Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pазлики между Land Cruiser 120 и 150

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pазлики между Land Cruiser 120 и 150

здравейте, понеже карам Ланд Крузер 150, а имам и наблюдения и от Ланд Крузер 120, реших да пусна тази тема, надявам се темата ще бъде полезна за бъдещите собственици на двата модела, които са пред дилемата кой да изберат. До колкото аз знам:

на 150-ката новото е:
    - задният диф е 8.2" а не 8
    - KDSS
    - 18 цолови джанти
    - ксенони със следене на пътя в завой. Имам сравнение и мога да гарантирам че на 150-kata ксеноните са много по силни от на други марки автомобили.
    - третият ред седалки потъва в пода
    - ново ECU - 32 bita. Нови дюзи и интеркулера е монтиран оптред, а не отгоре
    - 190 кс, 420 NM
    - седалките са по-твърди. За някой това е добре, за други не.
    - По малка видимост има, заради големите огледала и дебелите конзоли над предното стъкло.
    - много по-стабилна в завой и не люлее, понеже има KDSS и е с 18 цола джанти.
    - По директно управление. от lock-to-lock e 3.0 оборота. steering ratio-to също е по-високо, което я прави много по-приятна за каранае по планински път със завой например (по-малко въртене на волана)

Все пак ето и малко недостатъци според мен:
    - по тежка с около 200 кг от 120-ка
    - отпред ми се струва че е по-ниска от 120-ката. Клиренса точно между двете предни гуми е по-малък от на 120. Умувах защо и си мисля че е заради големият ход на предната стабилизираща щанга и KDSS. Явно ако се е наложило металните кори под двигателният отсек да са разположени по-ниско.
    - 120-ката е с пластмаси по вратите и калниците. Лесно се ремонтират/сменят/боядисват. 150-ката е само метал на тези места.
    - Когато теглото е важно е възможно 120-ка да мине там, където 150-ка ще затъне. За сведение 200-тата затъва още повече, понеже е още по-тежка. Нека някой да покаже стокова 200-та в кал, в youtube e пълно с такива клипове. На няма и педя се окопава и затъва и е на ход трактора. Още повече ако е ис 20-цоловите джанти.

Надявам се да съм ви бил полезен. При въпроси съм на среща.

От: Pазлики между Land Cruiser 120 и 150

Приятна тема колега.Какво ще кажеш за двигателя , има ли някакви промени свързани с евро 5.Дали 150-цата харчи повече заради това.Аз карам 150 , но съм си говорил със собственици на 120 и там разхода май е по-нисък.
    Поздрави!

Коментар

Какво значи KDSS?
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Грубо казано е система против накланяне в завой(или нещо от сорта)

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
          Какво значи KDSS?
          https://www.google.bg/search?q=KDSS&...m=122&ie=UTF-8

Коментар

относно разхода мисля че да. По мой наблюдения харчи с около 0.5- 1 литър 120-ката (5 степенен автомат), обаче 4 степенния на 120-ката харчи колкото 150-ката че и малко отгоре. Познавам човек който има 120-ка и 150 и ги кара по един и същи начин само извънградско (живее в село). Борд комп-а никога не е зануляван и на 150-ката разхода е 9.2 а на 120-ката 9.8 (4 степенния от 2003 г. модел)

Също незнам дали на 120-ката е така, но на моята могат да светят интериорните лампи когато колата е заключена. Така забравих за 3 дни всички лампи 6 броя включени (бях извън града с друг автомобил) и ми паднаха и 2-та акумулатора и не искаше да запали. Даването на ток също не помогна и се наложи от Венци ВТ да дойдат и да ми я запалят.

Интересното е че в последствие акумулаторите се заредиха и в момента съм на 12.57 волта напрежение в покой и на двата. Миналата година бях на 12.51

Така че поуката е да се внимава с интериорните лампи за да няма неприятни изненади.

Коментар

E , ако ще сравняваме разхода на двата модела , редно е да бъдат с еднакви скоростни кутии(5 степенен автоматик например е добре).А колкото до проблема с неуспешно даване на ток при изтощени акумулатори , някой дали може да даде повече инфо , защо става така?Има ли някакъв по-особен пиниз при даването на ток на кола с два акумулатора или това е по-скоро частен случай при 150-ката?
              Поздрави

Коментар

Виж в книжката как точно се дава ток.Не става с клемите директно на акумулатора.

Коментар

Честито на всички фенове на Тойота Ленд Крузер. Вече не можете да си поръчате 150-ка с 3.0 литров двигател. Новата модификация ще е с 2.8л/170 к.с.
                  И всичко това заради екологията. ТЛК200 вече няма да се внася в Европа. Не може да покрие Евро 6.
                  Все хубави новини нали?
                  LZ1GIB
                  TOYOTA HZJ80,
                  TOYOTA LC150

Коментар

Зависи от представи си.Авенсисите от 2015г ще използват двигатели на БМВ-1.6 и 2.0 дизел.
                    Ще е интересна комбинация-Тойота и БМВ.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivk0v Преглед на мнение
                      Честито на всички фенове на Тойота Ленд Крузер. Вече не можете да си поръчате 150-ка с 3.0 литров двигател. Новата модификация ще е с 2.8л/170 к.с.
                      И всичко това заради екологията. ТЛК200 вече няма да се внася в Европа. Не може да покрие Евро 6.
                      Все хубави новини нали?
                      Толкова по-зле за Европа.
                      По целия свят може но в Европа не може. Тук може само немски автомобили да се карат с евро 6!
                      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Е значи е време да сложат на TLC 150 един голям , хубав и мощен дизел на BMW.Не ми звучи зле.Ама това май по-скоро в следващия модел...

Коментар

и аз дочух нещо такова за 200-тата.

Обаче из интернет се тръби че 200-тата ще получи също facelift август и новия 2.8 мотор като на Hilux и 150-ката, само че ще е около 200 коня. Това е май единственият шанс да покрие евро 6.

Иначе на 150-ката 170 коня и на 200-тата около 200 ще си е трагедия, тогава наистина ще си ги купуват само хора които ще си ги ползват по предназначение, а не до кварталният магазин, кафе или пък бързо каране извънградско. За там си има по-подходящи модели.

Според мен всички ние с вече закупени Land Cruiser-i само ще спечелим, понеже нашите би трябвало да задържат цена, без значение 120,150 или 200.

Някой да изкаже мнение?

Коментар

Причината за спирането на продажба на ТЛК 200 е че на нейно място ще се продава аналогичния модел на Лексус. Явно от Тойота са сметнали че в Европа по-добре ще се продава аналогичния и по-луксозен модел на Лексус.
                            M57D30T1
                            W450

Коментар

Е_ахти лютеницата става-Тойота взима мотори от БМВ , накъде отива тоя свят...
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X