Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota RAV4 D4D 2002 губи електричество !моля помогнете!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota RAV4 D4D 2002 губи електричество !моля помогнете!

Ще съм много благодарен ако някои сподели дали е имал този проблем и как го е поправил..... проблемът е следният.....
    Имам Toyota RAV4 2002 година и много често ми пада акумулатора смених вече 4 досега имам го от около 4 години и досега ме съсипа карах го по електричари насам-натам поправят ми го не казват нито какво е нито как е станало нито нищо. За поправката ми излиза 20 лева, но проблемът се оправя само за около 1 / 2 седмици и после пак цеди акумулатора. Не знам какво може да е но приятели предполагат че е възможно да е от някое реле или нещо друго. Благодаря предварително за отговорите.

От: Toyota RAV4 D4D 2002 губи електричество !моля помогнете!

Като начало можеш да провериш с мултицет консумацията на ток в покой.....може да те ориентира донякъде. Друго,което се сещам е заминало автономно захранване на алармата / ако имаш такова /. На служебната ни кола беше измислено автономното захранване да се зарежда от главния акумулатор и като се скапа почна да ни разрежда здраво акумулатора. Толкова от мен. Успехи.

Коментар

Здрасти!Понеже не казваш повече за този РАВ(какъв ДВГ, видях другата публикация та разбрах че е Д4Д), на колко хиляди км е, какви акумулатори си сменил 4 бр-дали са от една и съща марка, каква е марката и дали си ги купил нови.Не е зле да си намериш един мултицет, както те посъветва колегата и да видиш как е зареждането под товар.Би трябвало да е между 13.6-14.5в, и даже и да включиш мощни консуматори, като дълги светлини и духалката на парното, зареждането да остане в този диапазон.Може да има за момент пад докъм 12в, но ако релето ти работи правилно, трябва да въстанови веднага над 13.6в.Става дума разбира се за ДВГ работещ над 1200об/мин. Освен това трябва да провериш за утечка, когато контактния ключ е изваден и няма никакъв включен консуматор, и всички врати и капаци затворени(т.е. лампите за осветяване на салона не светят).За такава утечка може да провериш с крушка между минуса на акумулатора и откачената клема на масата.Разбира се, ако имаш аларма, тя ще накара крушката да светне, най вероятно не с пълна мощност.Ако имаш начин да изолираш алармата и да пробваш без нея би било най-добре.Имай в предвид че часовника на колата и някои музики със собствен часовник ще продължат да гълтат ток при изваден ключ.Но такава консумация би следвало да е малка и да не доведе до скапване на акумулатор за около година, както е в твоя случай.Имаш го 4 г и си сменил вече 4 акумулатора.
      Понеже не казваш и колко км навърташ за година, ще спомена и за четките на генератора.Ако колата е над 250000км, може четките да са вече износени, до степен че все още опират на пистите на ротора, но с недостатъчна сила.Което води до загасване на контролната лампа за заряда, но под товар, какъвто имаме главно зимата(повече на фарове+парно, чистачки, размразител на заден джам и т.н.) не смогват да осигурят достатъчно волтаж/ампераж за зареждане на акумулатора.И така ден след ден, главно през зимата акумулаторът се изтощава, стигайки даже до невъзможност да запали.Но това е при условие ако въртиш малко км, иначе в един момент четките ще се износят толкова че ще престанат да опират на колектора и лампата ще ти светне че нямаш зареждане.Доста неща трябва да се проверят при такъв случай, но аз бих започнал от тези по-горе.Успех и пиши какво си намерил!
      P.S. Само да добавя, че съдейки по решението на другия проблем с горивния филтър и по това по-горе с електриките, може би колата трябва да се поогледа по-внимателно за износени чаркове и занемарени проблеми от предишния собственик.
      Последно редактирано от metotem; 28-02-15, 00:40. Причина: граматика
      1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

1. Aкумулaторa се зaреждa нормaлно
        2. Колaтa е нa 168000км
        3. Aкумулaторите 1. Монбaт 2. Вaртa 3. Вaртa 4. Бaнербул и сa от 95 aмперa
        4. Колaтa несе кaр много околу 2000 км нa месец и е постоянно в гaрaж когaто не се кaрa
        5. По горе приятел е нaписaл зa нещо с aлaрмaтa aз имaм aлaрмa и долу до волaн свети секурити но не рaботи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X