Извадих радиатора на парното; тече от няколко места (4-5), където вертикалните канали се свързват с долния колектор.

Не мога да си позволя оригинален на Toyota, а пък не искам и втора употреба предвид труда и времето за демонтаж/монтаж. Намерих в www.carid.com няколко заместителя с цени 50-100$, което общовзето е ОК, но трансп.разходи до тук са около 90$, а след това мито, ДДС... а и не успяха да ми гарантират 100% заменяемост. Вчера сутрин попаднах на тема в руски форум, където човека пише (и показва снимки), че е ползвал радиатор от GreatWall... Чакам днес да ми се обадят от някаква фирма в Пловдив дали могат да направят нещо; писал съм на Косер (зимата ми намериха прилични заместители на предните мигачи в бронята); авточастионлайн24.бг, а и немската им майка нямат ... английските, предвид дирекцията, май не стават... или поне ще трябва да отрежа щуцерите и да побългарявам...
Някой може ли да помогне с насока/идея ?
					Не мога да си позволя оригинален на Toyota, а пък не искам и втора употреба предвид труда и времето за демонтаж/монтаж. Намерих в www.carid.com няколко заместителя с цени 50-100$, което общовзето е ОК, но трансп.разходи до тук са около 90$, а след това мито, ДДС... а и не успяха да ми гарантират 100% заменяемост. Вчера сутрин попаднах на тема в руски форум, където човека пише (и показва снимки), че е ползвал радиатор от GreatWall... Чакам днес да ми се обадят от някаква фирма в Пловдив дали могат да направят нещо; писал съм на Косер (зимата ми намериха прилични заместители на предните мигачи в бронята); авточастионлайн24.бг, а и немската им майка нямат ... английските, предвид дирекцията, май не стават... или поне ще трябва да отрежа щуцерите и да побългарявам...
Някой може ли да помогне с насока/идея ?

. Полско производство, струва ми се. Купих го от авто.бим; на кашончето пише: вносител - Албиана корект, и освен това - Да се монтира от сервизен специалист! Хаха, де го тоя сервизен?? Ширината е малко по-малка, но това не е голяма болка, ще го уплътня подходящо до необходимия размер. Излазите (щуцерите) доста се различават. Оригиналните са едни бая изчанчени месингови кривулици, директно запресовани (или споени?) към горния колектор. Затова се наложи да поръчам и вчера пристигнаха оригинални за Е11 2 броя клампови скоби (87124-35040) и две О-пръстенчета (96761-19016) от Венци Габрово; на стойност общо към 18лв.
. Полско производство, струва ми се. Купих го от авто.бим; на кашончето пише: вносител - Албиана корект, и освен това - Да се монтира от сервизен специалист! Хаха, де го тоя сервизен?? Ширината е малко по-малка, но това не е голяма болка, ще го уплътня подходящо до необходимия размер. Излазите (щуцерите) доста се различават. Оригиналните са едни бая изчанчени месингови кривулици, директно запресовани (или споени?) към горния колектор. Затова се наложи да поръчам и вчера пристигнаха оригинални за Е11 2 броя клампови скоби (87124-35040) и две О-пръстенчета (96761-19016) от Венци Габрово; на стойност общо към 18лв.  ... не че се оплаквам, даже трябва да съм щастлив ... засега.
 ... не че се оплаквам, даже трябва да съм щастлив ... засега.  ... в края на краищата съм доволен, радиатора е сменен, течове няма, смених и няколко маркуча в двигателния отсек / всъщност, за тях заслугата основно е на един друг Човек
 ... в края на краищата съм доволен, радиатора е сменен, течове няма, смених и няколко маркуча в двигателния отсек / всъщност, за тях заслугата основно е на един друг Човек 
Коментар