Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тойотаджии! Помагайте.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тойотаджии! Помагайте.

Вчера набарах няква тенекиена тенджера, и съм изпаднал у пълно бесмислие, както казват тия дето разбират от тънкости. Някой има ли под ръка снимки на въздушния филтър на ТЛК, Хайлукс?
    А някой да знае къде продават въздухозаборника от коминчето на Беларуса?

Престани да купуваш, всичко се прави, излиза евтино и става както ти си решил.
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Да?
      )) Хубаво, ама днеска го измих и го разгледах на светло. Няма проблем да се направи. Просто ще ми отнеме десетина години. Може и да го усъвършенствам. За още десетина.
      Там изглежда има интегриран циклон, утайник за едър буклук и автоматичен клапан за изхвърляне на водата. Два клапана вероятно за продухване без разглобяване, видимо аварийни. Още тъпея как работи. Мани това, още не съм сигурен в ква посока работи, и съвсем - в кво пространствено положение. Изглежда е нещо като на М 2141, истинския ИЖ. Ама е тенекиено, което е гадост и глупост, обаче в нашия случай е спасението на прогресивните джипери.
      Или като на Рокста-та.
      Не батка, тия 100 кинта не че не са изхвърлени, ами са си направо безплатен урок. Яд ме е само че нямам никва книжка за въздушните филтри. Да се таковам у дневалния, дойде ми изневиделица, а уж си знаех че и тая гадост ме чака. Ама нали тука стана дума за шнорхелите тия дни, и ей го резултата
      Няма да се учудя ако в магазина ми съдерат 200 само за книжния елемент.

Коментар

До тук добре, но не се сещам от къде да ти намеря сега Беларус . А за филтър не се притеснявай ще отидем при производител и ще минеш тънко.
        http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Стефане .. тука у наше село има един магазин за трактори .. там съм виждал циклон за трактор ...

Утре ще ида да видя какво има и на какви цени ... и ..
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Да, това е правилно. Обаче единственото място което знам е Овчарово, а това си е Добрич((( Ако идем там с Днепъра без друго коша ще се строши от събраните сутиени и бикини, ама не знам коя банка да оберем за да стане тая хубава работа.
            Беларусовската тенджерка ми е за пълнота на изследването. Тя е чист циклон с непрекъснато отвеждане на буклука, нали стои на входа на шнорхела. Трябва да се види кво - как, и да е ясно трябва ли и как да се спрягат. Онова е десетина сантиметра, по принцип има място на джипа. Че утре някой пак ще поиска шнорхел, а освен мрънкане няма да чуе нищо. Резил.

Коментар

А искаш ли филтър от Т-25 "Владимировец"заедно с циклончето-подарък.

Коментар

Не знам. По дебита трябва да е в излишък. Обаче не го знам как изглежда. В смисъл колко е голям. Левия калник е празен наполовина((( Друго особено място няма. Освен на капака отдолу, тогава ще има да става чудо с тръба до колектора.

Коментар

http://catalog.litaavto.ru/?model=229&group=38#pic
                  Имам и от Москвич 21412.

Коментар

А бе! ... Егати деня(((
                    Трябваше да се сетя че е маслен. Тоя мотор е със сух. Сега е с пластмасовото буренце от М 2140. Ама понякога го души. И е много афиф, никви шансове да се насади шнорхел. А трябва.
                    Тоя Алцхаймер не го знам, аз просто си оглупявам без диагноза.
                    Свобода за здравната реформа!

Коментар

следобет ще провера из нашто МТС може и да е останало нещо след последното чистене
                      "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

Коментар

въздушния филтър на ТЛК 7х е цилиндричен /като на Рено 5, ама по-голям/
                        Твоя мотор беше пежо 1.9Д, нали? Значи дебита е малък, би трябвало да стане всякакъв филтър... защо не си вземеш един К&N за Пежо 205Д + една дупка за тръбата на шнорхела и проблема ти е решен...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

в овчарово останаха само овцете завода го няма но в добрич сглобяват Белурусите така че като не вземеш филтър ще вземеш трактор но мога да питам и за филтър само кажи какво точно търсиш
                          ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

А бе ... Не знам кога ще е тая щастлива година да имам пари за нормален мотор, поне системите да са нагласени. Затова го взех с голям дебит. И нарочно търсех железен, за да е здрав и да има мегдан за експерименти с преработване. Сега почти всички коли са с гадни пластмасови корпуси на филтрите, нищо не можеш да им правиш.
                            Идиоти. И тоя завод ли бе ... Кво им пречеше? Преди години там такива хубави филтри ми направиха за прахосмукачката на един лазер, изобщо бях забравих че ги има.
                            Беларуса нали има шнорхел, най-отгоре му има една кръгла джаджа. Това е циклон - центробежен филтър за грубо очистване. Е това ми е интересно, щото казват че било наистина ефективно, а е и малко. Много ми се иска да му измисля правилно закрепване. Ей го къв стана климата. Догодина сигурно теченията ще си се върнат на северозапад и няма да ни дави, обаче по 10 месеца прах с нищо не е по-хубаво за мотора. А по идея 1 метър над повърхността прахоляка вече е 60% по-малко. Те затова и тировете например имат шнорхели. Та и ние да имаме, нали сме хитри и умни ...

Коментар

хобота на беларуса е салаба работа, чисти ама не точно, истинската работа е от комбаин нива, там има една тенджера с дупки, която се върти. но ако ти трябват такива части мястото в софия в базата на агро машина. това се намира на бул. искарско шосе, малко преди гара сикар от лявата страна, ако идваш от центара. там има доста части за тия машини, може и друго нещо да си харесаш

завода за филтри в добрич работи, поне преди 2 седмици работеше.
                              drive alive

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X