Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за помощ! РАЗДАТКА за TOYOTA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за помощ! РАЗДАТКА за TOYOTA

Здравейте,

Моля помогнете къде или как да преборя включването на предния мост.

Историята на заболяването е следната:

TOYOTA Hilux Surf /SSR-X/ - 1993; 1KZ-TE; Автоматик. Раздатката вероятно е A340H (почти 100% е от серията A340). Твърди се, че е фрикционна. (С очите си не съм я виждал разглобена, но мога да я снимам отвън и евентуално да намеря номера на модела)

Началните симптоми бяха:

Два случая с интервал от 6 месеца безпроблемно каране. Първият беше при подключване на предния мост от копчето "4WD" на малкия лост. Вторият беше при спрял автомобил, положение на лоста на автомата в позиция "N" и вкарване на малкия лост в позиция "4L".
    И в двата случая предният мост не се подключи и бях предупреден с едно писукане и мигане на контролната лампа на таблото "4WD" (която при нормални обстоятелства светва за постонно). И в двата случая "при рестарт" (повторно повтаряне на необходимите действия) - колата продължаваше да си работи през останалиата част от маршрута сякаш нищо не се е случвало. Около половин година след втория случай постепенно нарастна честотата на проблемно подключване на предния мост, като към края се налагаше да спирам и да включвам през N-еутрална, дори и само копчето "4WD". Накрая и този трик престана да действа.

Предположения на лекуващия екип:

Докторите още в началото ме предупредиха, че електрически проблеми не лекуват. Тяхното предположение беше, че проблемът е електрически. След множество перипетии се разбра, че не е комутаторът и вероятно не са скъсани клеми на датчиците или самите датчици. Основното предположение е, че най-вероятно са фрикционите на раздатката. Твърди се, че раздатката ми е бетер автоматик, а другото, което отказва да лекува лекарският екип - са автоматиците.

Молби и въпроси:

Как да спася железния си приятел от смърт?
    Наистина ли цената за ремонт на автоматик отива към 50% от цената на целия автомобил?
    Има ли доктори готови и способни да излекуват горепосочения железен приятел?

P.S.: За смяна на масло в диференциали, раздатки, скоростни кутии и 18 точки за гресиране - съм плащал като поп на съответните "майстори" - някъде из просторите на форума виси сърцераздирателна тема за "майсторите" в София.
    Нас мало, но мы в тельняшках!

От: Молба за помощ! РАЗДАТКА за TOYOTA

Приятелю..не се притеснявай излишно..това е един от най-здравите автомобили от "едно време" и не може да умре лесно. Проблемите, които сочиш , са от липса на комуникация /ел.пътища, вакууми/ между агрегатите, а не проблем в съответният агрегат..там търси проблемите-загуба на контакти, прекъснати връзки, занимавка е и трябва внимателно отношение на търпелив и грамотен диагностик !
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Благодаря ти за обнадеждаващите думи, човече, но кончето от доста време е с болни предни крачета, а ветеринарят каза да го застрелям за да не се мъчи...
      Сълзи ми потичат само от мисълта да предам толкова верен приятел...

Коментар

Яааааааа това парче скрап пред двора ми да не е твоето, от психиатрията м го докараха за евтаназия, обещаха ми да изрият мрЪшата ама още е тук
        .....или е съвпъдъкЪ .
        Да кОтията е 340Ф автомат и раздатката е част от нея (също автомат) и се е окотила ( моя диагноза и стоя си зад всяка буква в нея).....а ма пък се лекува 1000 парЕ и фръка к'ао фтичка
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от punkaromityok Преглед на мнение
          ... ветеринарят каза да го застрелям за да не се мъчи...
          Я ми го дай това добиче, обещавам да не се мъчи.

Коментар

Първоначално публикуван от punkaromityok Преглед на мнение
            Благодаря ти за обнадеждаващите думи, човече, но кончето от доста време е с болни предни крачета, а ветеринарят каза да го застрелям за да не се мъчи...
            Сълзи ми потичат само от мисълта да предам толкова верен приятел...
            Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Яааааааа това парче скрап пред двора ми да не е твоето, от психиатрията м го докараха за евтаназия, обещаха ми да изрият мрЪшата ама още е тук
            .....или е съвпъдъкЪ .
            Да кОтията е 340Ф автомат и раздатката е част от нея (също автомат) и се е окотила ( моя диагноза и стоя си зад всяка буква в нея).....а ма пък се лекува 1000 парЕ и фръка к'ао фтичка
            Е ??? Има ли съвпадения или всеки сам си говори ?
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
              Е ??? Има ли съвпадения или всеки сам си говори ?
              Изчакай де, аз съм позастарял съм по-бърз (сам или в дует ако изобщо.....), ама "пънкара" е млад, занм ли го, може и утре.......

Коментар

Дедо Владо!
                Да знаеш, че утре щях тъкмо на теб да звъня - май само ти имаш нерви да лекуваш Зеления Кон

Коментар

А бе това нЯщо нямаше ли нек'ви клапанчета за предния мост, кат' на Пахероса? Не че знам за какво са при Койота-та, ама баш на Сърф съм ги виждал.
                  Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                    А бе това нЯщо нямаше ли нек'ви клапанчета за предния мост, кат' на Пахероса? Не че знам за какво са при Койота-та, ама баш на Сърф съм ги виждал.
                    Има клапани, има включватели, има......но
                    Когато е на задно - О.К.
                    Когато е във въздуха и включиш предно отдолу казава "цък" колата трепва и тръгва предния мост. Колелото с ръка не се спира, ......но като пуснеш моста на земята предния кардан спира ( и колелото ) и няма мощност да избута колата от стойките.
                    Ако съм сгрешил в диагнозата поемам критики, амъъъъ.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X