Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединителят (педалът) пропада и остава долу

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съединителят (педалът) пропада и остава долу

Здравейте, имам питане относно ТЛК 120.
    Почна да ми прави следния проблем, при натискане на съединителя и съответно включване на определената предавка педала остава долу и малко по малко колата почва да тръгва (т.е съединителя зацепва), но педала си остава долу...
    Демек колата върви нормално но педала не се връща и нито има как да превключиш нито да изключиш (което е проблема...) ?

Другото което установих е, че в пътите в които се връща отделя много долу...

Масло има по средата е... От кое да започна ? Помпа, цилиндър (долна помпа) ?

От: Съединителя (педала) пропада и остава долу

Аз се колебая 50/50 между горна и долна помпа.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ако няма течове от долната помпа с нея няма проблем-почни от горната.
      XR600R-96

Коментар

И аз съм за горната , ако няма течове и загуба на течност естествено !
        2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
        ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Да пробвам и аз.
          Гумички на помпата /горната/
          Долната се води "работен цилиндър".
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Омасляване или загуба на течност няма. Свалям помпата значи.

Следващ въпрос, предлогам като отвия тръбичката ще почне да тече течноста, да я оставя да си изтече в нещо или по някакъв начин да се опитам да я спра ако има как ?

Коментар

Това с гумичките е подвеждащо Чичо Я стане я не и ще бъдат похарчени пари на вятъра . Поне при мен 3-4 пъти съм пробвал и никога не ми се е получавало както трябва ! Най дългия резултат беше 6 месеца и все пак си купих помпа
              п.с. горна ли долна ли все едно
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
                Омасляване или загуба на течност няма. Свалям помпата значи.

Следващ въпрос, предлогам като отвия тръбичката ще почне да тече течноста, да я оставя да си изтече в нещо или по някакъв начин да се опитам да я спра ако има как ?
                Колега подложи съд някакъв и я събери , имай в предвид , че разтваря боята така ,че ако полееш някъде веднага го измий с вода . След монтажа на ремонтираната или нова помпа сложи нова спирачна течност .

Коментар

и аз съм за горната ! Погледни цвета на спирачната течност - ако е тъмна/черна ... 99% горна помпа
                  Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
                  Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
                  Mercedes Benz ML55 AMG
                  Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

Това е ясно де, ще видя само обезвъздушаването как ще го направя, но като стигна до там ще питам !

ПП: Течноста е мътна, да.

Коментар

Чакай малко. Вземи едно ВД40 и напръскай механиката на педала и вътре под маншона на стержена и няколко пъти раздвижи педала и кажи какъв е резултата.
                      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Чакай малко. Вземи едно ВД40 и напръскай механиката на педала и вътре под маншона на стержена и няколко пъти раздвижи педала и кажи какъв е резултата.
                        Резултата е пълен. Благодаря много.
                        ПП: Маншон нямаше...

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                          Това с гумичките е подвеждащо Чичо Я стане я не и ще бъдат похарчени пари на вятъра . Поне при мен 3-4 пъти съм пробвал и никога не ми се е получавало както трябва ! Най дългия резултат беше 6 месеца и все пак си купих помпа
                          п.с. горна ли долна ли все едно
                          Е, отнякъде трябва да се почне, пък като я свали ще се види за ремонтен комплект ли е или за нова.
                          Добре, че колегата се е оправил само с механиката на педала, но това трябваше да го е проверил преди да пише за да му не даваме ние бюджетни съвети.
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

А шише за Джамбазов?
                            И си смени течността. Ако не знаеш как, питай Джамбазов. Все в шишето ще е останало колкото за още един съвет.
                            WD40 може и да не държи много време. Не е достатъчно мазно. Или си носи шишето в багажника или измисли нещо по-мазничко.
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от mi6el Преглед на мнение
                              Здравейте, имам питане относно ТЛК 120.
                              Почна да ми прави следния проблем, при натискане на съединителя и съответно включване на определената предавка педала остава долу и малко по малко колата почва да тръгва (т.е съединителя зацепва), но педала си остава долу...
                              Демек колата върви нормално но педала не се връща и нито има как да превключиш нито да изключиш (което е проблема...) ?

Другото което установих е, че в пътите в които се връща отделя много долу...

Масло има по средата е... От кое да започна ? Помпа, цилиндър (долна помпа) ?
                              Колеги. При това описание - не съм съгласен , че проблемът е решен с омазване на механиката на педала. Само е отложен ремонта /подмяната/ на горна помпа временно. Не би трябвало за зацепва съединителя щом педала е долу по никакъв начин. Или е надран цилиндъра горе или гумичките са се сговнили, но от някъде пропуска. Нужна е поне инспекция и почистване. Иначе кристалната топка вещае закъсване без съединител на гадно място.

ПП. Аз бих свалил , разглобил и почистил и двете помпи впрочем. Особено ако течността вътре не е прозрачна. За 1-2 часа работа е, а може да докара грозни ядове.
                              Последно редактирано от Жоро Нешев; 26-03-13, 07:27.
                              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X