Обява

Свий
Няма добавени обяви.

33" на TOYOTA HILUX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 33" на TOYOTA HILUX

Здравейте Колеги

Искам да Ви попитам има ли някои които да е сложил 33-ки на Hilux и ако има какво се случва, има ли някакви проблеми

Re: 33" на TOYOTA HILUX

Лично не. Карам моя с еквивалент на 30-ки а до колкото виждам вече си запознат, че 31-ци влизат без особени грижи (предполагам става дума за твоя модел 2010, който се продаваше до скоро).

Относно 33-ките, колегите от Австралия са доста по-напред в тази област. В нашата родина сякаш тези Hilux-и са още твърде нови (скъпи) за да ги модифицираме толкова.

Иначе с 2 думи - ако ще се ползва фабричното окачване трябват 0 офсет 'жанти, 90мм повдигане отпред и 60мм отзад. Проблем тук е част от рамата на която е монтиран тампона за купето (зад предният калник). Ако няма да се ползва фабричното окачване - нови горни носачи, които да позволят около +20 офсет и подходящите джанти може и да се размине без рязане (отново се изисква същият лифт).

Аз като ги смятам нещата не мога да си представя/оправдая толкова много промени по ходовата част или носещата конструкция. Динамиката на окачването както и силовата отиват в кофите - все едно да загубиш 15% от мощността си. В допълнение на това въртящата маса нараства, което значи по-трудно ускорение (развъртане) и спиране (убиването на енерцията на цялата тази маса) - само гумите са близо 30% по-тежки от настоящите. Разхода скача драстично, но и товара върху... всичко се покачва. Кормилната уредба например вече ще се опитва да променя посоката на една друга маса а въртящата се маса е доста по-трудна за изместване от статичната (жироскоп). А да и аеродинамиката на автомобила страда: Старият модел 05 сравнено с 06 има по-малка челна площ, но въпреки това дава средно 2л/100км по-голям разход заради аеродинамиката си (при еднакъв 102кс 2KD мотор) а освен показването на повече гума 33-ките когато се въртят стават едни големи центрофуги. Окачването от друга страна по-лесно ще Top Out-ва (разгъва до крайно положение), което е доста неприятен товар за амортисьорите. Стабилизиращата щанга ще е по-неефективна, защото е предвидена да работи с 30% по-малки неокачени тегла.

Това последното са лични размисли не съм задълбавал в подробности, защото и с това вече се бях отказал от всякакви идеи.

Виж ако си го прежалил или ако не ти е основното возило ще ти е по-лесно да направиш нужното за да поеме големите гуми
    Една мравка може да носи 10 пъти теглото си.
    Един велосипед също.

Коментар

От: 33" на TOYOTA HILUX

По горния пост описва проблема. А и не е само това. погледни си предното окачване. Всичко е правено за макс 31. За повече трябва торба кинти, и голям флекс. Погледни в Арктик тръкс.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Благодаря за отговора. Най-вероятно ще си остана с 31". Питам защото някъде във форума четох че с 33" диференциала започва да вие, а чакам да ми доставят lift kit на liftcraft и те казват че с него без проблем може да влезе 33/11.5/15.

Коментар

Чеки малко. Колко инча си поръчал? А полуоски поръча ли си?
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Да нямате специални полуоски за ЗЗ'?
            ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

3" за отпред и 2" отзад. За полуоските не съм. Имам познат със същия кит и не е слагал други полуоски. Но тои е с 31". Трябва ли да поръчвам нови и защо?

Коментар

Първоначално публикуван от enikos Преглед на мнение
                ......... Трябва ли да поръчвам нови и защо?
                Не им се връзвай.....
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

ОК. Незнам за това питам

Коментар

Re: От: 33" на TOYOTA HILUX

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Чеки малко. Колко инча си поръчал? А полуоски поръча ли си?
                    Liftcraft е 3 инча повдигане с дистанционни втулки на предните амортисьори, подложки за под ресорите и доколкото зачитам има Diff Drop в комплекта... тоест няма да се товарят полуоските отпред заради големи ъгли (това с ъглите май е повод за въпроса на Джамбазов според мен). Минуса тук са ъглите на които работят носачите и промяната в поведението на пътя. При пренасяне на масата (завой, спиране) предницата ще е една идея по-твърда докато не се сгъне до старото положение носача. Тогава ще има рязко досгъване, което може да е интересно ако човек не е подготвен за него а може и да е малко и незабележимо в конкретният случай. Аз съм го наблюдавал при други окачвания и не ми хареса

@enikos - когато ти пристигне комплекта прегледай дали има нови буфери за края на хода. Ако няма ще трябва да си направиш/намериш такива, защото с този комплект окачването ще си изчерпва хода няколко сантиметра по-рано от фабричното и може амортисьора вече да е свършил хода си а тампоните/буферите да не са дори докоснати.

След всичко това може и да влезнат 33-ки без да търкат, но остават другите грижи. Има хора решили натоварването със смяна на пиньона и короната с такива от по-слабият Hilux (2.5). където коефициента е 3.909:1 (на 3.0 коефициента е 3.727:1), но ти вече си имаш такива а и това не намаля натоварването на полуоските, само на двигателя и скоростната кутия. Полуоските се сменят с по-хубави (както е казал Джамбазов) и тогава венетуално всичко е наред с големите гуми

Относно промяната в динамиката при ускорение и спиране => с удоволствие ще ти предоставя моя (102кс) за един бърз тест. Твоя с 33-ки ще се усеща горе-долу като моя в ускорение а при спиране и завиване разликата е в обратната посока > моя с по-леките гуми ще се усеща една идея по-отзивчив от твоя сега. Разликата ще е горе-долу такава и между твоя с 31 и 33 в полза на 31-ците.

Като компромис за гумите аз лично бих пробвал 235 х 85 х 16 след лифта. Да, малко по-тесни са, но е най-цивилизованият подход сякаш - пак са си по-високи от 31-ците
                    Прикачени файлове
                    Една мравка може да носи 10 пъти теглото си.
                    Един велосипед също.

Коментар

При напълно слизане на предното колело надолу не стига хода на карето, то излиза от чашката си и става интересно. Купуваш си полуоска. Лично съм виждал 5бр, знам за още два. На втората полуоска ти идва акъла, че нещо не е наред с повдигането, започваш да мислиш и правиш една 5мм шайба която подлагаш между външното каре и лагера, и това при 2инча лифт. При три не те съветвам да разгъваш окачването докрай и да навиваш волана докрай или пък да раздаваш газта при разгънато окачване. Размер по голям от 31 опира в задната част на предния калник. Ако искаш повече от 31 на тоя Хайлукс хващай флекса и насаждай един цял мост, с голяма корона и един отзад и си ти. Като цяло всеки има право сам да открие топлата вода.

Коментар

Здравейте Колеги
                        Днес монтирах подложките за за които писах ето и снимки. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0757.jpg
Прегледи:2
Размер:140.0 КБ
ID:5455780
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0753.jpg
Размер:127.5 КБ
ID:5455781Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0749.jpg
Размер:69.7 КБ
ID:5455782Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0747.jpg
Прегледи:1
Размер:46.6 КБ
ID:5455783Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0750.jpg
Размер:63.5 КБ
ID:5455784Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0752.jpg
Размер:67.1 КБ
ID:5455785Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0755.jpg
Размер:147.2 КБ
ID:5455786Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0756.jpg
Размер:66.5 КБ
ID:5455787

а ето как бешеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0272.jpg
Прегледи:3
Размер:153.1 КБ
ID:5455788Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0273.jpg
Размер:187.5 КБ
ID:5455789

Коментар

сега остава да пробвам дали ще влязат 33/10.5/15.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0272.jpg
Прегледи:3
Размер:153.1 КБ
ID:5455790Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0753.jpg
Размер:127.5 КБ
ID:5455791

Коментар

Моят Хилукс е 1991г. 2Л и след монтаж на окачване 2инча на Траил Мастер и шпрегване на ресори поставих 32-ки(235/85/16). Джипа се движи перфектно. Проходим, голям просвет. Нищо не вие и никъде не опира. Горски разход 9-12л/100км.
                              Опит е името, с което много хора наричат грешките си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X