Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел. вентилатор на TLC с какъв датчик да се управлява ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ел. вентилатор на TLC с какъв датчик да се управлява ??

Слагам климатик на BJ75, което налага монтирането и на радиатор за него, удобното място за това е зад водния и виското отпада. Монтирах електрически вентилатор, но моля кажете какъв датчик за управлението му да сложа, на колко градуса да сработва, с една или с две степени да е? Двигателя е 3.5 дизел - 3B. Някой ако има идея с какво съм се захванал моля да помага

До: Ел. вентилатор на TLC с какъв датчик да се управлява ??

Май не е много добра идея радиаторът за климатика да е зад основния. Мисля, че когато ти е най-нужен климатика няма да го има

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
      Май не е много добра идея радиаторът за климатика да е зад основния. Мисля, че когато ти е най-нужен климатика няма да го има
      И аз мисля така.
      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Климатика за да работи трябва радиатора да му е охладен. А не загряд до температурата на водния радиатор на двигателя ти. Сложи го някаде другаде или най добре пред оригиналния. Някаде от долу ако има как.
        Последно редактирано от 2LT; 04-09-07, 00:01.

Коментар

Благодаря ви колеги, днес ще мъча да го монтирам пред водния радиатор , дайте идея на колко градуса датчик да ползвам

Коментар

След като го монтираш отпред (правилният начин ) си остави стандартната перка с виското .

Коментар

Първоначално публикуван от Митко/fulda/ Преглед на мнение
              След като го монтираш отпред (правилният начин ) си остави стандартната перка с виското .
              Няма много място и ще се наложи да поотрежем от кожуха на перката което ме притеснява да не намаля и ефективноста и

Коментар

Да , ще се намали . А радиатора на климата от какво е ? Защото на твоето купе се монтира климатик фабрично и има предостатъчно място ...

Коментар

от сеат толедо свалих целия климатик комлект, компресора се интегрира перфектно само тез радиатори 2ри ден ме мъчат ама днес съм се заканил да станат

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
                    от сеат толедо свалих целия климатик комлект
                    А този климатик от лека кола дали ще има достатъчен капацитет за да охлажда по-големия обем на Тойотата?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                      А този климатик от лека кола дали ще има достатъчен капацитет за да охлажда по-големия обем на Тойотата?
                      Със сигурност не, но все пак ще променя климата вътре и ще мога да карам на затворен прозорец.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
                        Благодаря ви колеги, днес ще мъча да го монтирам пред водния радиатор , дайте идея на колко градуса датчик да ползвам
                        За колко градуса да бъде датчика зависи от работната темп. на двигателя а за нея можеш да се ориентираш от надписите в/у термостата - темп на отваряне и затваряне.
                        Поздрави
                        Тодор Томов
                        =============================
                        Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                        Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

И ръководството на Тойота отдел охладителна система ще даде подробна информация...
                          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Термостата отваря на 86 и е напълно отворен на 90 градуса.

Коментар

Благодаря на всички. Радиатора на климатика вече е монтиран пред водния, а пред него успях да монтирам и 2 ел. перки, виско муфата също се запазва, дано да е наред всичко след като изпробвам системата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X