Като постой над 30мин когато я запалим започва да кади през аспуха за около 30сек и след това се изчиства спира да кади започва да губи по 1литър масло на 1500км.Това всичко стана след като смених маслото и филтрите на двигателя.Казаха ми че е възможно маркуча на турбото да е задръстен.Възможно ли е да е от това проблема или друго ?Също така турбото се чува да свири постоянно като сме в движение.Също така това не го прави всеки път примерно на 5запалвания един път не го прави.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Когато я запалим около 30секунди кади и спира и се губи един литър масло на 1500км
Свий
X
-
От: Когато я запалим около 30секунди кади и спира и се губи един литър масло на 1500к
Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнениеКаква е колата и нещо повече за нея?А ДВГ-то най вероятно е 2LT!
Възможно е от менте масло да прави тоя номер.Прежалваш едни пари , сменяш с друго масло и гледаш дали има разлика!
Коментар
-
От: Когато я запалим около 30секунди кади и спира и се губи един литър масло на 1500к
Привет .Моята Тотка е с 2LT двигател и гореше 1л масло на около 200км. Ремонтирах турбото и маслото си стои в двигателя.Свали маркуча след турбината и ако има "пътека от масло" си приготви около 600лв.
Коментар
-
Първоначално публикуван от toon4o Преглед на мнениеПривет .Моята Тотка е с 2LT двигател и гореше 1л масло на около 200км. Ремонтирах турбото и маслото си стои в двигателя.Свали маркуча след турбината и ако има "пътека от масло" си приготви около 600лв.Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
Внос на автомобили от Швейцария по поръчка.
Коментар
-
Ще ми бъде интересно да видя сухи маркучи на турбото.Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
Коментар
-
Първоначално публикуван от valdev73 Преглед на мнениеКато постой над 30мин когато я запалим започва да кади ...) , подай газчица и според това дали пуши пак , и колко масло е нахвърляло по хартията ще познаеш къде се дява въпросното.
Пък за сухите маркучи - ми има.В склада на магазина , в чисто новите коли...Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнениеОстави я да престои "над 30мин" , разедини маркуча от смукаталния колектор и стартирай двигателя.Може да сложиш пред маркуча един лист бяла хартия (и картон става) , подай газчица и според това дали пуши пак , и колко масло е нахвърляло по хартията ще познаеш къде се дява въпросното.
Пък за сухите маркучи - ми има.В склада на магазина , в чисто новите коли...Вярвам, че българското правосъдие ще намери всеки крадец и ще го накара да делят!
Коментар
-
Хм, преди години попаднах на едно 2LT, което вървеше нормално, обаче имаше подобен проблем с маслото. Оказа се някаква невероятна творба по маркучите за вентилация на картера, с добавени допълнителни маркучи и някакво розово канче. Съжалявам, че не пазя снимки, макар, че май бях пускал една някъде из този подфорум. Върнахме всичко в заводски вид и се оправи.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар