Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с управление на чистачките - Toyota Hilux 3.0 d-4d

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с управление на чистачките - Toyota Hilux 3.0 d-4d

Здравейте Колеги,
    Отскоро съм собственик на Toyota Hilux 3.0 D-4D.
    Имам следният проблем с управлението на чистачките:

-1 при поставяне на лоста на чистачките в положение единично (импулсно) - чистачките не сработват;
    -2 при поставяне на лоста на чистачките в положение бърз ход на чистачките - чистачките работят прекалено бързо. Подобен проблем съм имал преди много години на един Опел с преработена инсталация от 6 на 12 V. Моля дайте съвет, евентуално линк към документация с ел. схеми на Hilux.

Поздрави
    Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
    Discovery 2.5 TD5 2000 EX
    Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

От: Проблем с управление на чистачките - Toyota Hilux 3.0 d-4d

Здравей колега!Първо да кажа че опита ми се базира главно на 3-то пок. 4Рънер.Но понеже знаем за Тойота, мисля че проблема ти е в модула който носи начина на работа на твойте чистачки.Модула е черна кутийка и лоста влиза в него.За различните подмодели от тази година има различни програми на чистачките.Които програми са съобразени с климата в който ще се ползва въпросната кола.Така че може да се окаже че не е проблем, а просто програмата е такава.Но това е малка електронна платка с повърхностен монтаж, така че според мен е трудно да се занимаваш да работиш по частите и.Най добре е да намериш от автоморга,от близка година на твоя подобен лост или търсиш по-висок клас опция и си го монтираш.Например на 4Рънер даже волана не се сваля, а само се завърта наляво/надясно и се свалят болтчетата зад него и отдолу и капаците се махат.Най-трудната част на капаците са щипките им.След това две болтчета крепят модула с лоста, при завъртян наляво волан се махат и модула с лоста излиза.Бъди сигурен че модула който си взел е със същото закрепване и положение на щифтовете.Разбира се, може да се окаже че е механична повреда на накрайника на лоста, превключващ между различните контакти по платката.Синът ми успя да разглоби неговия и да смени греста, защото беше изсъхнала и превключваше много трудно(неговата е карана на доста топло и прашно-Африка).Ще пробвам да потърся стария ми лост в гаража за да видиш каква е разликата.Успех!
    Последно редактирано от metotem; 04-02-13, 15:36. Причина: добавяне на инфо
    1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Лоста на колата е от Лимитед(с регулиране на паузата между импулсите) и две скорости , а отгоре е стария-тип мъгла(mist), който трябва постоянно да чукваш лоста нагоре, ако има влага във въздуха или пръска леко.Модулите им външно изглеждат еднакво,отдолу е щепсела който се закопчава.
      Прикачени файлове
      1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Проблема беше отстранен.
        След сваляне и разглобяване на ключа за управление на чистачките и направените тестове се установи, че има грижа с двигателя на чистачките. Имаше проблем в контактната пластина връщаща „+“ при приключване на цикъла на 1-вият импулс. От там електрониката в блока за управление на чистачките (част от самия ключ) не може да сработи и извърши интервала между два последователни импулса. След отстраняване на контактния проблем всичко си дойде на място.
        Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
        Discovery 2.5 TD5 2000 EX
        Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X