Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рав 4 95г смяна на радиаторче парно ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рав 4 95г смяна на радиаторче парно ?

Здравейте, колеги, след двуседмична борба с тотално запушеното радиаторче на парното успях да го отпуша само на 30 процента и вече почнах да мисля че е по добре да го сменя с ново. Моля ако някой е сменял да ми обясни как става и от каде се почва с разглобяването. Също така от каде е по добре да си купя новото. Колата е Рав 4 95г. с климатик
    Благодаря Ви!
    пп. Досега пробвах с оцет, лимонтозу, сода за хляб, добавка за прочистване на бардал и две други добавки от бензиностанцийте като последната я оставих да кисне през ноща, по късно ще провера дали има промяна

От: Рав 4 95г смяна на радиаторче парно ?

Така, няма лесен начин за смяната на радиаторчето, трябва да се свали цялата кутия със клапите в която се намира нашата цел. Аз започнах от дясно на ляво, като първо свалих жабката,касетофона,барчето,кората под волана и пластмасите около скоростния лост и ръчната.Зад барчето се свалят и две метални шини които държат таблото.Сега вече има видимост и свалих първо кутията с моторчето на вентилатора, след това разглобих кутията на климатика като свалих долната и част(горната остава да виси върху питата на климатика) Вече добре се вижда бялата кутията на парното която се държи на три болта. Първо се свалят въздуховодите после и самата кутия излиза от към педалите като може да се свали педала на спирачката. Цялата работа ни отне 2.5 часа, като разглобявахме двама. Самото радиаторче е изцяло медно и струва над 500лв. Има някакви други за по 200лв. но не се знае дали ще паснат и дали ще топлят добре. Аз предпочетох да занеса радиаторчето на човек който да го разглоби и да почисти ръчно всяка една тръбичка вътре за 80лв. На следващия ден си получих почистеното радиаторче и по обратния ред го зглобихме(като почистих всички въздоховоди, пита климатик и подмених всички дунапренени уплатнения) пак двама за 4 часа, като останаха излишни само една рапидка и една скобичка Сипах антифриз и вече седмица всичко е перфектно,карам по джапанки и потник
    Ако някой се чуди бих му казал да не се притеснява, да разглобява смело няма какво да се обърка. По сервизите искаха между 100 и 120лв само за труд.
    Поздрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X