Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TLC90 - Проблем!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TLC90 - Проблем!

Здравейте,

Имам проблем с клапаните за налягането на помпата. (поне така казаха от сервиза)

Сутрин като е студено свети жълтата лампа за двигателя и турбото не работи. Като позагрее, спирам, гася двигателя, паля и сичко е нормално. Закарах го и това ми казаха. Имам 2 въпроса:
    1во - Възможно ли е да е от тия клапи
    и 2ро - Ако е от тях, къде мога да ги купя?

От: TLC90 - Проблем!

А не трябва ли да кажеш кой двигател, че има с едни помпи и с други помпи!?

Коментар

3.0 D4-D 2001g.

Коментар

Първоначално публикуван от i.ivanov01 Преглед на мнение
        3.0 D4-D 2001g.
        На ГНП има 2 клапана - SCV1 и SCV2, и не можеш да ги купиш - сменя се ГНП.
        Има си процедура как се тестват и ако са я изпълнили и са казали, че "има проблем", вероятно е така.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          На ГНП има 2 клапана - SCV1 и SCV2, и не можеш да ги купиш - сменя се ГНП.
          Не е така, продават се тези клапани, цената им е 500лв. След като се сменят е добре да се обучи помпата с новите клапани.
          Y61

Коментар

Добре кажете ми къде мога да го закарам в някой сервиз дето разбират от Тойота и да го направят?

Коментар

Могат и да се свалят и почистят, но от мноооого кадърен механик който знае какво прави. И е временно обикновено решение. Иначе се продават в Тойота за около тези пари описани по горе. Само, че понякога дори и в Тойота ти казват, че не се предлагат...
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашко Преглед на мнение
                Не е така, продават се тези клапани, цената им е 500лв. След като се сменят е добре да се обучи помпата с новите клапани.
                Може и някой да ги продава, но едва ли са оригинална част предвидена за ремонт на ГНП. Иначе, не знам защо в сервизното ръководство на Тойота категорично ще пише, че не се сменят.

Коментар

Може и някой да ги продава, но едва ли са оригинална част предвидена за ремонт на ГНП. Иначе, не знам защо в сервизното ръководство на Тойота категорично ще пише, че не се сменят.
                  Аз ги продавам тези клапани и най-много бройки съм продал именно на ТМ Ауто и останалите представителсва на тойота из страната. Не знам кое ръководство ползваш, но CR помпите на денсо могат да се ремонтират и части за тях има. Има нисани със същата помпа НР-2, с двата клапана, това са първите комън рейл X-trail и Pathfinder виж в техните ръководства какво пише.
                  Поздрави!
                  Y61

Коментар

Първоначално публикуван от Сашко Преглед на мнение
                    Аз ги продавам тези клапани...
                    Извинявам се, не съм искал да те засегна!
                    Иначе, сервизното ръководство е оригинал на Тойота, но явно може да се пробие в тая му част.
                    Поздрави!

Коментар

Извинявам се, не съм искал да те засегна!
                      Иначе, сервизното ръководство е оригинал на Тойота, но явно може да се пробие в тая му част.
                      Поздрави!
                      Андро, в никакъв случай не се чувствам обиден. И въпреки, че не се познаваме лично имам голямо уважение към теб от това, което съм чел в темите ти и от работата, която си споделил тук във форума. Мисълта ми беше да помогна с иформация, все пак нали за това сме тук.
                      Y61

Коментар

[QUOTE=Аndro 160;2035971]Може и някой да ги продава, но едва ли са оригинална част предвидена за ремонт на ГНП. Иначе, не знам защо в сервизното ръководство на Тойота категорично ще пише, че не се сменят.[/QU
                        На мен ми ги смениха в сервиза на Тойота в Бургас. Оригинални.

Коментар

Хубаво нещо са сервизните ръководства, но са актуални към момента на издаването им. После дилъра започва да получава едни интересни бюлетини. Кое от сервизното ръководство не е това което е. Променят се моменти на стягане, някой редове на операций, някой уплътнители и прочее. За тая информация дилъра плаща 5 цифрена сума на годишна база на производителя. Има бюлетин за подмяна и на тези клапани и са оригинални. И много често се получава. "Той майстора го сглоби по ръководството, ама то се счупи" И така трети път... Автоматиците на Тундра например.... Дюзите на 120... И още много други знайни и незнайни резервни части, марки и модели...
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                            ... Има бюлетин за подмяна и на тези клапани и са оригинални...
                            Това променя нещата.
                            Евала ти правя!

Коментар

Момчета намерих ги 500лв. 2та както каза колегата. За 30мин ги смениха и е готова. Даже тествана вече. Едни араби на Симеон ми ги намериха за 10мин.

Имам сега друго питане. Усетих го днес че като го карам примерно на 2500-2700 оборота и му дам гяз яко придръпва 1-2 пъти и чак тогава тръгва. Дали не е центровано турбоно нещо сега както трябва?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X