здравейте, понеже карам Ланд Крузер 150, а имам и наблюдения и от Ланд Крузер 120, реших да пусна тази тема, надявам се темата ще бъде полезна за бъдещите собственици на двата модела, които са пред дилемата кой да изберат. До колкото аз знам:
на 150-ката новото е:
- задният диф е 8.2" а не 8
- KDSS
- 18 цолови джанти
- ксенони със следене на пътя в завой. Имам сравнение и мога да гарантирам че на 150-kata ксеноните са много по силни от на други марки автомобили.
- третият ред седалки потъва в пода
- ново ECU - 32 bita. Нови дюзи и интеркулера е монтиран оптред, а не отгоре
- 190 кс, 420 NM
- седалките са по-твърди. За някой това е добре, за други не.
- По малка видимост има, заради големите огледала и дебелите конзоли над предното стъкло.
- много по-стабилна в завой и не люлее, понеже има KDSS и е с 18 цола джанти.
- По директно управление. от lock-to-lock e 3.0 оборота. steering ratio-to също е по-високо, което я прави много по-приятна за каранае по планински път със завой например (по-малко въртене на волана)
Все пак ето и малко недостатъци според мен:
- по тежка с около 200 кг от 120-ка
- отпред ми се струва че е по-ниска от 120-ката. Клиренса точно между двете предни гуми е по-малък от на 120. Умувах защо и си мисля че е заради големият ход на предната стабилизираща щанга и KDSS. Явно ако се е наложило металните кори под двигателният отсек да са разположени по-ниско.
- 120-ката е с пластмаси по вратите и калниците. Лесно се ремонтират/сменят/боядисват. 150-ката е само метал на тези места.
- Когато теглото е важно е възможно 120-ка да мине там, където 150-ка ще затъне. За сведение 200-тата затъва още повече, понеже е още по-тежка. Нека някой да покаже стокова 200-та в кал, в youtube e пълно с такива клипове. На няма и педя се окопава и затъва и е на ход трактора. Още повече ако е ис 20-цоловите джанти.
Надявам се да съм ви бил полезен. При въпроси съм на среща.
на 150-ката новото е:
- задният диф е 8.2" а не 8
- KDSS
- 18 цолови джанти
- ксенони със следене на пътя в завой. Имам сравнение и мога да гарантирам че на 150-kata ксеноните са много по силни от на други марки автомобили.
- третият ред седалки потъва в пода
- ново ECU - 32 bita. Нови дюзи и интеркулера е монтиран оптред, а не отгоре
- 190 кс, 420 NM
- седалките са по-твърди. За някой това е добре, за други не.
- По малка видимост има, заради големите огледала и дебелите конзоли над предното стъкло.
- много по-стабилна в завой и не люлее, понеже има KDSS и е с 18 цола джанти.
- По директно управление. от lock-to-lock e 3.0 оборота. steering ratio-to също е по-високо, което я прави много по-приятна за каранае по планински път със завой например (по-малко въртене на волана)
Все пак ето и малко недостатъци според мен:
- по тежка с около 200 кг от 120-ка
- отпред ми се струва че е по-ниска от 120-ката. Клиренса точно между двете предни гуми е по-малък от на 120. Умувах защо и си мисля че е заради големият ход на предната стабилизираща щанга и KDSS. Явно ако се е наложило металните кори под двигателният отсек да са разположени по-ниско.
- 120-ката е с пластмаси по вратите и калниците. Лесно се ремонтират/сменят/боядисват. 150-ката е само метал на тези места.
- Когато теглото е важно е възможно 120-ка да мине там, където 150-ка ще затъне. За сведение 200-тата затъва още повече, понеже е още по-тежка. Нека някой да покаже стокова 200-та в кал, в youtube e пълно с такива клипове. На няма и педя се окопава и затъва и е на ход трактора. Още повече ако е ис 20-цоловите джанти.
Надявам се да съм ви бил полезен. При въпроси съм на среща.
Коментар