Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за 4Runner 2L-T от Март до Ноември

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Гуми за 4Runner 2L-T от Март до Ноември

До началото на Ноември'2014 бях с гумите, с които купих седмица-две по-рано джипа - GT Radial Adventuro MT, 31/10.5/15:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4248_res(3).jpg
Прегледи:2
Размер:98.6 КБ
ID:6084128
    Смяната беше с чисто зимни гуми - GOODYEAR Wrangler Ultra Grip 255/75/15. Може би това беше повлияно и от бедствения сняг на 25/26 Октомври, 2014; Адвентуро-то от горната снимка беше пълен мъртвец, докато Терано-то на брат ми обуто с що-годе запазаени Yokohama Geolandar I/T 205/80/15 нямаше проблеми през тези и следващите дни. Това са въпросните "ултрагрип" на Goodyear:

Име:gy-wrangug.jpg
Прегледи:1
Размер:45.8 КБ
ID:6084129
    [ Тогава още не бяха попаднали в полезрението ми DuraTrac на Goodyear и може би тази тема нямаше да съществува, но кой знае ... ]

Сега, с тези 'ултрагрип' извън асфалта не смея да тръгна, т.к. тръгването не е за час-два, а за ден-два, и ако времето се случи да се промени, напр. да завали дъжд/сняг, може би няма да мога да се върна когато искам.

Трябват ми гуми, с които да измина ~20 км по асфалт, след това ~3 км горски път (коловози, кал, сипеи, на места камъняк), денивелация от началната до крайната точка ~300 м, само изкачване на отиване, респ. само слизане на връщане.

Колебая се между следните гуми, които да използвам от края на Март до към средата на Ноември:
    1. INSA TURBO SAHARA, 31X10.5 R15. Цена: ~190-200лв. { регенерат }

Име:insa sahara-600x451.jpg
Размер:89.9 КБ
ID:6084130

2. SILVERSTONE MT117 EX, 31x10.5 R15. Цена: ~220-230лв.

Име:MT117EX SILVERSTONE-500x500.jpg
Размер:24.5 КБ
ID:6084131
    3. SILVERSTONE MT117 SPORT, 31X10.5R15. Цена: ~230-240лв.

Име:MT117 SPORT SILVERSTONE-250x250.png
Размер:244.8 КБ
ID:6084132
    4. GOOD YEAR Wrangler DuraTrac, 31/10.5 R15. Цена: ~230-250лв.

Име:gy_wranglerduratrac.jpg
Прегледи:3
Размер:28.5 КБ
ID:6084135

На 21.03 сравнявах на живо, в магазин, Дуратрак-а и Инса-та. Де факто, отидох с твърдото намерение да купя Дуратрак, но с 1 ден ме бяха изправарили за предпоследните 4, а последните 4 били капарирани същата сутрин ... Това, което се забелязва веднага, са осезаемо по-тънките странични стени и по-плитък грайфер (с 4-5 мм) при Дуратрак, но пък по-лек (с 2.5кг според данни от нет-а; горе-долу такова е и усещането 'на ръка').

Кои и защо да предпочета от тези четири модела, или нещо друго (какво?) в този ценови диапазон (190-240 лв.) ?

Поздрави,
    Теодор

От: Гуми за 4Runner 2L-T от Март до Ноември

Мои впечатления ще дам ,но само за извън пътя.на асфалт вече нещата са по нормални.Напрвавиха ми впечатления Дуратрак-ците.В доста кал и тиня се справят много добре ,да не казвам супер.
    Спорт-а на Силвърстоун въобще не ми хареса,на мокър затревен път ,видях как колегата които ги сложи чисто нови ,се свлича и върти като пумпал.Машината му е Паджеро дизел.
    Екс-а на Силвърстоун ,като гледам е с шарка на стария кален Гудрич.Карах с такива и въобще не съм доволен.Шумни на асфалт ,тежки на килограми и посредствени възможности в кал .В групата имаме колега който кара точно с тези,еми трагедия е .
    За регенерата на първо място нищо не мога да кажа ,предполагам ,че ще е добре но ще е тежък .
    Успех.
    РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Toyo MT/ Cooper Discoverer MT
      Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
      Drag Grand Canyon Daily
      Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
      LZ1JYM

Коментар

Благодаря за споделения опит и предложенията. Cooper Discoverer STT и аз ги загледах; хареса ми това, че имат и по една ламела на протекторните блокчета, каквито повечето типично 'кални' гуми нямат. И като цени се вместват.

