Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota RAV4 D4D губи скорост моля помогнете ми !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota RAV4 D4D губи скорост моля помогнете ми !

Наскоро си купих Toyota Rav4 D4D 2002 година и докато я карах и ми направи впечатление че губи мощност или обороти не знам точно, докато я карам на 1 , 2 , 3 , 4 , 5 и свободна предавка и натискам педала на гаста.... На 1 , 2 , 3 , 4 , 5 и свободна предавка понякога си дига до нормални обороти но сега максимум 2000 и не мърда нито оборот повече с гас до края но това го прави понякога само .... Първия път карах с 140 по 1 магистрала с околу 4000 оборота и изведнъж ме сецна яко и започна много бързо да намалява без да натискам нищо просто от самосебе си и падна на 2000 оборота карах така учудено околу 20 секунди и изведнъж както бях натиснал педала докрай и тръгна да набира нормално и така като ч карам и през няколко секунди ми го праи този проблем...... Ще се радвам ако ми помогнете!!! Благодаря предварително!!!

От: Toyota RAV4 D4D губи скорост моля помогнете ми !

Случайно да свети, жълта лампичка. Може да влиза в авариен режим.
    .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
    Киа спортаж2000тди 98г
    Ауди А3 1.9ТДИ
    Каравана Аdria 390Q

Коментар

Вероятно недостиг на гориво. Провери първо горивопроводите и ги почисти, включително филтъра в резервоара, смени филтрите (и горивния и въздушния) и може да минеш тънко. Успех!

Коментар

Ако двигателят ти е 1CD - вероятно трябва да се сменят SCV клапаните на ГНП.По спомен около 500 лева.
        При всички случаи отиди на диагностика, преди да даваш пари на вятъра.Зад клавиатурата трудно може да се каже къде е точно проблема.
        Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
        0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Много неща може да е, най-елементарното е зацапан горивен филтър, следват MAF сензор, сензор на колянов вал, ЕГР клапа, вакуумни маркучи/клапа... Ако си късметлия е просто скапан дизел в комбинация със студено време. (За съжаление Рав4 имат една проблемна серия от първата декада на този век при която симптом е такава загуба на мощност и се сменя двигател)

Коментар

Благодаря на всички които ми помогнаха да открия проблема. Днес бях на диагностика и там ми казаха че е просто горивния филтър се е задръстил, сменихме го и всичко се оправи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X