Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НОВ ТЛК90 - НЯКОЛКО ВЪПРОСА

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • НОВ ТЛК90 - НЯКОЛКО ВЪПРОСА

    Здравейте колеги, преди няма и 3 месеца замених понаправената си Витарка 93г, ръчка, бензин-газ със ТЛК90 дълга база и все още се адаптирам към многото промени. Обикновено изпадам в подробности, затова сега ще карам подред.
    ТЛК90 дълга база(дали това е 95?),11.2001, Д4Д 163 к.с, автоматична скоростна кутия - София
    Въпроси :

    - Откъде се снабдявате със :
    - оригинални или поне отговарящи на оригиналните щипки по целия автомобил
    - пластмасови детайли за интериор и екстериор, както и копчета. (примерно морги - кои?)

    Това бяха директните въпроси, сега малко обяснения и питания:

    - Няколко пъти ми се случва и мисля, че когато е по-студено, при сутрешното палене, примигва няколко пъти лампичката на междинния диференциал(кръгла, оранжева, която свети когато натиснеш копчето за блокаж на междинния диф). Мигва по веднъж през неравен интервал, понякога само един път и като че ли мигането е съпроводено от цъкане на реле. Не съм потеглял при такава ситуация, защото току що съм запалил и обикновено я оставям да позагрее, но когато потегля не усещам нищо нередно. При последващо палене през деня не се е случвало, независимо от температурите, при които съм палил. Прилича ми като на все едно вдига или там нещо си маслото в диференциала??? Някой да знае нещо или да му се е случвало?

    - Наистина ли няма филтър купе и се налага да дишаш директно от извора по Софийските задръствания, ако искаш да не ти се потят прозорците?

    - Скоро посмених някоя друга крушчица по таблото и има бутончета, които са капсуловани и не светят. Значи ли това, че трябва да бъдат сменени целите? Как да разбера кое може и кое неможе да свети? Ако някой има възможност(аз ще го сторя скоро) да качи снимка със светещо табло, да се ориентираме на кой какво свети и несвети

    - Познавате ли майстор, който може да направи таблото да не джаска като минаваш през дупки (примерно с подмяна на всякакви щипки гумички и уплътнения), защото аз не бих посмял да се заема с това нещо?

    - Задния десен панел за светлини фабрично е декоративен, но все пак има като заготовки за изрязване на задната страна на панела, където ако имаше фасунки с крушки, биха влизали там. Това значи ли, че могат да бъдат добавени и изведени светлини, та дори и мигачи, по безболезнен начин. Предложете човек, сервиз или помощ.

    - Задното гърне ми е продънено и ще трябва да го правя, но тъй като ведъж заорах назад, след като неможах да изкача една височина(добре че имам теглич, който спаси положението) се чудя дали има вариант за друг ауспух, който да не е наведен надолу? Или така трябва за да не се пълни със сняг, кал или вода?

    Засега толкова, имам и други въпроси, но тези са в началото на моя списък. Благодаря за отделеното време, търпение и евентуалните отговори по моите немалко въпроси!

  • #2
    От: НОВ ТЛК90 - НЯКОЛКО ВЪПРОСА

    95 се води модела, аз имам такъв но бензин и ръчка.

    За части всякакви може да ползваш това - toyodiy.com . От там си намираш номера на частта. След това за по ръгнатите неща като копчета, щипки и прочее може да пробваш Patrolfan тук от форума. Доставял ми е такива неща, оригинални, цените са му много по добри от официалния вносител. Друг вариант ти е toyotapartszone.com през посредник за доставка (аз лично ползвам delivery-shop). Става малко по бавно и малко по скъпо, пак са оригинални частите.

    При теб с копче ли се заключва междинния диф? Не е ли на втори лост до този на автоматика?

    Филтър на купето поне моята няма със сигурност. На toyodiy може да провериш точно твоята има ли.

    Майстори точно за таблото не знам кой би го направил. В моя опит до сега майсторите само чушят щипки, да оправят не съм виждал.

    До задния десен стоп има прокарано окабеляване фабрично. Поне на моята имаше. И до там си стигаше фаза за стоповете, фара за мъгла и мигача. За светлините за задна обаче не стигаше. Та аз разпробих заготовката, изрязах пластмасата така че да могат да се сложат стандартни фасонки от Лада (не е шега) и си сложих там стоп, фар за мъгла и задна (за задната прекарах фаза от левия стоп). Това като цяло може да си го направиш и сам, не е толкова сложно.

    Моя ауспух не е наведен надолу и до сега за 3 години не съм го пълнил с нищо. Може просто да отрежеш завоя.

    Коментар


    • #3
      От: НОВ ТЛК90 - НЯКОЛКО ВЪПРОСА

      За жичкаджийски и табло проблеми звънни на 0879 581570 Тенко. В Бели брези е.
      Прати му много здраве от Пенчо.

      Коментар


      • #4
        Благодаря за съветите! До лоста на автоматика има лостче само от "бързи" на "бавни", междинния диф се блокира с копче. Не би трябвало да имам блокаж на заден диф, защото нямам онова въртящо копче под волана(Diff Lock) и никаква индикация за това.

        Мерси!
        Последно редактирано от CarTest™; 11-01-14, 13:23.

        Коментар


        • #5
          От: НОВ ТЛК90 - НЯКОЛКО ВЪПРОСА

          Възможно е да се с LSD отзад. При 120ката някои са така, при 90 не съм сигурен дали имат, но може да се провери на подемник - вдигаш колата въртиш задното колело на ръка, ако другото тръгне в същата посока - самоблокиращ, ако тръгне на обратно - нормален диф. (или неработещ LSD).

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X