Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пружини- усилени, или ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пружини- усилени, или ?

Реших да сменям пружините на 70-ката, като идеята е да я надигна малко. Чудя се, дали дали да сложа пружини, с големина като старите,но усилени(новите,естествено, са по-високи от старите), или да са с една навивка по-високи. Притеснявам се, прекаления лифт да не ''помогне'' за скапване на каретата. Пружините ги правят в село Крън, до Казанлък, като изработката им е около 20 работни дни и цената е около 100 лева/бр.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

От: Пружини- усилени, или ?

Усилената пружина ако не я натовариш както трябва ще ти "удърви" окачването и ходовете на машината.
    Имаш ли лебедка, силова броня нещо?
    Ако не - по добре си поръчай просто с 1-2 навивки повече, за да се запазят ходовете.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
      Усилената пружина ако не я натовариш както трябва ще ти "удърви" окачването и ходовете на машината.
      Имаш ли лебедка, силова броня нещо?
      Ако не - по добре си поръчай просто с 1-2 навивки повече, за да се запазят ходовете.
      Имам лебедка. Но ме притеснява, дали повечето навивки, няма да доведат до скапване на каретата..
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Кои карета на карданите ли? (70-ката е с 2 цели моста нали
        Честно казано нямам представа от лифт на toyota, няма ли някакви китове за смъкване на раздатка примерно?
        Пусни поръчка за една идея по здрава пружина и с 1 навивка повече, едва ли ще се отрази негативно на каретата. Но пък може да ти поокъсеят амовете.
        I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Пружината когато е с повече витки е по-мека. А Радо правилно се притеснява за каретата-скъпа и дифицитна част са!
          Сега сериозно-ако искаш да е както трябва вземи пружини ОМЕ+2" и съответните амортисьори. Важното е да са верните обаче, защото съм се нагледал на грешно подбрани ОМЕта на Тойота.
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Предни от ТЛК 80,100 за задни, а на предните ако не са твърде омекнали, слагаш подложки за да компенсираш лифта, който става около 2-3''.
            Ако обаче ти блъска на тампони си трябва нещо ново. По-големия проблем са обаче амовете. Задните захвати са различни и няма да намериш по дълги.
            Аз съм преправил единия захват (доста лесно става) и съм с патрулски амове и отпред и отзад. Ефекта е добър.
            Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
            Drag Grand Canyon Daily
            Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
            LZ1JYM

Коментар

Русев, благодаря ти за мнението, мислил съм за ОМЕ, но е скъпа инвестиция. Живот и здраве- след време.

Джими, предни от 80 и задни от 100 са идея, но няма как да сложа подложки- плитко е леглото и трябва да се стържат други метални основи, за да стане безопасно.
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

От 100 пак предни ти трябват. Подложки се слагат без проблем.
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                  От 100 пак предни ти трябват. Подложки се слагат без проблем.
                  От 100 ме съмнява да са евтини. Маи ще си взема от село Крън.
                  0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                    ... Джими, предни от 80 и задни от 100 са идея, но няма как да сложа подложки- плитко е леглото и трябва да се стържат други метални основи, за да стане безопасно.
                    Никаква идея не са задни от 100, защото ще станеш като табуретка. И с ходове като на такава.
                    Най-добре си намери комплект стари предни пружини от 80тка за отзад. За отпред може и да подложиш. С амортисьорите ще е по-лесно, но отзад е добре да се преправи, както е писал Джими.

Първоначално публикуван от Jimi Преглед на мнение
                    От 100 пак предни ти трябват.
                    105.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                      Никаква идея не са задни от 100, защото ще станеш като табуретка. И с ходове като на такава.
                      Най-добре си намери комплект стари предни пружини от 80тка за отзад. За отпред може и да подложиш. С амортисьорите ще е по-лесно, но отзад е добре да се преправи, както е писал Джими.

105.
                      Какво представлява това преправяне ?
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Може да ми се смеете ,но отпред съм сложил пружини задни от лада четворка за 50лв които напълно заместват ОМЕ на 2" , а отзад съм с ОМЕ 2" като съм удължил оригиналните амове за да им запазя ходовете и предпазя от удър при разпъване.

Коментар

Каква точно ти е колата ? И защо да ти се смеем след като си доволен а си минал тънко аз никога не бих се смял за мен това си е проява на рационално мислене
                          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Според мен ново окачване,послушай Яро,подложки или ще се наиграеш тотално Крън са само намотки и нищо повече убедил съм се повярвай ми (нищо лично).За да се направи една пружина са необходими много параметри и тертип по който да са направени и мн.Други наистина вариант е но няма да е това което очакваш защото за да се сметне една пружина са необходими много параметри за килограми тип,трасе и пр. + амортисьор който да сработва с пружина (прогресивна)и тн. Та по добре си вземи олд мен ему сметни си ходовете и си подложи(на шоковите тампони,защото донякъде лифта не означава ход) прецени константни товари в колата и ще ти е най ефтино и ще си доволен споделено от патило.

Ако се двуомиш мога да ти помогна.
                            ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

Първоначално публикуван от flex Преглед на мнение
                              Според мен ново окачване,послушай Яро,подложки или ще се наиграеш тотално Крън са само намотки и нищо повече убедил съм се повярвай ми (нищо лично).За да се направи една пружина са необходими много параметри и тертип по който да са направени и мн.Други наистина вариант е но няма да е това което очакваш защото за да се сметне една пружина са необходими много параметри за килограми тип,трасе и пр. + амортисьор който да сработва с пружина (прогресивна)и тн. Та по добре си вземи олд мен ему сметни си ходовете и си подложи(на шоковите тампони,защото донякъде лифта не означава ход) прецени константни товари в колата и ще ти е най ефтино и ще си доволен споделено от патило.

Ако се двуомиш мога да ти помогна.
                              Благодаря ти, всичко с времето си.
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X