Здравейте колеги проблема е следния като опитам да включа 4х4 нищо не се случва бавните си работят но остава само на задно попринцип като е включен и предния мост светка една лампичка на таблото мисля че пише 4WD сега не светка възможно ли е да е от датчика на раздатачната кутия който е в задния край мотора е 3.0тд ръчни скорости
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Toyota 4runner не включва предния мост
Свий
X
-
От: Toyota 4runner не включва предния мост
Колега, здрасти!Щеше да е полезно да напишеш коя година е 4Рънера.А аз виждам само една снимка с част от фланеца на задния кардан и сензор.Но доколкото знам сензорите на Тойота за местоположение на превключващи вилки, това на тази снимка е сензора за скоростта.Тези, следящи щангите на вилките, са отстрани по тялото на трансфера и са само с две жички, а корпусът им е шестостен от метал, мисля 27 мм
Проблемът може да е в така изглеждащ(за ключ 27мм)сензор, намиращ се отгоре на корпуса на предния диф или, ако превключването на предния диф става с вакуум, може да е напукано/скъсано маркуче на една от двете линии,съответно клапаните които управляват превключването на вакуума.Последно редактирано от metotem; 12-08-15, 19:19.1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ
-
От: Toyota 4runner не включва предния мост
Съдейки по снимката, 4Рънера е най-вероятно между 1990 и 1995(2-ро поколение).Ако приемем за вярно, че като вкл на 4х4, нямаш де факто включване на предния мост, проблемът е в изпълнението на командата, а не в контрола по изпълнението и(т.е. Сензора на предния мост или който и да е друг сензор).Остава да провериш дали когато лоста на трансфера е поставен на 4х4, имаш задвижване на кардана към предния диф.Ако има, значи трансферът е наред.Тогава на левия ръкав на предния диф има един механизъм с вилка задействуваща се с вакуум.Ако тази вилка не се премести, предното няма да включи.Причината най-често може да е, както писах по -горе в клапаните превключващи вакуума, маркучите свързващи тези клапани с един балон за вакуум и маркуча между този балон за вакуум и вакуумната помпа, ако е дизел, или смукателния колектор ако е бензинов ДВГ.Разбира се не изключвам и ел проблем като скъсан кабел който доставя сигнала до контролера на клапаните, самият контролер, или кабела до клапаните, които са два един до друг и са някъде в коша.Можеш да ги намериш по маркучетата.Като начин да провериш предния диф, можеш да му пуснеш вакуум на превключвателя и да видиш дали ще извърши включването.Разбира се, едно предно колело трябва да е вдигнато и да го развъртиш наляво надясно.Ако щракне и зацепи, проблемът не е в дифа.A ако бележиш кое маркуче къде стои на превключвателя,откачаш ги, слагаш лоста на трансфера на задно задвижване и палиш ДВГ-то.След малко ще усетиш вакуум на едното маркуче.Превключваш лоста на 4х4, ако вакуума премине на другото маркуче, системата за управление на вакуума работи нормално.Това е начин за тестване на управлението на превключването.
Аз съм в България и ако имаш въпроси звънни на 0884-147-448/Мето
Успех в диагностиката и със здраве!1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар