Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota 4runner изключва първа скорост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota 4runner изключва първа скорост

Здравейте.

Тук съм с амбиции и аз да стана горд собственик на една такава машина, но имам един въпрос на който се надявам да получа отговор от по-запознатите защото моите

познания са да сипвам в резервоара и да карам.

Та на въпроса - машината е Toyota 4runner 3.0 V6 93г. с газова уредба, по шестобалната я оценявам на 4,5 /лично мнение, падам си малко педант/. Огледаха я в доверен

сервиз, има някои болежки които ще се излекуват срещу съответна сума, но има една за която не могат да ми дадат твърд отговор докато не се захванат с нея - първа

скорост изключва и лоста трябва да се държи. Ако се включи на първа и се дава постоянно газ няма проблем, отпуснеш ли и пак подадеш газ - изключва. Собственика

/свястно момче/, майстора при който обслужва джипа му е казал че проблема е в някакви пружинки които фиксират лоста, проблем който не бил толкова фатален и можел

да изчака когато дойдело време за смяна на съединител да бъде оправен и той.

Та това е моят въпрос и ще бъда много благодарен ако споделите нещо по него за да мога да преценя да се хвърлям ли в боя или да задържа за сега.

От: Toyota 4runner изключва първа скорост

Бях писал за синхронизатор, ама после се сетих, че ако няма синхронизатор на първа ще стане веселба.
    Не мога да намеря и схема, така, че се отказвам да давам съвет.
    Последно редактирано от Аndro 160; 14-08-15, 20:57. Причина: корекция

Коментар

Задръж..

Коментар

Има проблем със включващата муфа и зъбното колело за първа скорост , по принцип ако се стигне до смяната им е добре да се смени и синхронизатора . Добре е първо да се потърсят и намерят въпросните части и тогава да се вземе решение струва ли си да се занимава човек .
        2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
        ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Едната вероятност е муфата ,другата е голям аксиален луфт на колелото на първа скорост. И двете са лечими болки. А пета скорост как влиза и има ли някакви драми с нея?

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
            Има проблем със включващата муфа и зъбното колело за първа скорост , по принцип ако се стигне до смяната им е добре да се смени и синхронизатора . Добре е първо да се потърсят и намерят въпросните части и тогава да се вземе решение струва ли си да се занимава човек .
            И да намери частите, ще има и други изненади които не подлежат на бюджетиране... по скоро задръж докато намериш нещо по-читаво. Аз като технически неграмотен разчитам на майстори и залагам + 70 процента

Коментар

С пета скорост, до колкото покарах проблеми не засякох. Благодаря на всички които се отзоваха. Насочих се към друга обява
              Колата е в Софийско и се глася към края на месеца да отида на оглед. Ще се радвам ако някой от съфорумците

от този регион окаже помощ и присъства при огледа.

Коментар

"А пета скорост как влиза и има ли някакви драми с нея?" - за малкото време през което покарах автомобила не забелязах такъв проблем. Благодаря на всички които се

включиха с мнение и съвет. Ориентирах се към друга обява. Джипа е в софийско, и към края на месеца мисля да отида на оглед. Ще се радвам ако някой съфорумец от този

регион има възможността да дойде с мен.

ПС: Два пъти пиша отговор, но не се публикува, може би защото качвах линк към новата обява която ме интересува. Да си призная не прочетох форумните правила, които

сега не мога да открия. Ако това е причината за "балтията" - извинявам се на модераторите.

Коментар

Това е причината за балтията... :-) Успех и дано намериш скоро читава машина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X