Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лоша новина за цените на дюзи!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лоша новина за цените на дюзи!

Вчера от представителите на Denso разбрах,че имат пресен-пресен факс ,в който се съобщава,че цените на дюзите за D4D-тата се увеличават със.......100% и така средната цена на една дюза става 1600 български левчета!Увеличението било ,защото в европейски мащаб дилърите на Тойота се оплакали от нелоялна конкуренция!Интересно се получава когато за ремонт на кола,която струва 6к,ти поискат 7!!!
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

От: Лоша новина за цените на дюзи!

Не съм сигурен колко процента е увеличението,но потвърждавам думите на колегата че такова има.Приблизителна цена за 2.2 д4д Авенсис преди увеличението около 850 лв за брой, а след-1250 което е 50 %. Или иначе казано може да остаряват, но пък стават по скъпи.....за ремонт
    Борис 0888 999 едно едно9
    PATROL Y260 RB30S

Коментар

Още не бяха образували цените вчера,но приблизително 1600 ми съобщиха,че е цената ...луда работа....
      0899 шест5313нула
      За всекиго по нещо

Коментар

Тези цени са основна причина последните ми два Ланд Крузъра да са бензинови с газ . Това поне по мое мнение е по малкото
        зло ! Дори и някога пак да си купя дизелов автомобил на старо то той в никакъв случай няма да бъде с Денсо комън рейл !
        2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
        ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

От Тойота един вид са се оплакали,че хората си купуват дюзи по 825 лева от магазина,а не от тях за 1200!А те самите имат доста голяма отстъпка от Денсо и желаят просто да си поставят 600 левчета в джоба!НО....защо не правят сметка,че ще загубят продажби с тази си постъпка?
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
            Тези цени са основна причина последните ми два Ланд Крузъра да са бензинови с газ . Това поне по мое мнение е по малкото
            зло ! Дори и някога пак да си купя дизелов автомобил на старо то той в никакъв случай няма да бъде с Денсо комън рейл !
            Колега, в интерес на истината сме го яли доста и с комънрейлите на бош, сименс, лукас и делфи, и то май други не останаха.Аз и тия около мене отдавна ги приемаме тия неща, и тия цени за нещо нормално.И автомобилните производители по стара традиция се опитват да вдигат цените на частите, към които има засилен интерес и търсене...
            Всеки трети е шести

Коментар

Да ти кажа малко странно ми се вижда това оправдание на Денсо за оплакване от Тойота...

В такива случаи Денсо по-скоро ще запише дюзите за Тойота като специфичен модел дюзи който не се продава на независими дистрибутори а само на Тойота, поне докато не остарее модела. Дюзите които Денсо продава на Тойота като резервна част би трябвало да са продажби по съвсем различен канал - продадени на Тойота на едро от самото начало, след което въпросните си остават в пътеката на официални доставки на резервни части - Тойота, а не Денсо.

В смисъл - европейските официални дилъри на Тойота си купуват дюзите от Тойота Европа (или Япония, от който там зависят), а не от Денсо. Денсо си има продажби в Европа, и Тойота Европа надали им е клиент та да ги натисне достатъчно силно, а пък Тойота Япония да тръгне да се оплаква на Денсо заради няколко шепи дюзи продадени от Денсо Европа...

Нещо друго е станало, да знай'ш. Я нещо йената е шавнала, я някой под-доставчик на Денсо е поскъпнал, я на Денсо не им излиза сметката с тоя тип дюзи на тази цена и са решили да откажат клиентите, я кучето е заровено при българския вносител...
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

От централата на Денсо в Холандия са посочили Тойота като аргумент..истината къде е само те си знаят!Но и нашите търговци са се попритеснили и основателно.
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Винаги цените на дюзите са варирали, не само на тази марка. Има и много по прости обяснения. Тойота като най-голям собственик на Денсо (изненада), е провела следния разговор:

Т-Тъпани, тия дюзи изкарват много малко време, което ни пречи на имиджа, не може десетгодишна Тойота да има проблем с дюзите..
                  Д-Ами материалите са не толкова качествени за да постигнем цена.
                  Т-Не ми дреме за цената, налягайте си парцалите и ги направете да карат два пъти повече време.

Често се случва. Понякога при някой марки се случва и обратното.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

TOYOTA PART NUMBER 23670-29115

Това ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                      Нищо им няма на дизелите от годините от които са твоите бензинки... ;-)

По темата - познавам бая хора с тойоти около мен, но не се сещам за нито един от тях, който да пазарува нещо от Тойота (ТМ Ауто).

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                        Нищо им няма на дизелите от годините от които са твоите бензинки... ;-)

По темата - познавам бая хора с тойоти около мен, но не се сещам за нито един от тях, който да пазарува нещо от Тойота (ТМ Ауто).
                        Проблема е,че тази цена/около 1600/ е вече директно от магазина на Денсо,а не от ТМ!Иначе,да..те истинските Тойотовски дизели и без това са си отпреди комън-рейл поколението,така че това не ги касае!
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Проблема е,че тази цена/около 1600/ е вече директно от магазина на Денсо,а не от ТМ!Иначе,да..те истинските Тойотовски дизели и без това са си отпреди комън-рейл поколението,така че това не ги касае!
                          ОК, според мен няма начин това да е така дълго време. Цените на 120ките си падат и не след дълго ще се окаже, че половината цена на колата са едни дюзи...

Коментар

Добре де. Дай един номер да го провериме? Така си е ЕЖК информация.
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                              Добре де. Дай един номер да го провериме? Така си е ЕЖК информация.
                              Нямам номера .Преди два дни бях в един сервиз,специализиран в Денсо системите и по стечение на обстоятелствата дойде представителя на фирмата,който съобщи тази информация!Както писах по-горе и на самите тях не им е много приятно,защото ще намалеят продажбите!Лошо е за обикновения човек,дето кара сравнително евтина кола,защото хората с осмаците лесно ще извадят кинтите като се наложи!
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X