Обява

Свий
Няма добавени обяви.

помощ за пглед и мнение на tlc 70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• помощ за пглед и мнение на tlc 70

здравейте на всички фенове...

искам помощ за оглед на един джип от Пловдив.
    модела е land cruiser 70.. произведен 1988г с двигател 2.4 80 и няколко коня
    ако не се лъжа.
    цената му е е 6.000лв. оригинална боя на 200.000хил кил.. реални 99%..
    нямаше как да се покара защото беше в един двор с коли и беше най-отзад.
    запалих го и наистина ме очуди как запали на половин оборот макар,че не е пален
    от сумати месеци, направи ми впечатление, че се сменя звука при натискане на съидинителя,
    но човекът ми каза,че това е нормално, защото не е пакен от много време.
    също така нямам си на идея дали е с два блокажа или три, както така и как да разбера
    дали всичко му работи както трябва,защото никога не съм имал джип.
    търсих за модела инфо, но има много модификаций и се обърках честно казано..
    някои от Пловдив или близко да може да помогне за оглед и мнение??

От: помощ за пглед и мнение на tlc 70

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:received_968235073215361.jpg
Прегледи:1
Размер:141.7 КБ
ID:5691815

Име:received_968235059882029.jpg
Размер:119.5 КБ
ID:5691816

Име:received_968234973215371.jpg
Размер:118.2 КБ
ID:5691818

Име:received_968235046548697.jpg
Размер:113.1 КБ
ID:5691821

Име:received_968235009882034.jpg
Размер:108.9 КБ
ID:5691824

ето за тази машина става въпрос

Коментар

Автомобила е с 2.4 турбо дизел, 2LT двигател, 86к.с., part-time трансмисия, единствената евентуална заводска блокировка е от тип с ограчено приплъзване (Limited Slip Differential) в задният мост. Няма други блокировки, освен ако режимът на раздатката в който се зацепват заден и преден мост 50/50 не се брои за блокировка. В Пловдив има не малко тойотаджии, все някой ще се отзове. Колата изглежда свежа, но ако е стояла дълго без да се кара, не е добре. Огледайте добре за ръжди - долни ръбове на странични и задни врати, задни калници и т.н. Успех.

Коментар

благодаря ти.. направи ми впечетление че малкия лост,
        има режим 2H, N, 4Hно не видях 4L, каквото и да означава това.
        също така скоростите флизаха много плавно и лесно, което според мен
        е добър знак, но все пак не съм маистор.. иска ремак, защото е сменян 2000г,
        на 170.000км.. помислих си че всичко е ок защото не е минал много
        километри, но момчето ме увери че иска смяна защото имат годнос 5 години, особено
        когато сава въпрос за стояла кола..
        малко дани: колата е италянка с един собственик.
        и само ме притеснява варвенето, смисъл тези 88коня би ли возили доволно;
        ще има ли сила по малко байрче?
        човека ми каза че тези коли с тази мошнос са като днешните джипове 120-130 коня, колко е реално това незнам
        благодаря и дано се намери някои да помогне!!!

Коментар

Възможните комбинации на 4х2 и 4х4 режимите на този автомобил са:
          Вариант 1 - най-вероятно както е на този автомобил - лоста стандартно стои на 2H, на таблото, обикновено вляво от волана има бутон 4H (пуска предният мост), освен това на лоста има позиции N и 4L.

Вариант 2 - лоста е с позиции 2H, 4H, N, 4L и съответно няма бутон 4H на таблото.

Това, че ремъка е сменян преди 15г. и тогава колата е била с 30.000км пробег по-малко не говори никак добре за този автомобил, ако искате да го ползвате оттук насетне. Всичко що е гума в този автомобил е за подмяна. Най-вероятно и редица други неща.

Конете са достатъчни за нормално каране в гората и за до 110км/ч (комфортна скорост, според мен) на асвалт, ако не правите промени по автомобила (по-големи гуми и т.н.). Този джип има и модификация с 125к.с., но за 6000лв няма да го намерите.

Тук има събрани няколко теми на куп за модела:
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...73#post1676573

Коментар

Нищо му няма на 2L-T -то, добър мотор си е, карал съм го на Ранър до 400 к.км, без никакви ядове, но с безкомпромисна поддръжка. Поразклати колата, за да видиш амовете, че на тия години ще са сдали. Погледни помпата, намира се от към шофьорската страна на мотора, може да сълзи нафта отнякъде поради изгнили гарнитури. Залегни отдолу с фенерче и зяпай за течове и значими корозии. За другото, Яро е писал достатъчно. Има и бензинови 70-ки, но и те станаха рядко намираеми, а цената им се покачи почти двойно в сравнение с до преди 5-6 години, та ако държиш на 70-ка- само с тая моторетка е достъпна за този бюджет ! Иии..задели си едни хиляда лева за пълно обслужване + евентуален дребен ремонт. Успех!
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

благодаря ви отново!!!
              човекъ които е продава е автоджамбас и затова гледам на нея с недоверие!!
              но принципно колата не се продава в някои продавалник, той си е купил за него но,
              поради липса на време няма време за каране, тои си има и cayen но не го мърда.
              аз се докопах до него от познат които му е познат и така...!!
              поклатих е за да видя как са амортисиорите и доста се клатеше,
              но нямаше странични звуци.
              и даже ми каза за течът на помпите, че са страдали и ми показа че е като нова.
              значи пича е точен.. и при покупка в скоро време няма да имам неочаквани проблеми!!!
              извиняваите ако има правописни грешки но в момента нямам някои до мен за да ми го редиктира,
              живея от много малак в чужбина и е радост че и така се спрявам....!!!
              благодаря за съветите и информацията!!
              Последно редактирано от ziok13; 19-11-15, 18:53.

Коментар

благодаря на всички, вече го купих джипа!!!
                първата ми машина!!!

Име:20151208_125546.jpg
Размер:93.8 КБ
ID:5694550

Име:20151208_125527.jpg
Размер:97.2 КБ
ID:5694551

Име:20151207_170145.jpg
Размер:138.8 КБ
ID:5694552

Коментар

Безаварийно и безпроблемно!
                  А тези простотии се правят от името на всички ни.
                  Даника
                  Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Честито и много приятни изживявания с чудесната машина!

Коментар

Честито и много усмивки да ти донесе
                      2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                      ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Честито, изглежда много добре!! Успех и безаварийно шофиране!
                        Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

благодаря на всички, и аз се надявам много да ме радва!!!
                          в началото бях скептичен за покупката защото се води товарен (двоместен).
                          но осазнавам че няма по добър избор, има място за всичко
                          скоро ще се превърне в истинска off road машина, започваике от оборудването вътре
                          и последно кипренето.
                          също така бях скептичен и за състоянието на джипа, но вече знам че попаднахх на златна мина..
                          наистина е на 230.000 хиляди... няма течове и нникакви ражди.
                          скоро ще кача повече снимки!!!

Коментар

Със здраве да си го караш колега и много щастливи и хубави моменти да изживееш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X