Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при включен преден диференциал ТЛК70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при включен преден диференциал ТЛК70

Здравейте Колеги. За първи път установявам,че при зацепени предни колела на Тойотата Лендкрузер 70 2,4 тд 86 г. при пълен ляв или десен завой колата се държи все едно е натисната спирачката. Пуснах рампата към подземния гараж по инерция с включен преден мост и в завоя /почти 90 градуса/ колата си закова на място при крайно завиване на дясно все едно бях натиснал спирачката. При подаване на газ с мъка провървя необходимите метри докато изправя волана.При пълен ляв завой е същото. Нормално ли е това поведение и каква може да е причината? Благодаря.

От: Проблем при включен преден диференциал ТЛК70

Ми сигурно защото джипа ти е парт тайм?

Коментар

Колега провери дали не е изпаднал някъде централния диференциал !

Това е в рамките на шегата. Потърси из форума разликите между парт тайм 4х4 и фултайм 4х4.
      На кратко парт тайм - няма централен диф. При завой предения и задения мост се стремят да изминат еднакъв път поради липсата на диференциял, който да обере разликата и колата "затяга" т.е. трудно завива.
      При фул тайм 4х4 има централен диф, който обира разликата в изминатия път от предните и задните колела.
      Като обобщение - не трябва да си карате колата в режим 4Н или 4L на твърди настилки. Когато под колелата е "хлъзгаво" - Лед, сняг, Кал, пясък и т.н може да си карате спокойно в режим 4х4.
      Дано съм помогнал.
      Последно редактирано от batbobo; 15-04-14, 22:06. Причина: поправка

Коментар

Още малко ако я беше напънал и можеше да си решиш проблема генерално.
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Сърдечно благодаря за отговорите! Наистина за първи път бях на 4х4 върху суха и твърда настилка и не се бях замислил върху нещата,описани от колегата batbobo.Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X