Реших да сменям пружините на 70-ката, като идеята е да я надигна малко. Чудя се, дали дали да сложа пружини, с големина като старите,но усилени(новите,естествено, са по-високи от старите), или да са с една навивка по-високи. Притеснявам се, прекаления лифт да не ''помогне'' за скапване на каретата. Пружините ги правят в село Крън, до Казанлък, като изработката им е около 20 работни дни и цената е около 100 лева/бр.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пружини- усилени, или ?
Свий
X
-
Пружини- усилени, или ?
ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- РадоТагове: Няма
-
От: Пружини- усилени, или ?
Усилената пружина ако не я натовариш както трябва ще ти "удърви" окачването и ходовете на машината.
Имаш ли лебедка, силова броня нещо?
Ако не - по добре си поръчай просто с 1-2 навивки повече, за да се запазят ходовете.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
-
Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнениеУсилената пружина ако не я натовариш както трябва ще ти "удърви" окачването и ходовете на машината.
Имаш ли лебедка, силова броня нещо?
Ако не - по добре си поръчай просто с 1-2 навивки повече, за да се запазят ходовете.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Кои карета на карданите ли? (70-ката е с 2 цели моста нали
Честно казано нямам представа от лифт на toyota, няма ли някакви китове за смъкване на раздатка примерно?
Пусни поръчка за една идея по здрава пружина и с 1 навивка повече, едва ли ще се отрази негативно на каретата. Но пък може да ти поокъсеят амовете.I'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
Пружината когато е с повече витки е по-мека. А Радо правилно се притеснява за каретата-скъпа и дифицитна част са!
Сега сериозно-ако искаш да е както трябва вземи пружини ОМЕ+2" и съответните амортисьори. Важното е да са верните обаче, защото съм се нагледал на грешно подбрани ОМЕта на Тойота.Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration
Коментар
-
Предни от ТЛК 80,100 за задни, а на предните ако не са твърде омекнали, слагаш подложки за да компенсираш лифта, който става около 2-3''.
Ако обаче ти блъска на тампони си трябва нещо ново. По-големия проблем са обаче амовете. Задните захвати са различни и няма да намериш по дълги.
Аз съм преправил единия захват (доста лесно става) и съм с патрулски амове и отпред и отзад. Ефекта е добър.Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
Drag Grand Canyon Daily
Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
LZ1JYM
Коментар
-
Русев, благодаря ти за мнението, мислил съм за ОМЕ, но е скъпа инвестиция. Живот и здраве- след време.
Джими, предни от 80 и задни от 100 са идея, но няма как да сложа подложки- плитко е леглото и трябва да се стържат други метални основи, за да стане безопасно.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
От 100 пак предни ти трябват. Подложки се слагат без проблем.Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
Drag Grand Canyon Daily
Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
LZ1JYM
Коментар
-
Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнениеОт 100 пак предни ти трябват. Подложки се слагат без проблем.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение... Джими, предни от 80 и задни от 100 са идея, но няма как да сложа подложки- плитко е леглото и трябва да се стържат други метални основи, за да стане безопасно.
Най-добре си намери комплект стари предни пружини от 80тка за отзад. За отпред може и да подложиш. С амортисьорите ще е по-лесно, но отзад е добре да се преправи, както е писал Джими.
Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнениеОт 100 пак предни ти трябват.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнениеНикаква идея не са задни от 100, защото ще станеш като табуретка. И с ходове като на такава.
Най-добре си намери комплект стари предни пружини от 80тка за отзад. За отпред може и да подложиш. С амортисьорите ще е по-лесно, но отзад е добре да се преправи, както е писал Джими.
105.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Може да ми се смеете ,но отпред съм сложил пружини задни от лада четворка за 50лв които напълно заместват ОМЕ на 2" , а отзад съм с ОМЕ 2" като съм удължил оригиналните амове за да им запазя ходовете и предпазя от удър при разпъване.
Коментар
-
Каква точно ти е колата ? И защо да ти се смеем след като си доволен а си минал тънко аз никога не бих се смял за мен това си е проява на рационално мислене2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg
Коментар
-
Според мен ново окачване,послушай Яро,подложки или ще се наиграеш тотално Крън са само намотки и нищо повече убедил съм се повярвай ми (нищо лично).За да се направи една пружина са необходими много параметри и тертип по който да са направени и мн.Други наистина вариант е но няма да е това което очакваш защото за да се сметне една пружина са необходими много параметри за килограми тип,трасе и пр. + амортисьор който да сработва с пружина (прогресивна)и тн. Та по добре си вземи олд мен ему сметни си ходовете и си подложи(на шоковите тампони,защото донякъде лифта не означава ход) прецени константни товари в колата и ще ти е най ефтино и ще си доволен споделено от патило.
Ако се двуомиш мога да ти помогна.ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.
Коментар
-
Първоначално публикуван от flex Преглед на мнениеСпоред мен ново окачване,послушай Яро,подложки или ще се наиграеш тотално Крън са само намотки и нищо повече убедил съм се повярвай ми (нищо лично).За да се направи една пружина са необходими много параметри и тертип по който да са направени и мн.Други наистина вариант е но няма да е това което очакваш защото за да се сметне една пружина са необходими много параметри за килограми тип,трасе и пр. + амортисьор който да сработва с пружина (прогресивна)и тн. Та по добре си вземи олд мен ему сметни си ходовете и си подложи(на шоковите тампони,защото донякъде лифта не означава ход) прецени константни товари в колата и ще ти е най ефтино и ще си доволен споделено от патило.
Ако се двуомиш мога да ти помогна.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар