Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC 100 сваляне на резервна гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TLC 100 сваляне на резервна гума

Привет, вече 60к километра не съм пипал резервната гума, но сега при смяна на летните със зимните гуми реших да я проверя и се оказа, че нещо не се сваля.
    Дали съм разбрал правилно, че се прави с куката, с която се движи и крика?
    Описанието е на 253 страница от упътването, но нещо не се движи.

Owners Manual(1).pdf

Някой имал ли е подобен случай?

От: TLC 100 сваляне на резервна гума

Имал е. Първо се увери, че го правиш правилно и куката е на мястото си. После ако не се сваля ти трябва канал или подемник, ВД и майки.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Има и един секретен болт който се нанизва на пръчката от крика. Поне при мен е така. Макарата се развива свободно заедно с гумата. Ако не става, следвай упътването по горе :-), но за кой дявол ти трябва да я сваляш. Ти сменял ли си сам гума на 100-ца?
      IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Вълков - Outback Преглед на мнение
        Има и един секретен болт който се нанизва на пръчката от крика. Поне при мен е така. Макарата се развива свободно заедно с гумата. Ако не става, следвай упътването по горе :-), но за кой дявол ти трябва да я сваляш. Ти сменял ли си сам гума на 100-ца?
        Не съм сменял, а не ми се и сменя. Но все пак е добре да знам, че мога да я сменя ако се наложи.
        На 120-ката за 210к километра съм сменял само веднъж и то, защото минах през един строителен обект и бях намерил едно сериозно желязо; беше си голямо преживяване, пък си представям на тази.

До колкото е описано в опътването и до колкото разбирам става директно с куката.
        Какъв е този секретен болт?
        Къде стои, може ли снимка или картинка?

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Имал е. Първо се увери, че го правиш правилно и куката е на мястото си. После ако не се сваля ти трябва канал или подемник, ВД и майки.
          Като го гледам отдолу е една конусовидна гума, която не мога да завъртя на ръка, ВД със сигурност май ще трябва за начало.
          Но така и не мога да се ориентирам дали ми липсва някоя част или се прави със самата кука...

Коментар

Land Cruiser 100 имаше поне един фейслифт.Отначало май наистина се отвиваше директно с куката за крика.Впоследствие както каза колегата по-горе започват да ги правят с нещо като секрет.Ако не се лъжа се пристягаше директно към сглобяемата манивела.Секрета е лъскаво стоманено парче около 10 см дълго.Най-лесно ще позначеш какъв е твоят модел като провериш какъв е отвора където трябва да въртиш.Ако е просто улей - си с куката.Ако е по-сложна (може и неправилна) форма - ще си търсиш секрет.Вероятно и Джамбазов ще е много прав - WD 40 или друг подобен препарат ще ти е необходим.
            Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
            0887/осемпет 66 4осем

Коментар

в конуса влиза един накрайник,той се слага на пръчката на крика. Ще се опитам да го снимам.
              IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

На задната броня има една правоъгълна тапа по средата под долната задна врата, махаш я, през дупката се вижда главата с нарез, в който се слага куката на врътката на крика с двойно удължение и перпендикулярна Г-образна дръжка. Отвърта се обратно на часовниковата стрелка, като при въртене се сваля гумата надолу. Върти се до лягане на гумата на земята и освобождаване на фланеца от отворите на джантата. Успех!
                TLK LJ70 2.4td
                Nissan Patrol 3.0 DI turbo Y61 GR

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X