Име:discovererstt.gif
Размер:20.9 КБ
ID:5650198 - - - Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Cooper-Discoverer-STT-tread.gif
Размер:5.6 КБ
ID:5650199

Коментар

Вчера ми направиха оферта за Инса-та: 195 лв. монтирани на джипа. Чакам от още едно място какви цени ще излезат и трябва да избера.

Коментар

Не ти трябва Инса. Вземи си гуми. Минималната разлика в цената не си заслужава.
            Drag Grand Canyon Daily
            LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
              Не ти трябва Инса. Вземи си гуми. Минималната разлика в цената не си заслужава.
              На 99% мисля като тебе. Но много ми нахвалиха регенератите, особено Инса, най-вече Special Track (~ Кайман на Малатеста). Special Track / Кайман няма да взема, определено. Sahara/Кобра ми се вижда по-умерена, по-балансирана. За 20-30-40 лв. разлика в цената (напр. сравнено с Cooper STT) регенератите наистина някакси не успяват да ме спечелят. Имам усещането, че или тяхната потребителска стойност (на регенератите) е доста надценена, или тази на серийно произвежданите не-регенерати е подценена. Всъщност, като се замисля, ако пазарната цена на сравним размер и тип гуми регенерат / не-регенерат е толкова близка (10-20%), то или има грешка в пазара, или наистина няма коренна разлика в качествата на гумите регенерат и не-регенерат

Коментар

Инса е добър регенерат. Карах със Spеcial Track доста време. За кал са супер. Но между Saharata и Cooper бих взел второто.
                Drag Grand Canyon Daily
                LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                  Toyo MT/ Cooper Discoverer MT
                  TOYO МТ няма 15", а на фона на това, че цените на регенератите вече са по-високи от някои на нормалните нови гуми, не мисля, че си заслужава да се купуват.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Успя да излезе накрая ... задкормилното устройство май пак има основната роля
                    Интересни са и коментарите на братята към видеото ... което всъщност все повече ме печели за Купър СТТ, макар че чак в такива условия не възнамерявам да попадам. М/у другото има и няколко притеснителни информации в нета за сцепени нови гуми на по-малко от 1000км и отказа на Купър да уважат гаранцията и да признаят дефект на материала/човешка грешка при производството ... вероятно е било за конкретната партида ... все пак и там има петъци
                    _____
                    *) шлифует ~~ буксува

Коментар

Реших се - Cooper STT ще е, но в размер 30/9.5/R15. Прегледах повечето интернет-магазини; някой да знае по-изгодно предложение от това: Диана ООД, 232.50 лв. с ДДС и вкл. доставка ? Благодаря.

Коментар

Име:IMG_4326_res.jpg
Размер:397.8 КБ
ID:5653741

Име:IMG_4327_res_sel.jpg
Размер:122.7 КБ
ID:5653742

Име:IMG_4328_res.jpg
Размер:385.2 КБ
ID:5653744

Балансирането излезе долу-горе добре; само предна лява е с повече тежести - 180 гр. Задна лява - 30 гр, задна дясна - 45 гр, предна дясна - 55 гр. Но смятам тази или другата седмица да отида за пребалнсиране. Как мислите - има ли смисъл?
                        Поздрави,
                        Теодор

Коментар

Oтиди да ти изправят предна лява джанта.А дали има смисъл както си питал, сам си реши.

Коментар

Колега, колкото и да я "пребалансират", няма да стане, трябва да направят оптимизация.
                            Само че ще трябва малко да ги понатиснеш, щото гумаджиите ги мързи, и им е през оная работа, че си оставил 900 лв. на шефовете.
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X