Бях с едни валяци 265/70/15 сложих по-тесни 235.... .И при двата варианта ми се получава едно тресене при определени километри-между 70 и 80 км.Толкова е силно,че ще ме изхвърли от пътя.На бавна скорост няма проблем .Обрах болтовете по щангите,гайките на лагерите...същото положение.Гумите бяха на 2 атмосфери.Напомпах ге на 3.5 и стана още по-лошо.Имали ли сте подобни проблеми и на какво налягане на гумите карате.Машината е LJ 70-ка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
налягане на гумите
Свий
X
-
-
До: налягане на гумите
преди бях с Yokohama -валяците , а сега са Dunlop
и при двата варианта се получава това тресене.Установих,че при по-високо налягане на гумите проблема значително се задълбочава-затова питам за налягането на гумите.Не мога да мръдна никъде с джипката така,тресенето е толкова силно,че може да ме хвърли от пътя.Нямам идея каква може да е причината.
Коментар
-
Аз съм с 265/75/16 и не тресе при никаква скорост.Имал съм подобен проблем.Разбра се че е от джантите.Разминаване на дупките с 0.4 милиметра и вечен ужас.Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...
Коментар
-
Първоначално публикуван от crazydiver Преглед на мнение...Не мога да мръдна никъде с джипката така,тресенето е толкова силно,че може да ме хвърли от пътя.Нямам идея каква може да е причината.
Коментар
-
Първоначално публикуван от crazydiver Преглед на мнениепреди бях с Yokohama -валяците , а сега са Dunlop. и при двата варианта се получава това тресене.
Провери ли за всякакви луфтове по предницата? При мен (Патрул) един път се появи такава гадна вибрация, че след 3-кратни яки мятания на волана се прибирах до София с не повече от 60-70 по магистралата.
След преглед бяха установени разхлабени болтове на десен носач и разбита полиуретанова втулка на напречната щанга (луфтът беше около 5 мм).
След отстраняване на тези неща, да чукна на дърво, този гаден резонанс на предницата не се е повтарял.Ние не сме неутрални!
Коментар
-
о..5 мм- нямам такива луфтове.Обрал съм хлабините по щангите/ от болтовете/ и гайките на лагерите на предните колела,имаха леки хлабини като разклатиш гумите.Уви,това не е решението,защото ситуацията не се промени въобще.Не знам къде да ровя вече,но джипката е супер ,а същевременно е неизползваема.Сигурно е нещо елементарно,ама не ми увира кратуната какво е.
Всъщност направи ми впечатление нещо! когато някой ми обира луфта на волана рязко ,аз съм в канала,прави ми впечатление ,че мърда цялото шаси!Нямам разхлабени щанги,направо е мистерия какво става!
Коментар
-
Първоначално публикуван от crazydiver Преглед на мнениеВсъщност направи ми впечатление нещо! когато някой ми обира луфта на волана рязко ,аз съм в канала,прави ми впечатление ,че мърда цялото шаси!
щом мърда купето трябва да има луфт в напречната щанга.
Коментар
-
помолих приятели да гледат какво се случва като започне да тресе-казаха,чи предните гуми подскачат нагоре и настрани.Тресенето е толкова силно,че почти не се удържа.Като спрях,по предните гуми имаше следи от ударите по калниците.Вече ходих на 3 сервиза да гледат предницата и навсякъде ми казаха,че нямам нищо разбито,но амортисьорите са заминали.Не се трае -май ще продам джипката.Много ме е яд защото иначе е кукличка и с такава любов си я стегнах,че ми се къса сърцето.
Коментар
-
Първоначално публикуван от crazydiver Преглед на мнениепомолих приятели да гледат какво се случва като започне да тресе-казаха,чи предните гуми подскачат нагоре и настрани.Тресенето е толкова силно,че почти не се удържа.Като спрях,по предните гуми имаше следи от ударите по калниците.Вече ходих на 3 сервиза да гледат предницата и навсякъде ми казаха,че нямам нищо разбито,но амортисьорите са заминали.Не се трае -май ще продам джипката.Много ме е яд защото иначе е кукличка и с такава любов си я стегнах,че ми се къса сърцето.Говоря ти дъще, сещай се снахо!
Коментар
-
На дядо ми Патрола 3.3 ТД
Хъбовете се смляха (автоматични)и дядо нещо ги прави(непомня дали ги остави перманентно зацепени или отцепени ) и при скорост около 70 волана се залюлява и се получава резонанс(Започва да мята волана все повече и повече ) и докато падне скороста до 50 не се оправя.
Някой път като се залюлее и одари в дупка направо троши раце и се мята в 2 те платна. Всеедно си в миксер.
Баща ми свали хъбовете и нещо ги прави. От тогава го няма този резонанс, и за сега си включвати и изключват нормално.
И не си помисляй да го продаваш ЕЙ !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнениеЗащо търсиш проблема само в гумите?sigpicаз съм шефа на боклукаи ако не ме слушаш ,,,,,,
0878 33 81 37 по всяко време
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар