Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новото предизвикателство Toyota HJ61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новото предизвикателство Toyota HJ61

Е поне ти ще си я направиш както трябва.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
      Кое не ти хареса?
      Колата далеч не заслужава суперлативите с които я засипвате.
      Недостатъци;
      1. Големи прасета и ресьори- за да не закача по коловози и неравности трябват гуми поне 35'.
      2. Тежък 6цил двигател с недостатъчна за тежката кола мощност, дори и да има тубо.
      3. Гние жестоко. Проблема на тия коли е , че на тази възраст малко е останало от тенекиите и най-вече рамата.
      4. Голям разход на гориво при посредствена динамика.Защото 60 серия е наследила цялата техника от 40 серия се налага тази техника да носи много по-тежка каросерия с произтичащите от това проблеми-разход, лоша проходимост и т.н.
      5. Лоша проходимост по пресечена местност -виж т.1. Лекува се донякъде с блокажи-без тях е мъка. По пясъци също е кофти заради теглото и слабия мотор.
      Предимствата:
      1.УНИКАЛНА надеждност и ремонтопригодност.
      2. Наличие на комфорт(сравнено с 40 серия).
      3. Чар- незнайно защо хората се прихласват по тия стари кошове.

Успех на колегата във въстановяването. Колата си струва като ретро автомобил.

Мога много да помагам-знам всичко от къде и как покрай мойта Кака. Има всичко за тези коли особенно в САЩ.
      С удоволствие и аз бих захванал такъв проект, ако нямаше толкова много тенекеджийска работа...
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
        Колата далеч не заслужава суперлативите с които я засипвате.
        Недостатъци;
        1. Големи прасета и ресьори- за да не закача по коловози и неравности трябват гуми поне 35'.
        2. Тежък 6цил двигател с недостатъчна за тежката кола мощност, дори и да има тубо.
        3. Гние жестоко. Проблема на тия коли е , че на тази възраст малко е останало от тенекиите и най-вече рамата.
        4. Голям разход на гориво при посредствена динамика.Защото 60 серия е наследила цялата техника от 40 серия се налага тази техника да носи много по-тежка каросерия с произтичащите от това проблеми-разход, лоша проходимост и т.н.
        5. Лоша проходимост по пресечена местност -виж т.1. Лекува се донякъде с блокажи-без тях е мъка. По пясъци също е кофти заради теглото и слабия мотор.
        Предимствата:
        1.УНИКАЛНА надеждност и ремонтопригодност.
        2. Наличие на комфорт(сравнено с 40 серия).
        3. Чар- незнайно защо хората се прихласват по тия стари кошове.

Успех на колегата във въстановяването. Колата си струва като ретро автомобил.

Мога много да помагам-знам всичко от къде и как покрай мойта Кака. Има всичко за тези коли особенно в САЩ.
        С удоволствие и аз бих захванал такъв проект, ако нямаше толкова много тенекеджийска работа...
        Тази е внос в България от 91-92 година и ръждите по шасито са минимални ... другите ръжди са впоследствие на леки удари и непукизъм Не смятам да я ползвам за тежък офроуд .
        Щом знаеш доста работи ,ще ти се възползвам от информацията(Ти и Джамбазов сте си били главите с тези джипки )
        Последно редактирано от New hope; 15-08-13, 15:30.
        Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
        New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Абонирам се за темата.
          MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Аз само с дизелови с турбо и без. Търся бензинова .
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
              ... Търся бензинова .
              E доскоро се продаваше една с 3F, мисля, че беше ръчка.

Коментар

Ако е една зелена, още преди две години я гледах в шопско, не е останало много от нея...
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Нямам представа от цвета. Приятел я гледаше, знам, че беше за около/под 4.000
                  Извинения на автора на темата за спама.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                    Нямам представа от цвета. Приятел я гледаше, знам, че беше за около/под 4.000
                    Извинения на автора на темата за спама.
                    Няма проблем ,нали за Тойоти става въпрос

Първо питане : не ми работи оборотомера и уреда за налягане на маслото ?

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                      ...

Първо питане : не ми работи оборотомера и уреда за налягане на маслото ?
                      Няма да се плашиш, Русев каза, че е "уникално ремонтопригодна".

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                        Няма да се плашиш, Русев каза, че е "уникално ремонтопригодна".
                        Какви гробове съм имал тая е лъскава като Шератон

Коментар

Вярвах, че ще ме разбереш и не се излъгах. Попаднала е машината където трябва.

Коментар

За маслото-ако е датчика имам. На колко волта е?
                            Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                              За маслото-ако е датчика имам. На колко волта е?
                              24V. Няма лампа за масло а само стрелка за налягане със долна позиция L и горна H .Поръчах датчик за 10 лева уж за модела и утре ще пробвам. Оборотомера от алтернатора ли взима ипулс ?

Коментар

На тоя туч незнам, иначе английската логика е от алтернатора, азиатската от помпата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X