Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Hilux лампа за вода в нафтата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Hilux лампа за вода в нафтата

Колеги имам Hilux 2009г. 2,5 D4D преди празниците ми светна(постоянно,а не мигащо) лампата за вода в горивния филтър развих пробката на горивния филтър (сменян преди 20 000км по книжка трябва да издържи още 10 000км) и не изтече абсолютно нищо.Въпроса ми е случвало ли му се е на някой това явление и на какво се дължи или трябва да ходя в тойота за диагностика и отстраняване на проблема?

От: Hilux лампа за вода в нафтата

Нее изтекло ништо щото или е замръзнало или има парафин,и докато не смениш филтъра няма да стане.Заредил си кофти гориво.
    SUZUKI VITARA V6
    HONDA CBR 919RR
    MERCEDES ML
    MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

а като сменя филтъра лампата сама ли ще изгасне или трябва да се закача на компютър?

Коментар

Трябва да изгасне. По принцип пробката го играе поплавък и за това в повечето случаи по нея има кабели.

Коментар

Ако филтъра е елемент /т.е хартиен/ няма да изгасне.Има си трик .Бягай в тойота там знаят най-добре.

Коментар

Затворен е в пластмасова кутия и се сменя само хартиената част т.е. не е комплект с кожух.на пробката няма никакви кабели между другото,а това с посещението в тойота исках да го избегна защото точно след празниците ще извадят голямата сурвачка,но явно няма как

Коментар

Първоначално публикуван от Sasch Преглед на мнение
              Затворен е в пластмасова кутия и се сменя само хартиената част т.е. не е комплект с кожух.на пробката няма никакви кабели между другото,а това с посещението в тойота исках да го избегна защото точно след празниците ще извадят голямата сурвачка,но явно няма как
              Тая процедура я правих преди месец в тойота.Някъде към 65 лева излезе.

Коментар

На мен пък тази лампа ми е светила два пъти.

1ви. Явно съм заредил кофти нафта и замръзна във филтъра. Ефекта-пикапа изгасна в движение при -7С. Светеше същата лампа и върти и не пали. Аз се ошашках, пътна помощ и в Тойота. Там смениха филтъра, платих и си тръгнах. Не знам дали са нулирали нещо.

2ри. От време на време лампата присветка и изгасва. И така малко по малко докато започна да свети постоянно. Смених горивния филтър и лампата си изгасна сама.

Съвет: Смени горивния филтър и виж дали ще свети.Сменя се относително лесно. При смяната почисти дъното на кутията. Филтъра не е скъп... по спомен към 11лева в Еврото 07 и около 21лева в Тойота. Аз слагам от по-евтините на всяка смяна на маслото.

Поздрави и успех

Коментар

Първоначално публикуван от Sasch Преглед на мнение
                  Точно за това говоря .Дори и да смениш филтъра свети докато ,не се занули .Какво да правиш и те хляб трябва да ядат.

Коментар

Първоначално публикуван от Attila Преглед на мнение
                    Точно за това говоря .Дори и да смениш филтъра свети докато ,не се занули .Какво да правиш и те хляб трябва да ядат.
                    Колега ти да не работиш в тойота та така горещо ги препоръчваш,смени филтъра и ако не загасне ходи в тойота.
                    SUZUKI VITARA V6
                    HONDA CBR 919RR
                    MERCEDES ML
                    MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Нали кара тойота ,да отиде Мерцедес ли?

Коментар

Първоначално публикуван от 1.4 Преглед на мнение

Смених горивния филтър и лампата си изгасна сама.
                        Колега, при мен лампата изгасна само със смяната на филтъра, без да ходя в Тойота или някъде другаде. Пробвай, пък после сподели...

Коментар

Аз вчера смених филтъра, но лампата не изгасна. Т.е. не съм го смнял аз лично, в сервиз ми го смениха, но не мисля, че мога да се съмнявам.
                          Освен това по спомени от предни пъти май в ТМ Ауто са ми казвалли, че иска зануляване след смяна... Та се чудех това зануляване само там ли могат да го правят? Гледам да огранича контактите си с тях, особено след като се оказа, че ремъкът (тоя, дето върти перката на вентилатора) ми е задраво напукан, въпреки че би трябвало да е сменен при последното техническо обслужване при тях...
                          "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                            Аз вчера смених филтъра, но лампата не изгасна. Т.е. не съм го смнял аз лично, в сервиз ми го смениха, но не мисля, че мога да се съмнявам.
                            Освен това по спомени от предни пъти май в ТМ Ауто са ми казвалли, че иска зануляване след смяна... Та се чудех това зануляване само там ли могат да го правят? Гледам да огранича контактите си с тях, особено след като се оказа, че ремъкът (тоя, дето върти перката на вентилатора) ми е задраво напукан, въпреки че би трябвало да е сменен при последното техническо обслужване при тях...
                            Никога няма да разбера защо, като се каже сервиз за Тойота и се споменава само, и единствено ТМ-ауто?!Към въпросният дилър отдавна питая "топли чувства" и затова, когато съм опирал до фирмен сервиз съм отивал до Тойота-Венци в Габрово, а вече има и във В.Търново...а, може би и другаде?Цените са доста по-ниски и обслужването е на по-високо ниво.Веднъж не бях доволен, но си затраях, но на следващия ден ми се обадиха да питат как е колата, доволен ли съм и тогава си казах доста грубо мнението!Извиниха се и предложиха да върнат парите, но не съм се занимавал повече..."проблема" беше, че при смяна на предни спир. маркучи при сваляне на джантите ми поодраха главините, които бях боядисал с много мерак, за което ги бях предупредил изрично да внимават, и имаше олята спир. течност по сферите и моста...
                            Та така...бих комбинирал някое пътуване, ако има такова щом добичето е в движение.
                            Последно редактирано от mbenz; 14-01-14, 19:33. Причина: допълнение
                            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                              Никога няма да разбера защо, като се каже сервиз за Тойота и се споменава само, и единствено ТМ-ауто?!Към въпросният дилър отдавна питая "топли чувства" и затова, когато съм опирал до фирмен сервиз съм отивал до Тойота-Венци в Габрово, а вече има и във В.Търново...а, може би и другаде?Цените са доста по-ниски и обслужването е на по-високо ниво.Веднъж не бях доволен, но си затраях, но на следващия ден ми се обадиха да питат как е колата, доволен ли съм и тогава си казах доста грубо мнението!Извиниха се и предложиха да върнат парите, но не съм се занимавал повече..."проблема" беше, че при смяна на предни спир. маркучи при сваляне на джантите ми поодраха главините, които бях боядисал с много мерак, за което ги бях предупредил изрично да внимават, и имаше олята спир. течност по сферите и моста...
                              Та така...бих комбинирал някое пътуване, ако има такова щом добичето е в движение.
                              Ами аз няколко пъти си я ремонтирах по същия начин в Бургас, ама малко далече ми идва Едно боядисване на капак например ми излезе точно 2 пути по-евтино, отколкото ми искаха в София.
                              Иначе и за сервиза в Пазарджик чувам хубави работи.
                              "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
                              Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X