Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматичната антена се скапа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автоматичната антена се скапа

Здравейте,
    На вчерашния ни преход от хижа Тъжа до Априлци ми се развали автоматичната антена на радиото. Само върти двигателчето, но нито се вдига, нито сваля. Джипа е TLC90, 2002, KDFTV. Ремонтира ли се туй чудо или да приспособявам нещо друго?
    LZ1AIV

От: Автоматичната антена се скапа

По всяка вероятност се е скапало някое от зъбните колелета(мойта го правеше същото и това се и оказа) или водача,някъде трябва да имам една бройка ако не съм я загубил(и я намеря) ще ти я подаря.
    . LRE Bulgaria.
    RRC SE V8 91г.

Коментар

За съжаление е скъсано водещото, назъбено едностранно пластмасово въженце, което избутва и прибира телескопичната антена. Махнах захранването на двигателя и минавам на ръчно, докато по ебея искочи нещо подходящо. Благодаря за бързия отговор.
      LZ1AIV

Коментар

Да, въженцето се къса. Може да се намери нова мачта. Аз я сменях моята на ТЛК95 точно по тази причина. Мисля че от австралия поръчвах, там бяха най-евтини. Дойде директно при мен без да минава митница.

Коментар

Благодаря, купих си от ebay UK за 45лв.
          LZ1AIV

Коментар

За Тойота ли си купи или някаква универсална , аз също имам проблем с моята автоматична антена и той се състой в това , че я няма .При мен се вдига с два бутона отвътре на таблото и не знам дали някаква универсална , ще върши работа
            2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
            ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Яро е сменял антена, доколкото знам, на една бивша негова(по настоящем моя) 80-тка
              M57D30T1
              W450

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                За Тойота ли си купи или някаква универсална , аз също имам проблем с моята автоматична антена и той се състой в това , че я няма .При мен се вдига с два бутона отвътре на таблото и не знам дали някаква универсална , ще върши работа
                За двата бутона беше борбата. Да си я вдигам и свалям, колкото желая от вътре. Виж тук.
                LZ1AIV

Коментар

Етова в линка не са ли само части за оригиналната ? Аз вече поясних , че моята липсва изцяло
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo

Коментар

Да, това е само телескопичната част, заедно с пластмасовото назъбено жило. Ще се наложи май да се примириш само с крайно горно и долно положение. Има такива антени и не струват много пари. Но все пак се обади на patrol fan който е по-компетентен по въпроса.
                    LZ1AIV

Коментар

Китаец на пазара струва 30 лв . обаче колко е надежден не знам.. Варианта с Люцкан не се сетих , но ще му звънна тези дни да проверим как стоят нещата в чисто финансов план

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X