Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шум в главината на HDJ73

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шум в главината на HDJ73

От скоро забелязах странен хум в главината на дясно предно колело.
    Шума се появява при много малка скорост и с увеличаване на скороста изчезва.
    Повдигнах джипа на крик и при въртене на ръка на колелото всички изглежда нормално.
    Набедих накладките тъй като бяха почти износени (до контролните ламаринки) но след смяната им с нови шума си остана.

Може ли някой да сподели дали е имал подобен проблем?
    Става въпрос за мост от HDJ80.
    BJ73 + HDJ80 = HDJ73

От: Шум в главината на HDJ73

След като проблема не се оказа в накладките реших да сменя лагерите (преди време си ги бях поръчал но мислех да изчакам по хубаво време).
    При разглобването ми направи впечатление, че полоските мърдай няколко милиметра навън-навътре и това ме навя на мисълта, че има още разглобяване. Разглеждайки конструкцията видях, че от вътрешната страна на шпиндела има втулка която предположих, че е износена тъй като луфта ми се видя доста извън границите около 5 милиметра.

Поръчах си втулки два броя от тези:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080179.jpg
Прегледи:1
Размер:97.3 КБ
ID:5543643

Втулките са от бронз и не са нищо особено но цената ми се видя доста дебела и в нета не успях да намеря размери. И си ги поръчах, тъй като предполагам, че от старите които са износени няма да може да се вземат всички правилни размери.

Затова направих чертеж, който има сходен проблем може сам да си ги изработи.
    Прилагам тук чертежа:
    ЛАГЕРНА ВТУЛКА.pdf
    BJ73 + HDJ80 = HDJ73

Коментар

Колко милиона са ако не е тайна?
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Да не се окаже гума!
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

То тогава ще стане голям майтап, ако се окаже гумата .

При повдигнат на крик джип, като дръпна леко полоската навън и обера луфта се усеща как стърже нещо вътре в сферата..

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
          Да не се окаже гума!
          BJ73 + HDJ80 = HDJ73

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            Колко милиона са ако не е тайна?
            Не са милиони, но срещу в пъти по малка сума стругара при нас може да ми направи две тефлонови.
            BJ73 + HDJ80 = HDJ73

Коментар

Цената на тези втулки е около 70 лв , но ако няма да се слагат нови карета е далеч по добре да се изработят втулки по износването на шийката на карето , като дори се е налагало да се шлайфат карета за да станат идеално гладки и после се изработват втулката на струг . Моят стругар ми ги прави за около 30 лв на брой от фосфорен бронз Мисля обаче , че тефлона не е добра идея за там прекалено бързо ще се износи може би
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                Цената на тези втулки е около 70 лв , но ако няма да се слагат нови карета е далеч по добре да се изработят втулки по износването на шийката на карето , като дори се е налагало да се шлайфат карета за да станат идеално гладки и после се изработват втулката на струг . Моят стругар ми ги прави за около 30 лв на брой от фосфорен бронз Мисля обаче , че тефлона не е добра идея за там прекалено бързо ще се износи може би
                Значи си ги намерил на по добра цена от мен, аз ги намерих на 86 лв.
                В ръководството за ремонт на HDJ80 не дават никъде колко трябва да е аксиалния луфт на шийката на карето в шпиндела след като се сглоби/закопчае отвън с пружинната шайба, за HDJ100 намерих, че дават 0.2 мм.
                Ти какъв луфт остави?
                BJ73 + HDJ80 = HDJ73

Коментар

Не съм мерил хлабината точно , но на други машини такава хлабина съм обирал с подложни шайби отвън при зегерката
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                  ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X