Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Когато я запалим около 30секунди кади и спира и се губи един литър масло на 1500км

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Когато я запалим около 30секунди кади и спира и се губи един литър масло на 1500км

Като постой над 30мин когато я запалим започва да кади през аспуха за около 30сек и след това се изчиства спира да кади започва да губи по 1литър масло на 1500км.Това всичко стана след като смених маслото и филтрите на двигателя.Казаха ми че е възможно маркуча на турбото да е задръстен.Възможно ли е да е от това проблема или друго ?Също така турбото се чува да свири постоянно като сме в движение.Също така това не го прави всеки път примерно на 5запалвания един път не го прави.

От: Когато я запалим около 30секунди кади и спира и се губи един литър масло на 1500к

Каква е колата и нещо повече за нея?

Коментар

От: Когато я запалим около 30секунди кади и спира и се губи един литър масло на 1500к

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
      Каква е колата и нещо повече за нея?
      Колата е някакъв модел на Тойота щом е в тоя подфорум А ДВГ-то най вероятно е 2LT!
      Възможно е от менте масло да прави тоя номер.Прежалваш едни пари , сменяш с друго масло и гледаш дали има разлика!

Коментар

И аз съм за масло менте, ама дано да не си я купил скоро и това да ти е първата смяна на масло след някой магьосник-джамбазин.

Коментар

Привет .Моята Тотка е с 2LT двигател и гореше 1л масло на около 200км. Ремонтирах турбото и маслото си стои в двигателя.Свали маркуча след турбината и ако има "пътека от масло" си приготви около 600лв.

Коментар

Първоначално публикуван от toon4o Преглед на мнение
            Привет .Моята Тотка е с 2LT двигател и гореше 1л масло на около 200км. Ремонтирах турбото и маслото си стои в двигателя.Свали маркуча след турбината и ако има "пътека от масло" си приготви около 600лв.
            В маркуча винаги има малко масло,пипни с пръсти дали има луфт на перката трябва да е съвсем минимален.Ако е разбита оста и има голям луфт турбото е за ремонт.Има китайски средни части за турбини които се държат съвсем прилично.
            Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
            Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.

Коментар

Има масло в турбото/маркучите на европейските автомобили.На Япоснските не съм видял никакво масло около,или вътре в турбото/маркурите.Говорим са нормално функциониращи двигатели.

Коментар

Ще ми бъде интересно да видя сухи маркучи на турбото.
                Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!

Коментар

Първоначално публикуван от valdev73 Преглед на мнение
                  Като постой над 30мин когато я запалим започва да кади ...
                  Остави я да престои "над 30мин" , разедини маркуча от смукаталния колектор и стартирай двигателя.Може да сложиш пред маркуча един лист бяла хартия (и картон става ) , подай газчица и според това дали пуши пак , и колко масло е нахвърляло по хартията ще познаеш къде се дява въпросното.
                  Пък за сухите маркучи - ми има.В склада на магазина , в чисто новите коли...
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                    Остави я да престои "над 30мин" , разедини маркуча от смукаталния колектор и стартирай двигателя.Може да сложиш пред маркуча един лист бяла хартия (и картон става ) , подай газчица и според това дали пуши пак , и колко масло е нахвърляло по хартията ще познаеш къде се дява въпросното.
                    Пък за сухите маркучи - ми има.В склада на магазина , в чисто новите коли...
                    Вярно,за магазина не бях се сетил.

Коментар

Хм, преди години попаднах на едно 2LT, което вървеше нормално, обаче имаше подобен проблем с маслото. Оказа се някаква невероятна творба по маркучите за вентилация на картера, с добавени допълнителни маркучи и някакво розово канче. Съжалявам, че не пазя снимки, макар, че май бях пускал една някъде из този подфорум. Върнахме всичко в заводски вид и се оправи.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X