки, горещо поцинковани детайли са ми боядисвали в "Маус-ПС" в София. Точно от човека, с който контактувах там покрай поръчката, знам за ецването на горещо поцинковани детайли преди прахово.

Същият ми похвали и катафорезно боядисване, в Радомир. После върху резултата от катафорезата ги боядисвали прахово и поне според думите му хващало много здраво и било много устойчиво.

А тук - боядисвам си носачите прахово. Пясъкоструй -> прахов грунд (нещо сиво е, също не знам подробности) -> прахова боя. След 6 (вероятно и повече, не помня вече) годишен престой на собствения ми автомобил, който се ползва като евридейка, поне видимо няма тръгнала ръжда никъде. Стомана S355.

Коментар

От целия спам и дрънканици по темата, явно на Руси ще му писне да търпи и да публикува и показва и споделя...И после " ама защо напускат форума старите"...Ами де спрете се малко с дрънканиците и пишете или конструктивно, или никак...
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Дани, не съм в Родината и нямам добър достъп до нет. Затова не пиша, но скоро ще наваксам - по колата се работи интензивно.
                            Нека си пишат - не можеш да спреш гората да се разлиства, но целта на темата е да споделяме и да се научава по нещо ново. Аз далеч не съм компетентен на 100%.

Коментар

СУпер е станала

В тубата ми се показват вече няколко пъти клипчета на тези пичове и нямаше как вече да не споделя. Изпиват нещата до последното болче. Правят ги по-хубави от магазина. Само незнам кой ги кара след това тези лъскачки и къде

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                                СУпер е станала

В тубата ми се показват вече няколко пъти клипчета на тези пичове и нямаше как вече да не споделя. Изпиват нещата до последното болче. Правят ги по-хубави от магазина. Само незнам кой ги кара след това тези лъскачки и къде

Кара ги, и ги стопанисва, човека, който е поръчал съответното възраждане...Без да се цигани, без да философства и знаейки какво иска да постигне и да го има !
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X